Like spennende som et slektstreff

Så søvndyssende at man blir like desperat etter å komme seg til sengs som Niklas i «Paradise Hotel».

DELTAKERNE I «Alt for Norge» skjuler ifølge introduksjonen til programmet en «mørk hemmelighet: De er virkelig nordmenn.» Og de skal reise «hjem» for å vinne et møte med slekta - altså den slekta som forlot landet i beste fall for 150 år siden.

MEN SIDEN DET ikke er Tore Strømøy som står bak dette konseptet, er det her bare én heldig norsk-amerikaner som får drømmen sin i oppfyllelse. For å vinne TVNorge-programmet og et møte med familien, må deltakerne gjennom en rekke utfordringer - om det kan kalles det etter å ha sett programmer som «Ingen grenser» eller «71 grader nord».

ETTER Å HA landet på Prekestolen er første utfordring å gå NED fra fjellet. At enkelte tror de skal stryke med av ulent terreng er selvsagt noe fjellvante nordmenn kan knegge av, men fluepapir-TV er det definitivt ikke.

Det følges opp med prøvesmaking og diskusjoner om hvordan rømmegrøt, eller som deltakerne sier: «grømmegot», «grommegått», «gommegrot», smaker, og hvordan man lager «a typical norwegian matpakke».

DET SKAL SIKKERT være sjarmerende, men klokka 22 om kvelden er det mest av alt så søvndyssende at man blir like desperat etter å komme seg til sengs som Niklas på konkurrerende «Paradise Hotel».

MAN VIL SIKKERT få bekreftet noen fordommer om både nordmenn og amerikanere gjennom serien, men dømt utifra første program vil du ikke få deg noen aha-opplevelser i så måte. Nordmenn blir ikke mer hjelpsomme på gata selv om amerikanerne har et TV-team på slep når de skal løse sine oppgaver. Man må tydeligvis være amerikaner for ikke å skjønne at dette ikke bare dreier seg om nordmenns fientlige holdninger, men om at alle faktisk ikke vil på TV.

DE SOM GLEDER
seg til slektstreff, vil sikkert også synes dette er sjarmerende TV-underholdning. De som hyperventilerer ved tanken på slike arrangementer, finner nok gleden på andre kanaler mellom 21.30 og 22.30 på torsdagskvelden.

Få komplett oversikt over alle ukens TV-programmer på Seher.nos TV-guide!

LES OGSÅ: Smakløst kokke-Idol
LES OGSÅ: Likestilling i en gal, gal verden
LES OGSÅ: Ingen grunn til begeistring
LES OGSÅ: Så pinlig at man får fylleangst når man skrur av TV'n
LES OGSÅ: Ingen Kim - mye kos
LES OGSÅ: Over grensen flaut og pinlig
LES OGSÅ: Vilt tankevekkende tv
LES OGSÅ:
En programleder unna sekser'n
LES OGSÅ: - Det er bare jævla kjedelig!
LES OGSÅ:
Det er én ting som ikke kler henne...
LES OGSÅ: Bare Karlsen brøler av latter
LES OGSÅ: Heia Tufte! Heia Tufte!
LES OGSÅ:
Som seer føler man seg snytt
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2