- Litt for svært for ham

Erik Solbakkens foreldre frykter spranget fra barne-tv til MGP kan bli for stort.

PROGRAMLEDERE: Onsdag kunne NRK avsløre at programmet Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken og Haddy N'jie blir programledere for årets internasjonale MGP-finale i Oslo 29. mai.  Foto: Scanpix
PROGRAMLEDERE: Onsdag kunne NRK avsløre at programmet Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken og Haddy N'jie blir programledere for årets internasjonale MGP-finale i Oslo 29. mai. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO:  Onsdag kunne NRK endelig avsløre hvem som blir programledere for den internasjonale Eurovision-finalen på Fornebu 29. mai.

Sist gang Norge ledet finalen var det Aha-stjerne Morten Harket og Ingvild Bryn som var programleder. Denne gangen har den populære NRK-programlederen Nadia Hasnaoui fått jobben som avstemningsansvarlig, mens programlederne ellers blir Erik Solbakken og Haddy N'jie.

Solbakken (25) har blitt hele landets barne-tv konge på NRK, og til VG forteller Jon Ola Sand, prosjektleder for ESC, at det var flere grunner til at de valgte «Krem Nasjonal»-programlederen som en av vertene.
 
- Det er veldig mange gode programlederkandidater i Norge. Det var mange faktorer som gjorde at det ble Erik. Vi kjenner han som en veldig stødig, seriøs og hardtarbeidende person. Og han har en friskhet og glimt i øyet som vi tror vil tilføre ESC noe positivt, sier Sand til avisen.

Spranget fra barne-tv rollen til MGP-finalen er imidlertid ganske så stort, og foreldrene til Hemsedølingen innrømmer at de er litt bekymret for at det kan bli for stort for 25-åringen.
 
- Jeg ble litt nervøs da jeg fikk høre det. Det er en litt for stor oppgave for ham, sier Solbakkens mamma, Kjellaug Solbakken, til VG.

Likevel har hun troen på at sønnen skal klare den prestisjefulle oppgaven. 

- Erik er veldig trygg og profesjonell. Om det er lokale oppgaver eller store ting, så gjennomfører han det veldig bra, sier hun.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Disse leder Grand Prix-finalen