POPULÆR: Audrey Hepburn i Givenchy-kjolen fra filmen "Breakfast at Tiffany's". Foto: AP
POPULÆR: Audrey Hepburn i Givenchy-kjolen fra filmen "Breakfast at Tiffany's". Foto: APVis mer

Lite stoff for pengene...

Vanvittig pris for Audrey Hepburns legendariske kjole fra "Breakfast at Tiffany's".

Svimlende sum!


SEHER.NO: Den klassiske, sorte Givenchy-kjolen Audrey Hepburn bar i filmen "Breakfast at Tiffany's" fra 1961, er en av filmhistoriens mest berømte plagg. Nå er den solgt for den vanvittige sum av nesten fem millioner kroner.


Rekordsalget fant sted under en auksjon hos Christie's i London og prisen endte på det seksdobbelte av høyest antatte sum. Det er gode nyheter for "City if Joy Aid" - en veldedighetsorganisasjon som får alle inntektene fra kjolesalget til å hjelpe fattige i India.


- Jeg er fullstendig målløs ved tanken på at en bit stoff som tilhørte en slik magisk skuespillerinne nå vil gjøre meg i stand til å kjøpe mursten og sement for å lage skoler for de fattigste barna i verden, sier en av selgerne, Dominique Lapierre, ifølge Boston Globe.


Budene ble ringt inn over telefon, og britiske medier spekulerer nå i om det kan være fotballfruene Victoria Beckham eller Coleen McLoughlin som har kjøpt kjolen. Både Posh og Wayne Rooneys kjæreste er store fans av Audrey Hepburn, og førstnevnte eier allerede et av skuespillerinnens diamanthalsbånd.


Audrey Hepburn har på seg kjolen i dét hun stiger ut av en taxi i filmens åpningsscener og spiser frokost fra en brun papirpose foran utstillingsvinduet til luksuriøse "Tiffany & Co".