Lil Wayne dømt til fengsel i ett år

Rapperstjernen måtte begynne soningen med én gang.

I RETTEN: Lil Wayne ble mandag dømt til å sone ett år i fengsel.  Foto: All Over Press
I RETTEN: Lil Wayne ble mandag dømt til å sone ett år i fengsel. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO:  Rapperen Lil Wayne (27), eller Dwayne Carter som han opprinnelig heter, har vært en av musikkindustriens mest suksessfulle artister de siste årene, og hans album «Tha Carter III» var det bestselgende albumet i USA i 2008.

Mandag ble imidlertid rapperen dømt til ett års fengsel for å ha hatt et ladet skytevåpen ombord i sin turnébuss i 2007, skriver Access Hollywood. 

Den Grammy-vinnende artisten fikk dommen i Manhattan etter at han sa seg skyldig i ulovlig bestittelse av våpen i oktober i fjor. Han innrømmet da at han hadde hatt en ladet, 40 kaliber semi-automatisk pistol på bussen sin.

Rapperen måtte starte soningen med én gang, og ble fraktet bort iført håndjern etter mandagens rettsmøte.

Han kan tidligst slippe ut om åtte måneder, dersom han oppfører seg bra.

Domsprosessen har så langt vært lang og vanskelig for stjernen, som først måtte utsette rettsmøtet i februar etter at han ble nødt til å gjennomgå en operasjon på sine besmykkede tenner.

Deretter førte en brann i tinghuset i Manhatten i forrige uke til at møtet ble utsatt til denne uken.

Ifølge Carter, som slapp albumet «Rebirth» i forrige måned, har han ingen planer om å legge arbeidet på hylla under fengselsoppholdet.

- Jeg kommer til å fortsette å rappe der inne, så jeg har masse rapp klart til når jeg kommer hjem igjen, sa han nylig.

Det er foreløpig ukjent hvor superstjernen blir fengslet, men hans advokat har sagt at hun vil søke om å få ekstra sikkerhet rundt Carter for å beskytte han etter hans tannoperasjon.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: - Her er nye «We are the world»