<strong>HJERTESYK:</strong> Den svenske artisten Barbro «Lill-Babs» Svensson har slitt med hjerteproblemer i flere år. Foto: Morten Eik / Se og Hør
HJERTESYK: Den svenske artisten Barbro «Lill-Babs» Svensson har slitt med hjerteproblemer i flere år. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Hjertesyk Lill-Babs:

Lill-Babs innlagt på sykehus

- Hun ligger til observasjon, sier artistens manager.

Publisert

(Se og Hør): Den svenske artisten Barbro «Lill-Babs» Svensson (79) er innlagt på sykehus på grunn av hjerteflimmer, skriver Expressen.

Artisten fyller 80 år førstkommende fredag, og skulle i utgangspunktet ha en storslått feiring. Manageren hennes, Jan-Olov Enbom, forteller imidlertid at feiringen nå er avlyst inntil videre.

- Hun kan ikke anstrenge seg eller gjøre ting hun absolutt ikke gjøre, sier manageren til nettstedet Allas.

Det er flere år siden 79-åringen fikk beskjed om at hun har hjerteproblemer. I 2004 kollapset hun under en konsert i Stockholm, og legene slo da fast at hun lider av hjerteflimmer.

Tilstanden er en rask og uregelmessig elektrisk aktivitet i hjertets forkamre som medfører at forkamrene pumper raskt, uregelmessig og med liten pumpekraft.

Det fører til at også hjertets hovedkamre slår uregelmessig, men ikke like fort som forkamrene. Det er dårlig behandlet høyt blodtrykk som er den vanligste årsaken til hjerteflimmer, ifølge LHL.

- Hun har en historikk med hjerteflimmer. Hun ligger til observasjon og de utfører en rekke tester, forklarer Enbom.

Varme tanker fra døtrene

Artistens manager vet foreløpig ikke noe mer om prognosen eller om når Lill-Babs kan reise hjem fra sykehuset.

- Det vet vi ikke. Det kreves jo medisinering og endring av medisiner. Hun har jo slitt med hjerteflimmer lenge. Det er det de holder på å utrede nå, finne ut hva de skal gjøre og se til at hun får riktig medisinering, forklarer Jan-Olov Enbom.

Sangerens døtre, Kristin Kaspersen (48), Malin Berghagen (51) og Monica Svensson (62) bekrefter også overfor Aftonbladet at moren er innlagt på sykehus.

«Vi ber om at alle sender Barbro masse kjærlighet sånn at hun kommer seg på beina igjen», sier døtrene i en felles uttalelse til nettsiden.

Den folkekjære sangeren har tidligere snakket om hjerteproblemene sine.

- For meg har det hjulpet å få tips fra andre, og å få kontakt med spesialister. Det er viktig å føle seg trygg med behandlingen man får. La ikke diagnosen begrense deg, har hun sagt til avisen Status, ifølge Expressen.

- Jeg har lært meg å høre på kroppen min, og for det meste sier den at det går helt utmerket å takke ja til underholdningsoppdrag, sa hun videre.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>POPULÆR:</strong> Lill-Babs er en av Sveriges mest rutinerte artister. Her er hun i aksjon i TV-programmet «Allsång på Skansen». Foto: TT NYHETSBYRÅN
POPULÆR: Lill-Babs er en av Sveriges mest rutinerte artister. Her er hun i aksjon i TV-programmet «Allsång på Skansen». Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Åpenhjertig i dokumentarserie

I desember ble dokumentaren «Lill-Babs – Leva livet» ​sendt på svenske TV4, som var en hyllest i forbindelse med at artisten fyller 80 år.

I dokumentarserien forteller Lill-Babs blant annet om hvor tungt det var å finne ut at hun var gravid som 16-åring, samtidig som hun nettopp hadde fått sjansen til å skape seg en stjernekarriere.

Året var 1954, og å bli gravid utenfor ekteskap var ikke allment akseptert.

- Jeg hadde fått drømmesjansen som sanger i Stockholm og jeg var 16 år, men hadde akkurat oppdaget at jeg ventet barn. Hva skulle mamma, pappa ... før det kom så langt at mamma kom for å se til meg ... jeg ville bare bort, sier hun, ifølge Aftonbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>GIFTET SEG:</strong> Lill-Babs var gift med den daværende norske landslagskeeperen Kjell Kaspersen i 1969. Paret fikk et barn, men gikk hvert til sitt i 1973. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Lill-Babs var gift med den daværende norske landslagskeeperen Kjell Kaspersen i 1969. Paret fikk et barn, men gikk hvert til sitt i 1973. Foto: NTB Scanpix Vis mer

79-åringen minnes at hun var så fortvilet over situasjonen at hun vurderte å ta sitt eget liv. Plutselig var det imidlertid noe som fikk henne til å ombestemme seg.

- Da kjenner jeg noe som bobler, jeg bare kjenner det: «Nei, jeg gjør det ikke», minnes sangstjernen i dokumentarserien, og fortsetter:

- Siden har jeg tenkt: «Hva søren tenkte jeg på? Hva slags dumheter var dette?». I ettertid fatter jeg ikke hvordan jeg kunne tenkte tanken, ta livet sitt.

Noen måneder seinere ble Lill-Babs mor for første gang, til datteren Monica Svensson.

Siden den gang har hun fått datteren Malin Berghagen med sin første ektemann, Lasse Berghagen (72), og datteren Kristin Kaspersen med sin andre ektemann, den tidligere norske fotballspilleren Kjell Kaspersen (78).​

LES OGSÅ: - Jeg har en sykdom som ønsker å ta livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer