«Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge»:

Linni Meister gjorde som supermodellen på «Pirates»-løperen

Kjendisnorge samlet seg til fest tirsdag kveld.

CANNES: Linni Meister stjal showet på den røde løperen til «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge». På seg hadde hun en gallakjole hun har kjøpt i alle filmfestivalers hjemby - Cannes. Foto: Andreas Fadum
CANNES: Linni Meister stjal showet på den røde løperen til «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge». På seg hadde hun en gallakjole hun har kjøpt i alle filmfestivalers hjemby - Cannes. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Tirsdag kveld var det duket for papegøyer, piratkostymer og fest, da den nyeste filmen i «Pirates of the Caribbean»-rekka hadde førpremière på Colosseum kino i Oslo.

Den røde løperen var for anledningen byttet ut med noe som minnet om tregulvet på en båt, og flere av landets fremste skuespillere, komikere og kjendiser var til stede for å kaste glans over filmen. De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har regissert den mye omtalte filmen, og avsluttet premiereturneen sin med Oslo.

PIRATER: De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg står bak den femte filmen i «Pirates of the Caribbean»-serien: «Salazar's Revenge». Video: Disney Vis mer

Ikke alle tok frem gallakjolen for anledningen, slik som filmstjernene i Cannes gjorde nylig da den anerkjente filmfestivalen ble arrangert i den franske byen. Et par som imidlertid valgte å la seg inspirere var realitystjernen Linni Meister og kjæresten Niklas Tangen Klein.

Kledd for fest

Spesielt Meister hadde mye å by på, og troppet opp med høy splitt og dyp kløft. Til Dagbladet kunne hun fortelle at kjolen var kjøpt i den verdenskjente filmbyen.

GJORDE SOM BELLA: Linni Meister kastet seg på trenden med kjolesplitt, noe supermodell Bella Hadid gjorde i Cannes i fjor. Foto: Andreas Fadum, NTB scanpix
GJORDE SOM BELLA: Linni Meister kastet seg på trenden med kjolesplitt, noe supermodell Bella Hadid gjorde i Cannes i fjor. Foto: Andreas Fadum, NTB scanpix Vis mer

- Jeg har sett alle filmene i denne rekka, og jeg gleder meg. Ekstra stas er det kanskje at den er regissert av to nordmenn, sier hun og fortsetter:

- Kjolen jeg har på meg i kveld kjøpte jeg i Cannes i fjor, da vi var der nede. Og skoene er fra Valentino, mens veska er fra YSL. Vi har jo på en måte kledd oss ut. Dette er piratene etter at de har funnet fram til land igjen, sier hun og ler.

SNURR FILM: Linni Meister og Niklas Tangen Klein gledet seg til kino i finstasen. Foto: Andreas Fadum
SNURR FILM: Linni Meister og Niklas Tangen Klein gledet seg til kino i finstasen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Tangen Klein skyter inn at paret har gledet seg lenge til å se filmen, og røper at han trolig skal snike til seg noen kyss under filmen. Filmen har 12-årsgrense, som var grunnen til at Meisters yngste sønn ikke akkompagnerte dem på den røde løperen. Han fyller åtte i september.

Kledde seg ut

Et annet par som tirsdag kveld tok det helt ut var Ørjan Burøe og Marna Haugen. Gallaantrekk ble byttet ut med klær som passet filmens innhold - sjørøverkostymer.

For fra topp til tå var paret pyntet i kostymer som like gjerne kunne ha vært med i filmen. Ned til skolissene var antrekkene komplette. Haugen forteller til Dagbladet at det hele ikke var så tidkrevende som det kanskje ser ut som.

- Vi har ikke planlagt det spesielt lenge, og det ble gjort på et knips. Det er kanskje ikke spesielt praktisk, men jeg tror det blir mest ubehagelig for den som sitter bak Ørjan på grunn av hatten, forteller hun og ler.

Det er en stund siden paret var på kino selv, men fordi de selv har vokst opp med filmserien bestemte de seg for å ta turen.

ABLEGØYER: Marna Haugen og Ørjan Burøe dukket opp som pirater på den røde løperen - til og med med en vaskekte papegøye på armen. Foto: Andreas Fadum
ABLEGØYER: Marna Haugen og Ørjan Burøe dukket opp som pirater på den røde løperen - til og med med en vaskekte papegøye på armen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Barna deres er, i likhet med Meisters tilfelle, fortsatt litt for unge til å se sjørøverdramaet. De fikk imidlertid litt oppmerksomhet fra foreldrene i kveld, fordi komikerparet gjorde lekser med dem samtidig som de pyntet seg til premierefesten.

Artikkelen fortsetter under bildene.

PÅ RØD LØPER: Thorbjørn Harr og sønnen. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Thorbjørn Harr og sønnen. Foto: NTB scanpix Vis mer
PÅ RØD LØPER: Mona B. Riise i blå kjole og solbriller. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Mona B. Riise i blå kjole og solbriller. Foto: NTB scanpix Vis mer
PÅ RØD LØPER: Carina Dahl i skinnjakke for anledningen. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Carina Dahl i skinnjakke for anledningen. Foto: NTB scanpix Vis mer
PÅ RØD LØPER: Programleder Jannicke Weeden hadde med seg sønnen. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Programleder Jannicke Weeden hadde med seg sønnen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Stort

Den norske regissørduoen Rønning og Sandberg dukket også opp på løperen. De har allerede reist verden rundt med dette premieretoget, og turen stopper altså i regissørenes eget hjemland.

- Man kan nesten si at man gir seg på topp. Nei da, men dette er fantastisk og utrolig stort. Jeg husker vi hadde premiere her på «Max Manus», så det er gøy å igjen kunne være her, forteller Sanberg til Dagbladet.

FORNØYDE: Den norske regissørduoen bestående av Espen Sandberg og Joachim Rønning stilte gladelig opp på premierevisningen til sin nyeste film, «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge». Foto: Andreas Fadum
FORNØYDE: Den norske regissørduoen bestående av Espen Sandberg og Joachim Rønning stilte gladelig opp på premierevisningen til sin nyeste film, «Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge». Foto: Andreas Fadum Vis mer

De dresskledde gutta kan fortelle at de har lest anmeldelsene, og er fornøyde med resultatet. Mest av alt gleder de seg derimot til publikums respons, noe de trolig får når lyset i kinosalen i kveld kommer på etter visning.

Skuespiller Pål Sverre Hagen har jobbet med gutta flere ganger, blant annet i «Kon-Tiki» og nevnte «Max Manus». Til Dagbladet forteller han at det er gøy å se folk man har jobbet så tett med tidligere gjøre det såpass stort.

- Vi har gleda oss lenge til dette, og har hørt om hvordan det har vært for dem i denne prosessen. Det er utrolig fint å jobbe med disse to. Det har vært et av høydepunktene i min karrière, sier han.

STOLT: Pål Sverre Hagen har flere ganger jobbet med den norske regissørduoen. Foto: Andreas Fadum
STOLT: Pål Sverre Hagen har flere ganger jobbet med den norske regissørduoen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer