Linn Skåber mistet moren

Ragnhild Skåber ble 72 år gammel.

MISTET MAMMA: Søndag mistet skuespiller Linn Skåber moren Ragnhild. Hun ble 72 år gammel.  Foto: NTB Scanpix
MISTET MAMMA: Søndag mistet skuespiller Linn Skåber moren Ragnhild. Hun ble 72 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag mistet skuespiller og komiker Linn Skåber (45) moren Ragnhild. Det kommer frem av en dødsannonse i Aftenposten. Hun ble 72 år gammel.

«Min kjære mamma, gode mormor og manges venn, Ragnhild Skåber, født 31. januar 1944, døde i dag 6. mars 2016.» står det i dødsannonsen.

Onsdag ettermiddag postet også Skåber et bilde av sin mor på Instagram sammen med følgende tekst:

«Ragnhild Skåber, min umistelige mor og sjelevenn, reiste mot stjernene, sine kjære og sin store kjærlighet 6 mars. Vi som sørger og gråter på denne siden skal vite at det skåles og gråtes av glede i en annen havn. På gjensyn, mamma».

Linn hadde også et nært forhold til morens tvillingsøster Astrid, som gikk bort i 2014. De eneggede tvillingene Ragnhild og Astrid har vært et av landets mest profilerte tvillingpar, og medvirket blant annet i humorserien «Bingoban­den» på TVNorge – og i reklamefilmer for Se og Hør.

- Et fullverdig liv for oss er å være sammen, har Ragnhild tidligere fortalt Se og Hør og sa at hun «mistet en del av seg selv», da søsteren gikk bort i 2014.

NÆRT FORHOLD: Ragnhild Skåber og tvillingsøsteren Astrid Skarheim markerte seg både i TV-serien "Bingobanden" og i reklame, blant annet for Se og Hør.  Foto: Se og Hør
NÆRT FORHOLD: Ragnhild Skåber og tvillingsøsteren Astrid Skarheim markerte seg både i TV-serien "Bingobanden" og i reklame, blant annet for Se og Hør. Foto: Se og Hør Vis mer

Linn var i 2011 svært begeistret for morens skuespillerdebut i «Bingoban­den».

- Mora mi har alltid vært en stjerne! At det nå kommer på TV er bare en bonus. Jeg gleder meg til å se henne og de andre gamlingene herje i støttestrømper og gåstoler, sa Skåber den gangen til VG.

I september 2014 mistet Linn faren Willy Skåber, som døde etter lang tids kreftsykdom - 75 år gammel.

Ragnhild la heller ikke skjul på at hun og datteren hadde et svært nært forhold, i et intervju med Seoghør.no i 2010.

Selv om familien var blitt vant til å se Linn på skjermen, scenen og store teaterplakater, tenkte Ragnhild ikke særlig mye på datterens «kjendisstatus».

- Jeg tenker ikke sånn tror jeg. For hun er datteren min, og det er det som betyr noe for meg. Det er det som betyr alt. Jeg tror jeg hadde vært like stolt uansett, sa hun med et smil.

I 2012 møtte Linn begge sine foreldre foran kamera, da hun nøstet opp i sin egen slektshistorie i NRK-programmet «Hvem tror du at du er?»

Saken fortsetter under bildet.

LETTE I SLEKTSHISTORIEN: I 2012 nøstet Linn Skåber sammen med Ragnhild opp i familiens historie i NRK-programmet «Hvem tror du at du er?». Her er de i programmet sammen med Linns sønn Niels. Foto: Monster Entertainment AS/NRK
LETTE I SLEKTSHISTORIEN: I 2012 nøstet Linn Skåber sammen med Ragnhild opp i familiens historie i NRK-programmet «Hvem tror du at du er?». Her er de i programmet sammen med Linns sønn Niels. Foto: Monster Entertainment AS/NRK Vis mer

- Jeg liker å leve i nuet, og ser på det som en viktig verdi. Samtidig har jeg blitt mer fascinert av slekt og forfedre etter å ha vært med på dette programmet.Et eksempel er at jeg bor på Grünerløkka, og der bodde også oldemora mi på 1800-tallet og gikk rundt i de samme gatene.

- Det er fascinerende, og man opplever at historien kommer nærmere, sa hun til NRK.no etter innspillingen.

I et intervju med «Alt for Damene» i 2011 fortalte skriveglade Linn om oppveksten i drabantbyen Oppsal utenfor Oslo.

- Når mamma kastet meg ut, hadde jeg en utvei. Jeg satte meg under trappa i gangen og fortsatte å skrive. Men jeg var ikke noen einstøing.

- Jeg merker fort hvem som er blokkunger og hvem som er villaunger. Er du fra blokk, er du vant til fellesskap. Du vet du ikke kan trampe i gulvet etter klokka ti, og du vet at du må vaske trappa.

LES OGSÅ: Jenny røper babyens kjønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer