«Paradise Hotel» 2018:

Lillebroren til Erlend Elias er med i årets «Paradise Hotel»

- Vil holde det hemmelig for de andre deltakerne.

LILLEBROR: Erik Sæter (21) er med på «Paradise Hotel» 2018. I tillegg til dette er han lillebroren til Erlend Elias Bragestad. Video: Marie Røssland / Dagbladet / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MEXICO (Se og Hør): - Jeg skal egentlig levere bacheloroppgaven nå til våren, men det spørs når jeg ryker ut. Rekker jeg ikke å bli ferdig, fullfører jeg den bare til neste år, sier 21 år gamle Erik Anders Sæter.

Den veltrente lysluggen fra Storjord har nemlig satt statsvitenskapstudiene på pause for å delta i TV3s mest populære og skandaleombruste realityserie.

Se og Hør møter ham på et luksuriøst hotell i idylliske Jalisco i Mexico kun dager før han sjekker inn på et enda mer luksuriøst hotell like borti gata, selveste «Paradise Hotel».

Årets mannlige deltakere har allerede tilbrakt noen dager sammen, uten å få lov til å bli særlig kjent med hverandre. Likevel får Se og Hørs utsendte reporter streng beskjed fra TV3s pressekontakt: «Ikke fortell de andre guttene at han er broren til Erlend Elias».

Men det er jo faktisk verdt å nevne at han i tillegg til å være kjekk, glup, flittig og nå kommende realitystjerne, også er lillebroren til kjendisstylist, tv-profil og hele Norges Erlend Elias Bragstad (35).

Gode tips fra broren

De to brødrene fra nord er ikke særlig like. De har samme mor, men forskjellige fedre. Erlend Elias' far er mørk, mens Erik Anders' er veldig, veldig lys, ifølge ham selv. Men forskjellene strekker seg lengre enn bare hva øyet kan se.

- Vi har til felles at begge har veldig mye sinne. Begge kan være litt «bitchy», ler han og fortsetter:

- Men vi har ganske forskjellige interesser, blant annet. Han liker sminke, er stylist og er homofil, mens jeg liker trening, fotball og damer. Og vi er ganske forskjellige når det gjelder interessen for politikk, for eksempel. Han er jo ikke så veldig engasjert, men vi er ofte enige. Men det er ofte jeg som må forklare hva vi skal være enige om, sier han lattermildt.

Saken fortsetter under bildet.

KLAR FOR SPILL: Erik Anders Sæter fra Storjord er en av årets deltakere i realityserien «Paradise Hotel», som starter på TV3 i mars. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
KLAR FOR SPILL: Erik Anders Sæter fra Storjord er en av årets deltakere i realityserien «Paradise Hotel», som starter på TV3 i mars. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Til tross for forskjellene, er de svært nære. De tilbringer mye tid sammen, og stiller opp for hverandre.

- Vi er veldig mye nærmere enn hva alderen skulle tilsi. Jeg bodde vel hos ham i Oslo ni helger på rad i høst. Jeg har blitt gammel nok til at vi kan snakke om ordentlige ting, og er støttespillere for hverandre. Men det er klart at vi krangler vi også, som søsken flest, meddeler han.

Erik Anders har et konkurranseinstinkt i verdensklasse, og har planer om å vinne hele «Paradise Hotel». Og det tror han er mulig.

- Jeg håper at jeg er karismatisk nok til å bli godt likt. Er man snill, grei og litt smart, så kanskje det går. Selv om det er en del brødhuer som har kommet langt før.​

SPENT OG SINT: Erlend Elias Bragstads yngre halvbror, Erik Sæter, er med i årets sesong av «Paradise Hotel». Storebror er spent på hvordan Erik vil gjøre det, men også sint for at lillebror er bortreist. Video: Marie Røssland Vis mer

Holder det hemmelig

Årsaken til at han ikke ønsker å fortelle de andre deltakerne om sin berømte storebror, er udramatisk.

- Jeg hører det nok i hverdagen at jeg er broren hans. Dette blir kanskje en friplass til å være meg selv. Jeg nevner ham nesten aldri uansett. Jeg kjenner jo Erlend Elias som min bror gjennom 21 år som har dullet og passet på meg, og det er noe helt annet enn hva man ser på tv eller i media, sier han og fortsetter:

- Jeg har ikke noe interesse i at de andre deltakerne skal tenke at broren min er mer kjent enn hva noen av oss kommer til å bli. Det er ikke en planlagt strategi at jeg ikke skal fortelle de andre det, men jeg pleier liksom ikke å nevne ham på den måten uansett, sier han.

- Verdens beste lillebror

Se og Hør har også snakket med Erlend Elias etter at lillebroren satte seg på flyet til Mexico. Han synes det er tungt at han ikke kan snakke med sin største støttespiller på en stund, spesielt etter all «Farmen Kjendis»-dramatikken.

- Hvis han kunne hørt dette, ville jeg sagt: «Fuck deg for at du ikke er hjemme nå som det har stormet som verst rundt meg. Det er lillebror jeg snakker med når det stormer i livet mitt. Du er verdens beste lillebror, og jeg tror du kommer til å få the time of your life», sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

«FARMEN-NACH»: Hva er de største snakkisene fra denne ukas «Farmen kjendis»? Og hvorfor i alle dager valgte Erlend Elias Bragstad (35) å trekke seg brått fra programmet? Vi har sistnevnte, sammen med tidligere «Farmen kjendis»-profil Tore Petterson, i studio. Video: Per Ervland Vis mer

Han er ikke bekymret for hvordan 21-åringen kommer til å framstå i det mye omdiskuterte programmet.

- Lillebror er en fantastisk oppegående gutt, så jeg tror at han kommer godt ut av det, smiler «Farmen Kjendis»-profilen.

I videoen øverst i saken kan du se Erlend Elias' tips til lillebroren.

Comeback fra tidligere deltakere

I år er det tiende året TV3 sender ned en gjeng energiske og opplevelsessultne menn og kvinner til Mexico for å delta i spillparadokset «Paradise Hotel».

Siden det er jubileum, har kanalen bestemt seg for å kjøre en ny vri i konkurransen. I tillegg til en rekke nye fjes, vil man til våren også få et gjensyn med noen tidligere deltakere.

Før jul kunne man stemme fram to av åtte tidligere «Paradise»-legender, som vil få en plass i konkurransen. Hvem som fikk flest stemmer, får man imidlertid ikke vite før TV3 åpner hotelldørene for tv-seerne i mars.

Det som allerede er kjent er at Pierre Louis Olsson (23), som vant konkurransen i 2015, ikke er en av deltakerne som vil gjøre comeback, etter ta han ble syk før flyet rakk å lette på Gardermoen på vei til Mexico.

- Han kommer ikke til å bli med de andre syv legendene inn på hotellet. Logistikken lot seg dessverre ikke gjøre. Vi kommer ikke til å finne en erstatter, fortalte TV3s pressekontakt, Andreas Framnes, til Se og Hør.

Se og Hør kommer til å avsløre resten av årets «Paradise Hotel»-cast ved en senere anledning.

LES OGSÅ: Trakk seg brått fra «Farmen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer