Linnéa Myhre var tvangsinnlagt i jula

Selv om forfatteren har kommet seg igjennom det verste av spiseforstyrrelsen, gruer hun seg litt til alle juleselskapene.

SEOGHØR.NO: Forfatter og tidligere «sinnablogger» Linnéa Myhre (25) er blant søndagens gjester i «Hjem til jul» på TV3.

Skuespiller Janne Formoe (40) og programleder Synnøve Skarbø (45) er kveldens vertskap. Et av temaene rundt middagsbordet på Solstua i Holmenkollen, er Linnéa Myhres erfaringer med spiseforstyrrelser.

- Jeg vet at moren din fikk deg tvangsinnlagt en jul. Fortell! Hva skjedde? spør Synnøve Skarbø i programmet.

- Det var cirka et halv år etter at jeg begynte å bli syk, og gikk veldig mye ned i vekt. Vekten var så lav at det ble farlig, så jeg hadde ikke noe valg. Først var det snakk om at jeg skulle være der i én uke, men så ble det en måned og to måneder, og så kom desember, forteller Linnéa Myhre i programmet.

Saken fortsetter under bildet.

SAMLES: I søndagens «Hjem til jul» står artist Daniel Kvammen (ytterst t.v.) for underholdningen, mens (f.v.) Janne Formoe, Abubakar Hussain, Geir Lippestad, Linnéa Myhre, Synnøve Skarbø og Lise Fjelstad er samlet rundt bordet. Der serveres de pinnekjøtt og andre godsaker av «Masterchef»-profil Kjartan Skjelde. Foto: Rune Bendiksen/ TV3
SAMLES: I søndagens «Hjem til jul» står artist Daniel Kvammen (ytterst t.v.) for underholdningen, mens (f.v.) Janne Formoe, Abubakar Hussain, Geir Lippestad, Linnéa Myhre, Synnøve Skarbø og Lise Fjelstad er samlet rundt bordet. Der serveres de pinnekjøtt og andre godsaker av «Masterchef»-profil Kjartan Skjelde. Foto: Rune Bendiksen/ TV3 Vis mer

Se hele det gripende klippet med Linnéa Myhre i «Hjem til jul» øverst i saken!

Det var før jul i 2006 at TV-profilen og «Evig søndag»-forfatteren ble tvangsinnlagt av moren sin, Anne Solli. Den gang bebreidet Linnéa moren for at hun ødela førjulstiden for henne.

- Hun gjorde det for at jeg skulle overleve, men jeg skjønte det ikke: «Hvordan kan du gjøre dette mot meg? Jeg, som elsker jul? Og som skal gjøre hva som helst for å gå opp i vekt, sånn at jeg kan være hjemme i jula?», minnes Myhre mens vertinnene og de andre gjestene lytter.

Saken fortsetter under bildet.

ER BEDRE: Selv om Linnéa Myhre i dag er mye friskere, sier hun i «Hjem til jul» at det vil ta mange år før hun er helt kvitt spiseforstyrrelsene. Juleselskaper der maten står i fokus, kan fortsatt være en utfordring. Her er hun med kjæresten Sondre Lerche på Spellemannprisen 2014 i januar 2015.  Foto: NTB scanpix
ER BEDRE: Selv om Linnéa Myhre i dag er mye friskere, sier hun i «Hjem til jul» at det vil ta mange år før hun er helt kvitt spiseforstyrrelsene. Juleselskaper der maten står i fokus, kan fortsatt være en utfordring. Her er hun med kjæresten Sondre Lerche på Spellemannprisen 2014 i januar 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hver søndag i advent inviterer TV3 til koselige og høytidelige førjulsstunder i samarbeid med Flyktningehjelpen, Plan, SOS Barnebyer og Amnesty.

Nye kjendisgjester inviteres til hvert program, og alle har med seg personlige gaver som gis bort til nye faddere for Plan. I søndagens program møter seerne dessuten advokat Geir Lippestad (51), skuespiller Lise Fjellstad (76) og komiker Abubakar Hussain (28).

Forrige uke var «Mammon»-skuespiller Nils Ole Oftebro (71) blant gjestene i TV3-programmet. Han besøkte Irak i forkant, der han fikk et sterkt møte med en far og sønn på flukt:

«Hjem til jul» sendes på TV3 søndag kveld klokken 20.00.

LES OGSÅ: Forventet at datteren ville dø ung