Limo-sjåføren som ble Oscar-nominert

Barkhad Abdi har gått fra et brokete rulleblad til et utall nominasjoner for sin aller første filmrolle.

GODE KOLLEGER: Første gang Barkhad Abdi møtte Tom Hanks var også første gang rollefigurene deres møttes - i kaprings-scenen i «Captain Phillips». Hanks har vært en stor inspirasjon og støttespiller for den Oscar-nominerte 28-åringen. Her sammen på Governors Awards i Hollywood i november. Foto: Stella Pictures
GODE KOLLEGER: Første gang Barkhad Abdi møtte Tom Hanks var også første gang rollefigurene deres møttes - i kaprings-scenen i «Captain Phillips». Hanks har vært en stor inspirasjon og støttespiller for den Oscar-nominerte 28-åringen. Her sammen på Governors Awards i Hollywood i november. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den somaliske skuespilleren Barkhad Abdi (28) har vært igjennom en reise som like gjerne kunne vært hentet fra en Hollywood-film.

28-åringen er blant de heteste kandidatene til å vinne Oscar for beste mannlige birolle når Oscar-utdelingen arrangeres natt til mandag norsk tid.

Rollen som piratlederen Abduwali Muse i «Captain Phillips» er Abdis første rolle noensinne, men prestasjonen har allerede sikret ham en BAFTA, en SAG Awards-nominasjon og 15 andre priser eller nominasjoner.

Fra sjåfør til filmstjerne

Veien til den røde løperen har vært svært mangslungen for 28-åringen, som flyktet fra borgerkrigen i Somalia som 7-åring. Da han var 14 flyttet han og familien videre fra Jemen og til Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota.

Der jobbet Abdi som selger i en mobiltelefonbutikk sammen med sin bror, som DJ og som limousine-sjåfør: Den siste jobben han hadde før han inntok filmsettet til stjerneregissør Paul Greengrass sammen med superstjernen Tom Hanks.

- For meg var det et absolutt eventyr og veldig morsomt. Jeg nøt å spille inn filmen, forteller han til The Daily Beast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer