Lindmo sier opp i NRK

Fire av NRKs største profiler har på kort tid flagget ut fra NRK.

TAKKET NEI: Jeg er blitt spurt om å gjøre en ny sesong med «Aktuelt», og takket nei til det, sier Anne Lindmo. Her er hun på den røde løperen under «Gullruten» i Bergen. Foto: Stella Pictures
TAKKET NEI: Jeg er blitt spurt om å gjøre en ny sesong med «Aktuelt», og takket nei til det, sier Anne Lindmo. Her er hun på den røde løperen under «Gullruten» i Bergen. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: På to måneder har tre av NRKs største profiler valgt å slutte i sin jobb i kanalen, og etablere egne selskaper. Fredag ble det kjent at også årets kvinnelige programleder under «Gullruten», Anne Lindmo (40), sier opp i statskanalen.

– Ja, det er riktig. Jeg er blitt spurt om å gjøre en ny sesong med «Aktuelt», og takket nei til det, sier Lindmo til Dagbladet.

Lindmo gikk fra «Store studio» til aktualitetsmagasinet «Aktuelt» på NRK 2 denne sesongen.

- Det har ikke vært mulig å realisere det prosjektet jeg ble forespeilet. NRK presenterte en ambisjon om å fornye aktualitetsmagasinet, prøve ut alternative innfallsvinkler, nye og friske former, og ha en miks av kultur-, nyhets- og samfunnsstoff. Nå dreies konseptet i stedet i retning «Redaksjon EN». Det er jo en god gammel formel, og det kan hende den er riktig for programmet, men det er ikke det konseptet jeg takket ja til, sier Lindmo til avisen.

I likhet med Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Fredrik Skavlan, har også Lindmo vært frilanser i NRK, og skal i framtiden selge inn tjenester til NRK gjennom selskapet hun deler med ektemannen Hasse Lindmo.

- Dette er jo fire store navn, om ikke de aller største NRK har. Det er mennesker i sine beste alder som sikkert vil tjene mer penger på sin egen popularitet, gjennom å selge inn produksjoner fra egne firmaer, sier sier Morten Wiberg, tv-sjef i mediebyrået Carat til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Det var bra du sa det, Maria!