IMPONERENDE GJESTELISTE: Linn Skåber fikk mange av vennene og familiemedlemmene på besøk i premieren på Litt av et liv. Stående fra venstre: Øyvind Ekelund, Morten Selle, Ragnhild Skåber, Nadia Hasnaoui, Thomas Giertsen, Atle Antonsen, Heidi Meyer- Foto: Ole Kaland, NRK
IMPONERENDE GJESTELISTE: Linn Skåber fikk mange av vennene og familiemedlemmene på besøk i premieren på Litt av et liv. Stående fra venstre: Øyvind Ekelund, Morten Selle, Ragnhild Skåber, Nadia Hasnaoui, Thomas Giertsen, Atle Antonsen, Heidi Meyer- Foto: Ole Kaland, NRK Vis mer

Litt av en konfirmasjon

Men det mangler personlige og følelsesladde øyeblikk.

Publisert
«LITT AV ET LIV» ER EN ganske beskrivende tittel på NRKs nye lørdagsunderholdning. Mens betydningen nok i utgangspunktet handler om gjestenes fantastiske liv, blir det også en mer ufrivillig illustrasjon over at det er mer halve liv som blir hedret i serien. Men vi lever jo tross alt i en tidsalder der 17 år gamle Justin Bieber har fått sin egen biografi, og Linn Skåber (40) har tross alt over dobbelt så mange år å ta av som ham.

SIST GANG NRK
hadde et lignende program var i 1995, og Harald Tusberg var da programleder. Serien, som da het «Dette er ditt liv», hadde sin debut ti år før i 1985. Den gang ble gjester som Max Manus, Wenche Foss og Kjell Aukrust «kidnappet» for å komme i studio. Også Nadia Hasnaoui benytter skjult kamera for å lure gjestene til programmet, men denne gangen er gjestene langt yngre. Linn Skåber, Lars Monsen, Lene Nystrøm, Petter Stordalen, Mona Halvorsen, Hans Wilhelm Steinfeld, Alex Rosen og Harald Zwart er gjestene som kommer utover våren.

PREMIEREN MED LINN
Skåber byr på morsomme klipp fra karrieren, enkelte avsløringer – som at Linn var kjæreste med Thomas Giertsen i en årrekke, taler og humorinnslag fra en imponerende liste kjendiser, og litt for interne familiehistorier. «Litt av et liv» er utvilsomt koselig og fin lørdagsunderholdning for hele familien, men samtidig blir det litt konfirmasjonsfølelse over det, og underholdningsverdien er svært varierende for oss som ser på.

SELV OM DET er litt rart å lage en slags «nekrolog» over 40-åringer som er på toppen av karrieren, er det også befriende at NRK lager mimreprogrammer på litt yngre folk. For arkivmaterialet på de gamle folkekjære artistene har man blitt foret med omtrent hver lørdag siden Tusbergs tid.

DET ER FLOTT Å komme mer under huden også på dagens mer profilerte personer. Men man skulle ønske seg litt mer følelser og ukjente historier. Alt ligger til rette for det med venner og familie som får gjestene til å åpne seg mer opp enn en intervjuer ofte kan klare alene, men litt for ofte skjer det at Nadia Hasnoui avbryter de beste partiene med å skifte tema, heller enn å grave videre når intervjuobjektene nærmer seg de virkelig personlige avsløringene.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Er dette årets morsomste TV-øyeblikk?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer