Michael Lohan:

Lindsay Lohans far arrestert

Michael Lohan er blant 117 pågrepne i saken.

PÅGREPET: Michael Lohan, Lindsay Lohans far, er nå pågrepet og siktet for pasientmekling. Foto: Henry Lamb / BEI / REX / NTB
PÅGREPET: Michael Lohan, Lindsay Lohans far, er nå pågrepet og siktet for pasientmekling. Foto: Henry Lamb / BEI / REX / NTB Vis mer
Publisert

Politiet i Florida pågrep fredag Michael Lohan (60), skuespiller Lindsay Lohans far. Han er den seneste i rekken av over hundre personer som er siktet for pasientmekling, ifølge NBC News.

Det betyr at han skal ha tatt med rusmisbrukere til rusbehandlingssentre i Florida mot ulovlig betaling.

Ifølge arrestasjonsdokumentene, som nyhetskanalen har fått innsyn i, skal Lohan ha mottatt sjekker på til sammen 25 000 doller, tilsvarende 207 000 norske kroner.

- Herr Lohan var etterforsket av vår 'edrue hjem'-arbeidsgruppe, og han er siktet for å ha mottatt betaling for å henvise pasienter til rusbehandling. Pasientmekling gjør helsesystemet vårt korrup fordi valg er motivert av grådighet i stedet for en pasients behov, sier statsadvokat Dave Aronberg til nettstedet.

SLUTT: Lindsay Lohans strandklubb i Mykonos åpnet i 2018. Nå er den stengt. Video: TV 2 Sumo Vis mer

Lohan er siktet for fem tilfeller av pasientmekling, samt ett tilfelle av forsøkt pasientmekling. Det er usikkert hva kan risikerer i straff. Aronberg sier at dette er arbeidsgruppens 117. arrestasjon, og lover at det ikke blir den siste.

Lohans advokat, Heidi Perlet, har ikke svart på henvendelsen fra kanalen.

- En hel industri

NBC News skriver at Sør-Florida er kjent som rehabiliteringshovedstaden i verden, og at tusenvis av rusmisbrukere drar dit hvert år for behandling.

De skriver imidlertid at en undersøkelse av dem fra 2017 viste at flere behandlingssentre har samarbeid med såkalte meklere, som finner pasienter med gode helseforsikringer. Disse blir så, ifølge kanalen, overtalt til å gå til et spesifikt behandlingssenter hvor meklerne får betaling.

Vis mer

Deretter sender behandlingssentrene skyhøye regninger til forsikringsselskapene, for det som skal være tvilsom og potensielt unødig behandling.

- Dette er en hel industri som har blitt korrupt av enkle penger. Skruppelløse aktører har utnyttet en lov med gode intensjoner på statlig nivå, for å tjene penger på de som er på sitt laveste sted i livet, sa Aronberg til NBS News i 2017.

Loven, som skulle bidra til å sikre behandling for rusmisbrukere, kom i 2008, og krever at forsikringsselskaper betaler.

Trøbbel med loven

Det er ikke første gang Michael Lohan er i klammeri med loven. I 1990 ble han dømt til tre års fengsel for innsidehandel, samt forrakt for retten. Han fikk også fem års prøvetid, men brøt denne i 1997 for å besøke datteren da hun var innlagt på sykehus for et astmaanfall. Dette førte til nok et år i fengsel.

Han havnet også i basketak med ekskonas bror i 2004, og mens han ventet på dommen var han involvert i en bilulykke som førte til at han ble dømt for ruspåvirket kjøring.

MINNERIKT: «Hver gang vi møtes»-Claudia hadde en spesiell feiring av sin egen 31-årsdag. Festen endte nemlig i en celle i Los Angeles - etter at hele venninnegjengen ble feilaktig arrestert mistenkt for drap. Video: Ruben Pedersen / Nicolai Aagaard Vis mer

I 2011 fikk han besøksforbud mot sin daværende kjæreste etter å angivelig ha utøvd vold mot henne.

Som kjent har Lindsay Lohan hatt et tøft møte med kjendistilværelsen, og taklet dårlig berømmelsen som fulgte med det å være barnestjerne. Vill festing og narkotikamisbruk ble hverdagen hennes, og i 2007 ble hun dømt for promillekjøring og besittelse av kokain.

Også moren, Dina Lohan, har hatt problemer med alkohol. I 2014 ble hun dømt for kjøring i beruset tilstand og fartsovertredelse.

Hun og Michael Lohan skilte seg i 2005, men både volds- og voldtektsanklager har haglet fra henne.

LES OGSÅ: Truet med å sparke ansatte etter skoblemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer