- Litt skummelt hvordan kostholdshysteriet er blitt

«Hele Norge Baker»-vinner Ida Gran-Jansen sparer verken på sukker eller fett i sitt nye bakeprogram.

SEOGHØR.NO: Våren 2013 vant bakeentusiast Ida Gran-Jansen (26) TV3s bakekonkurranse «Hele Norge baker», og nå er hun klar med sitt eget bakeprogram «Idas fristelser».

I programmet, som sendes både på TV6 og TV3play, lover Ida å diske opp med alt fra sjokolademettede til karamellseige fristelser.

Sunnhetstrendene som skyller over landet i disse dager, som lavkarbo- og raw food-bakst, har den ferske programlederen nemlig ikke så mye til overs for.

- Jeg går «all in» når jeg først skal bake, da er det meierismør, sukker, fløte og fint hvetemel som gjelder, understreker 26-åringen overfor Seoghør.no.

- Jeg dæver litt av alle disse slanketrendene. Det er litt skummelt hvordan det er blitt, at det å spise en vanlig brødskive nesten ses på som usunt! Grovt, hjemmelaget brød må da være greit, sier Gran-Jansen med ettertrykk.

GLEDER SEG: I fjor vant Ida Gran-Jansen «Hele Norge baker» på TV3 - her med programleder Line Verndal. Nå er hun klar med «Idas fristelser» på TV6, der hun selv bestemmer hva som skal lages.
GLEDER SEG: I fjor vant Ida Gran-Jansen «Hele Norge baker» på TV3 - her med programleder Line Verndal. Nå er hun klar med «Idas fristelser» på TV6, der hun selv bestemmer hva som skal lages. Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

I «Idas fristelser» er det altså ikke formanende pekefingre som står i fokus, men det å inspirere og hjelpe andre til å bake.

- Jeg vil prøve å forklare og vise mest mulig av hva jeg gjør, slik at selv nybegynnere kan få samme resultat hjemme. Det skal være et sjarmerende, morsomt og litt nerdete bakeprogram der man faktisk lærer ting, sier den «Fristelser»-aktuelle forfatteren engasjert.

Så det blir ikke noe lavkarbo- eller raw-baking i «Idas fristelser»?

- Personlig er ikke det noe for meg, men jeg kan gjerne lære av andre. Selv synes jeg man skal bake med «ordentlige» ingredienser når man først skal bake, og heller bare spise litt mindre av det, sier hun til Seoghør.no.

- Gir bort mange av fristelsene

Den søte bakebloggeren har selv klart å finne en fin balanse mellom kjøkkenets fristelser og sunnere matvarer.

IKKE HYSTERISK: Ida, som i våres ledet «Vi elsker baking» sammen med Per Sundnes på TV3, sier at hun koser seg masse med søt bakst - men prøver å unngå uhemmet fråtsing. Foto: FameFlynet Norway
IKKE HYSTERISK: Ida, som i våres ledet «Vi elsker baking» sammen med Per Sundnes på TV3, sier at hun koser seg masse med søt bakst - men prøver å unngå uhemmet fråtsing. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Det viktigste er å spise variert og med måte, ikke stappe i seg godteri hver dag, og å trene litt.

- Jeg er jo kjempeglad i fet mat og søtsaker, men samtidig har jeg en fornuft som sier at det ikke er bra å spise en hel kake for eksempel, understreker Ida med en liten latter.

I bakeprogrammet får hun blant annet konfektkurs av den VM- og OL-vinnende kokken og konditoren Sverre Sætre, noe som er midt i blinken for sjokolade- og karamellelskeren.

- Man lever bare én gang, man må kunne unne seg litt også! Men jeg prøver å bare bake til meg selv i helgene.

- Jeg baker gjerne på hverdager også, men da kan jeg gi bort det jeg baker til andre som kan spise det, avslører Ida Gran-Jansen muntert.

«Idas fristelser» har premiere kl. 19.00 på TV6 og TV3play.no mandag 24. november, og skal sendes mandag til og med torsdag fremover.

LES OGSÅ: Tone Damli blir såret av kritikken

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.