Lider av det samme som Zeta-Jones

Mikael Persbrandt har fått en diagnose.

BIPOLAR 2-LIDELSE: Mikael Persbrandt har fått samme diagnose som Catherine Zeta-Jones. Foto: NTB Scanpix
BIPOLAR 2-LIDELSE: Mikael Persbrandt har fått samme diagnose som Catherine Zeta-Jones. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den populære svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (51) har flere ganger tidligere snakket om at han har en bipolar lidelse. Men ifølge Aftonbladet har han tidligere ikke foretatt noen utredning.

VIL HA ÅPENHET: Catherine Zeta-Jones stod fram med sin historie for å hjelpe andre i samme situasjon. Foto: SipaUSA
VIL HA ÅPENHET: Catherine Zeta-Jones stod fram med sin historie for å hjelpe andre i samme situasjon. Foto: SipaUSA Vis mer
ÅPEN: Også Demi Lovato har snakket om sine lidelser. Foto: SipaUSA
ÅPEN: Også Demi Lovato har snakket om sine lidelser. Foto: SipaUSA Vis mer

I sin egen podcast, «I am Mikael Persbrandt», forteller han imidlertid nå at han endelig har fått en diagnose: Bipolar 2-lidelse.

- Jeg er bipolar. Jeg fikk en diagnose. Den har blitt vurdert av åtte leger, og alle var enige, sier han ifølge den svenske avisen.

Persbrandt sier at han nå tar ansvar for sine egne handlinger.

- Jeg har sparket ifra meg i mange år og skylt på omstendigheter. Nå tar jeg fullt ansvar. Jeg er herre over mine egne problemer.

Saken fortsetter under bildet.


Hovedforskjellen på bipolar 1- og bipolar 2-lidelse er at type 1 har sterkere manier. Ved bipolar 2 kalles maniene for «hypomani» noe som betyr «under manien».

Også skuespiller Catherine Zeta-Jones lider av bipolar 2-lidelse.

- Dette er en tilstand som rammer millioner av mennesker, og jeg er én av dem. Hvis det at jeg avslører at jeg har bipolar II kan oppmuntre en person til å søke hjelp, så er det verdt det, sa Zeta-Jones tidligere til People.com.

Blant andre stjerner som har bipolare lidelser finner vi sangeren Demi Lovato, «Star Wars»-skuespiller Carrie Fisher, filmstjernen Jean-Claude Van Damme og artist Sinead O'Connor.LES OGSÅ: Se, nå smiler hun igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer