Linnéa Myhre: - Hvorfor begynte jeg ikke med dette før?

Linnéa Myhre har gjort suksess som både blogger og forfatter, men det er også en helt annen karriere hun gjerne skulle hatt.

ANGRER: Forfatter Linnéa Myhre forbanner seg selv for at hun ikke begynte å danse som barn, slik at hun kunne blitt proff. Hun satt i salen under årets «Skal vi danse»-finale den 14. november.  Foto: Tor Lindseth
ANGRER: Forfatter Linnéa Myhre forbanner seg selv for at hun ikke begynte å danse som barn, slik at hun kunne blitt proff. Hun satt i salen under årets «Skal vi danse»-finale den 14. november. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I løpet av et par år har forfatter og tidligere «sinnablogger» Linnéa Myhre (25) begeistret lesere med sine to bøker, «Evig søndag» og «Kjære». 

Ifølge Bok365.no kunne hennes andre roman skilte med et samlet opplag på 20 000 etter kun et par måneder.

På tross av suksessen som forfatter, er det også en helt annen karrierevei Linnéa Myhre har drømt om. I fjor høst viste hun en ny side av seg selv i «Skal vi danse» på TV 2, men dansingen er langt ifra glemt i dag.

- Jeg blir jo dritmisunnelig hver gang noen danser, om det er profesjonelle dansere eller om det er kjendisdansere. Det er jo dritgøy å danse, og det vet jeg, og det er det jeg misunner så innmari - å ha en anledning til å danse, røper Linnéa overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

BOKTRIUMF: Linnéa Myhre leser fra debutboka «Evig Søndag» under lanseringen av TidenNorsk Forlags høstliste i 2012. Foto: NTB scanpix
BOKTRIUMF: Linnéa Myhre leser fra debutboka «Evig Søndag» under lanseringen av TidenNorsk Forlags høstliste i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den profilerte forfatteren var nemlig blant gjestene i salen under årets «Skal vi danse»-finale forrige helg. Der ble hun vitne til at Adelén Rusillo Steen (19) ble kåret til vinner foran Stian «Staysman» Thorbjørnsen (33).

Linnéa, som er kjæreste med musiker og «The Voice»-mentor Sondre Lerche (33), avslører videre at hun angrer på at hun ikke begynte med dansing tidligere.

- Jeg har bare lyst til å danse, og skulle ønske jeg var profesjonell danser. Jeg sitter og forbanner meg selv etter hver dans, sånn «hvorfor ble jeg ikke danser som barn?», sier hun til Seoghør.no om å sitte i salen på «Skal vi danse».

Se video fra årets «Skal vi danse»-finale nedenfor:

Dans som terapi

I fjor kom hun på tredjeplass i den direktesendte dansekonkurransen, og denne høsten var hun blant gjestedommerne i TV 2-programmet.

Selv om drømmen om å bli proffdanser er uoppnåelig i dag, forteller 25-åringen fra Molde at hun bruker dansen som en slags terapi. I offentligheten har hun tidligere vært åpen om både spiseforstyrrelser og depresjon.

- Jeg merker det at dansingen er en av de få tingene som gjør at jeg liksom forsvinner ut og ikke tenker på noe annet. Og det er en veldig, veldig deilig følelse. Så jeg har lyst til å fortsette å danse, men ikke på profesjonelt nivå selvfølgelig. For det er for seint, erkjenner Linnéa overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

DANSESTJERNE: Linnéa Myhre og dansepartner Alexander Svanberg danset seg helt til finalen i «Skal vi danse» høsten 2014. Forfatteren innrømmer at hun savner TV-dansingen veldig.  Foto: NTB scanpix
DANSESTJERNE: Linnéa Myhre og dansepartner Alexander Svanberg danset seg helt til finalen i «Skal vi danse» høsten 2014. Forfatteren innrømmer at hun savner TV-dansingen veldig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om hun finner en form for frihet og ro i dansingen sin, innrømmer forfatteren at hun savner konkurransepreget fra «Skal vi danse»-deltakelsen i 2014:

- Jeg begynte på contemporary jazz nå i høst, så det har jeg gjort litt. Men det er noe helt annet, selvfølgelig. Det er ingen som forventer noe av deg og jeg skal ikke fremføre det. Så det er ikke den samme motivasjons-boosten, du skal bare danse for å gjøre det, sier Linnéa Myhre til Seoghør.no.

Se intervju med Linnéa Myhre og Sondre Lerche fra Costume Awards 2015:

PROFILERT PAR: Linnéa Myhre og Sondre Lerche fotografert da Åse Kleveland ble tildelt utmerkelsen Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden i mai 2015.  Foto: Morten Eik, Se og Hør
PROFILERT PAR: Linnéa Myhre og Sondre Lerche fotografert da Åse Kleveland ble tildelt utmerkelsen Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden i mai 2015. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Tone Damli er blitt tante

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer