FIKK UVENTET STØTTE: Den overgrepsanklagede filmprodusenten og Hollywood-mogulen Harvey Weinstein fikk støtte av skuespiller Lindsay Lohan i flere Instagram-innlegg. Nå har Lohan slettet innleggene. Foto: NTB Scanpix
FIKK UVENTET STØTTE: Den overgrepsanklagede filmprodusenten og Hollywood-mogulen Harvey Weinstein fikk støtte av skuespiller Lindsay Lohan i flere Instagram-innlegg. Nå har Lohan slettet innleggene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Harvey Weinstein-skandalen:

Lindsay Lohan forsvarer film-mogulen

Mens «hele» Hollywood vender Weinstein ryggen, valgte Lindsay Lohan å komme med støtteerklæringer.

Publisert

En rekke utenlandske medier har gjengitt Lindsay Lohans siste uttalelser på sosiale medier, der hun tar Harvey Weinstein (65), Hollywood-mogulen som er anklaget for en rekke seksuelle overgrep, i forsvar.

Nå er Instagram-klippene, som ble publisert på bildedelingsappens historie-funksjon natt til onsdag, slettet.

Ifølge medier som People og Fox News skal Lohan blant annet ha sagt at hun synes synd på Weinstein etter anklagestormen som har herjet de siste dagene, og mener han fortjener bedre.

Saken fortsetter nedenfor.

TRAKASSERT:  The New Yorker skal ha fått tak i det som angivelig skal være lyden av at Harvey Weinstein som forsøker å overtale en ung skuespillerene om å komme inn på rommet hans. Kvinnen skal før dette ha gått til politiet og forklart at produsenten skal ha antastet henne dagen før. Disse opptakene skal ha vært gjort av politiet. Video: CNN Vis mer

- Dette er feil

- Det som skjer nå er ikke riktig. Han (Harvey) har aldri gjort meg noe, og vi har laget mange filmer sammen. Jeg synes alle skal stoppe, for dette er feil. Gjør noe, skal Lohan ha sagt til kamera, der hun åpner med å fortelle at hun befinner seg i Dubai.

Beskyldningene mot Harvey Weinstein øker stadig i omfang etter at avisa New York Times slapp en omfattende avsløring om hvordan Hollywood-produsenten skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår.

Tirsdag fortalte blant andre den italienske filmstjerna Asia Argento til The New Yorker at Weinstein voldtok henne flere ganger, og at hun ikke turte å gjøre motstand i frykt for at han ville ødelegge karrieren hennes.

Seinere har også verdensstjernene Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Ashley Judd og Rosanna Arquette stått fram og hevdet at de ble seksuelt trakassert av filmprodusenten. I natt tok også Terry Crews (49), kjent fra blant annet «Arrested Development» til Twitterfor å fortelle om overgrep - der han hevder å ha blitt antastet av Weinstein under en filmjobb.

Forlater ektemannen

Lindsay Lohans støtteerklæringer kommer samtidig som Weinsteins kone gjennom ti år, designeren Georgina Chapman (41), annonserer at hun velger å gå fra ektemannen som følge av anklagene.

Hvorvidt Lohan hadde registrert skilsmissenyheten da hun på Instagram valgte å uttale at «Georgina burde virkelig stå ved ektemannens side gjennom stormen», vites ikke. Onsdag formiddag er «Freaky Friday»-stjerna uansett som sunket i jorda.

I lys av 31-åringens noe uheldige uttalelser har nettstedet Junkee kommet med en bønn til offentligheten, i Lohans favør.

- Selv om Lindsay Lohans sympatierklæring er syltynn og ekstremt misforstått, og uttalelsene om Georgina Chapman ikke er hyggelige, må man huske at Lohan har en historie med rusproblemer. Et kollektivt angrep mot henne er verken smart eller særlig empatisk, skriver nettstedet.

Lohan har vært åpen om rusmisbruk tidligere i karrieren, men har i løpet av de siste åra gitt uttrykk for at hun har fått et nytt og sunnere liv.

Saken fortsetter nedenfor.a

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

Mektig filmselskap

Harvey Weinstein, som i 2012 ble kåret til bransjens aller mektigste av magasinet Time, har fått sparken i filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein etter at New York Times´ avsløringer kom til overflaten forrige uke.

Det Walt Disney-eide filmselskapet, som har navnet Miramax, har produsert en rekke kjente filmer som «Kill Bill», «Scary Movie», «The Aviator», «Sjokolade» og «Pulp Fiction».

Selv har Weinstein avvist alle anklager mot ham.

- Alle anklager om sex uten samtykke benektes av Mr. Weinstein. Weinstein vil klargjøre at det heller aldri har vært noen form for gjengjeldelser mot kvinner som har avvist hans tilnærmelser. Han vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer, da han tar seg tid til å fokusere på sin familie, motta rådgivning og bygge opp igjen livet sitt, fortalte Sallie Hofmeister, produsentens talskvinne, til The New Yorker tidligere i uka.

LES OGSÅ: - Kongen spurte om jeg var singel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer