TAPTE: Jan Simonsen tapte injuriesøksmålet mot FrP og Carl I. Hagen. Nå sliter han med å betale motpartens saksomkostninger. Her er han fotografert mens saken pågikk i Borgarting lagmannsrett. Foto: SCANPIX
TAPTE: Jan Simonsen tapte injuriesøksmålet mot FrP og Carl I. Hagen. Nå sliter han med å betale motpartens saksomkostninger. Her er han fotografert mens saken pågikk i Borgarting lagmannsrett. Foto: SCANPIX Vis mer

Lever på 5600 kr i måneden

Jan Simonsen sliter med å betjene gjelda på 1,7 millioner.

SEHER.NO: En gjeld på 1,7 millioner kroner har ført den tidligere FrP-profilen Jan Simonsen (54) opp i et økonomisk uføre etter at han ga seg som politiker.

Simonsen - som for tiden går på arbeidsledighetstrygd - sier til VG at han kun har 5600 kroner igjen å leve for når husleien er betalt.

Den tidligere topp-politikeren bor for øyeblikket hos en kamerat, der han sover på en sofa i stuen.

- Jeg har bodd hos venner det siste året, for jeg har ikke hatt penger til å betale depositum for en egen leilighet. Det er vanskelig å søke jobber også, når du ikke kan oppgi hvor du bor, sier Simonsen til avisa.

Etter å ha lånt penger av en kamerat til depositum, håper han imidlertid snart å kunne flytte inn i egen leilighet.

Jan Simonsen skylder FrP 1,2 millioner kroner etter at han tapte injuriesaken mot partiet og Carl I. Hagen, og ble dømt til å betale alle saksomkostningene.

Nå ber han partiet om å slette eller redusere gjelda for å hjelpe ham med å komme seg på fote.

- Hvis jeg ikke får gjeldssanering, vil dette pågå resten av livet. FrP vil ikke tape så mye på å gi meg det, partiet har masse penger, men det ville lette livet mitt. Det er jo bare for å plage meg at de krever disse pengene, sier Simonsen til VG.

Hverken FrP-formann Siv Jensen eller Carl I. Hagen vil foreløpig ikke gi noen kommentar om hvordan partiet kommer til å stille seg til Simonsens søknad om gjeldssanering.

LES OGSÅ: Millionrekord for Lyngbø