Lider av Tourettes syndrom

- For meg har diagnosen vært en styrke, forteller Jon Øigarden.

DYKTIG: I tillegg til sin rolle i «Halvbroren», spiller Jon Øigarden også i TV-serien «Dag» og i den nye sesongen av «Helt perfekt».   Foto: Anders Myhren/Seher.no
DYKTIG: I tillegg til sin rolle i «Halvbroren», spiller Jon Øigarden også i TV-serien «Dag» og i den nye sesongen av «Helt perfekt». Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespiller Jon Øigarden (41), som for tiden er aktuell i NRK-serien «Halvbroren», avslører at han lever med en rastløshet i kroppen. Noe må hele tiden skje, og han har alltid beundret de som er veldig rolige.

Som ung ble Jon diagnostisert med Tourettes syndrom, og dette er noe av forklaringen på hans indre uro.

- Jeg har bare en mild grad av det, noen greier jo ikke å kontrollere seg. For meg har diagnosen vært en styrke, forteller han i et intervju med Dagbladets «Inne & Ute», og utdyper:

– Jeg vet ikke hvordan andre har det, for jeg har alltid hatt det sånn. Men jeg har en puls for ting. I dag var jeg på en leseprøve hvor alle satt helt rolig og høflig og lyttet til regissøren. I slike situasjoner får jeg behov for å kaste litt bensin på bålet. Å være helt vanlig opplever jeg som kjedelig. Jeg dør litt av det. Jeg svinner hen.

Øigarden sier han føler seg kvalt når ting blir veldig korrekt.

– Alt vi sier og gjør må ikke være så flinkt og gjennomtenkt. Jeg er ikke redd for å si hva jeg mener, jeg tør å stole på magefølelsen. Det kan gi både innertier og skivebom, men det er gøy ikke å vite utfallet, forteller han til avisa.

Og han er ikke redd for å gå på en skivebom.

– Skivebom er gøy. Da skjer det noe. Det blir i alle fall en diskusjon ut av det.Men jeg pleier å tenke før jeg snakker.LES OGSÅ: Var ikke interessert i kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer