MÅTTE FORLATE KONKURRANSEN: LIsa Børud måtte forlate denne ukens Stjernekamp. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
MÅTTE FORLATE KONKURRANSEN: LIsa Børud måtte forlate denne ukens Stjernekamp. Foto: Julia Marie Naglestad/NRKVis mer

«Stjernekamp»

Lisa Børud måtte ut av «Stjernekamp»

- Jeg har lært så mye og har hatt det helt fantastisk, sa Lisa da hun måtte forlate konkurransen i kveld.

(Seoghør.no):Lørdag var det duket for åttende sending i rekka for denne sesongen av «Stjernekamp» på NRK. Deltakerne har allerede vært gjennom flere musikalske sjangere, og har blitt sendt hjem, en etter en.

Forrige helg var det Gaute Ormåsen som måtte forlate konkurransen, etter å ha fremført sin versjon av Judas Priests «Breaking the Law» og Helbillies-låten «Ei krasafaren steinbu».

MUSIKAL: Lisa sang «Footloose» fra musikalen Footloose. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
MUSIKAL: Lisa sang «Footloose» fra musikalen Footloose. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Denne lørdagen fikk seerne et show for både øyne og øre, da deltakerne skulle få prøve seg innen sjangeren musikal. I tillegg ble det karibisk stemning under kveldens andre sjanger, reggae. Dommerne Thomas Felberg (45) og Mona B. Riise (45) fikk hjelp av Tom Sterri (57) og Nico D (35) i ekspertpanelet.

Men som de andre lørdagskveldene måtte en av deltakerne forlate konkurransen, og det var Lisa Børud som i kveld ikke fikk være med videre til neste ukes semifinale.

Var fornøyd

Lisa sang «Footloose» fra musikalen Footloose, og Make You Rock av Queen Ifrica. Til tross for gode tilbakemeldinger fra dommerne, var hun ikke den som imponerte dommerne aller mest i kveld, og en tydelig rørt men fornøyd Lisa måtte derfor forlate konkurransen.

- Jeg er så fornøyd med å ha kommet hit, sa en tydelig rørt Lisa Børud da hun måtte forlate konkurransen. Allikevel var hun svært fornøyd med å ha kommet så langt.

- Jeg har lært så mye, og jeg har hatt det helt fantastisk, avsluttet hun.

Dette sang deltakerne lørdag kveld:

Didrik Solli-Tangen: «Anthem » fra musikalen Chess og «Engel» - Admiral P feat. Nico D.

Ida Maria: «I Loves You Porgy» fra Porgy & Bess og «Is This Love»- Bob Marley

Adam Douglas: «This Is The Moment» fra Jekyll & Hyde og «Could You Be Love»- Bob Marley.

Lisa Børud: «Footloose» fra musikalen Footloose og Make You Rock - Queen Ifrica.

IMPONERTE: Ida Maria imponerte dommerne med sin upolerte sårhet i sangen I Loves you Porgy. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK.
IMPONERTE: Ida Maria imponerte dommerne med sin upolerte sårhet i sangen I Loves you Porgy. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK. Vis mer

Ida Maria og Didrik Solli-Tangen begeistret dommerne aller mest under musikal-sjangeren, mens Adam Douglas og Didrik Solli-Tangen var dommernes favoritter etter reggae-opptredenen.

Det er bare to programmer igjen i årets sesong. Finalen blir arrangert den 28. oktober, og før den tid skal deltakerne få bryne seg på flere spennende sjangere og gruppeoppgaver.

Seersuksess

Kåre Magnus Bergh har vært programleder for «Stjernekamp» siden første sesong i 2012. Han får følge av Mona B. Riise og Thomas Felberg, som er fast musikkekspertpanel i hver episode.

I fjor høst var det Knut Anders Sørum som stakk av med seieren. Året før var det Maria Haukaas Mittet som vant konkurransen.

«Stjernekamp» er en av NRKs største seermagneter, og knuste TV 2-konkurrenten «Skal vi danse» på seertall i fjor høst.

Mediacoms Marianne Massaiu uttalte i september at de to programmene har byttet posisjon siden sistnevnte debuterte på NRK i 2012.

- «Stjernekamp» har bygget seg opp sesong for sesong. De har stjålet seere fra «Skal vi danse» både sending for sending og år for år, og har tatt posisjonen som det største lørdagsprogrammet, slo Massaiu fast.

LES OGSÅ: Gaute Ormåsen slått ut av «Stjernekamp»