Bianca Ingrosso:

- Lever med konstant selvhat og panikkangst

Bianca Ingrosso åpner seg om sykdommen.

ÅPNER OPP: Bianca Ingrosso har slitt med bulimi i flere år, og snakker åpent om det på besøk hos «Skavlan» lørdag. Video: TV 2 Vis mer Vis mer
Publisert

Sveriges Kardashians. Det er det flere skandinaviske medier har døpt familien Wahlgren/Ingrosso, som følges tett i realityprogrammet «Wahlgrens Värld».

Gjennom fem sesonger har man kunne følge deres sprø og langt fra kjedelige liv. Det går knapt en uke uten at familien, som blant andre består av artist Pernilla Wahlgren (51) og hennes barn, influenser Bianca Wahlgren Ingrosso (24) og artist Benjamin Ingrosso (21), omtales i svenske medier.

Derfor er det heller ikke så rart at mor og datter denne uken gjester «Skavlan» på TV 2, for å snakke om sine innholdsrike og glamorøse liv. Alt er imidlertid ikke alltid slik det ser ut. Bianca Ingrosso har siden hun var tenåring slitt med spiseforstyrrelser, noe hun nå velger å prate åpent om. Det får hun også støtte hjemmefra for.

CELEBERT BESØK: Familiens kvinner besøker Fredrik Skavlan lørdag kveld. Foto: Skavlan / TV 2
CELEBERT BESØK: Familiens kvinner besøker Fredrik Skavlan lørdag kveld. Foto: Skavlan / TV 2 Vis mer

- Ekstremt selvhat

I kjent «skavlansk» stil tar samtalen en brå vending når programlederen drister seg innpå teamet. Etter å ha pratet om forholdet mellom mor og datter en stund, lurer han på hvordan det har vært for Ingrosso når ting har stått på som verst.

- Man lever med konstant angst, og får panikkanfall på ulike måter. Jeg klarer ikke å være mett. Om jeg ikke spyr etter å ha spist får jeg så mye angst at jeg ikke klarer å prate med noen, og sånn kan det være i kanskje fire timer, sier hun.

24-åringen har siden hun var tenåring slitt med spiseforstyrrelsen bulimi. Ifølge Helse-Norge er dette en tilstand som kan være svært skadelig. De rammede har ofte et komplisert forhold til mat, vekt og egen kropp, og et vanlig kjennetegn er at man kaster opp maten sin for å unngå vektoppgang. Det er anslått at tre av 100 kvinner rammes av sykdommen i løpet av livet.

Med rett behandling kan mange bli helt friske igjen. Det er derimot en krevende prosess å endre et helt tankesett. Det vet Ingrosso alt om.

- Jeg planlegger at jeg den og den dagen skal trøstespise, trykke i meg mat, før jeg får angst og spyr. Det er et ekstremt selvhat, og man trykker seg selv ned. Det vanskeligste er å leve med det konstante hatet og panikkangsten. Jeg kjemper med dette hver dag, sier hun åpent til programlederen.

Det er ikke første gang hun åpner seg om diagnosen, og det blir tvilsomt heller siste gang. Mamma Pernilla vet derfor alt om hvordan datteren har hatt det. Sånn har det ikke alltid vært.

NÆRT FORHOLD: Mamma Pernilla og datter Bianca har et nært forhold, noe serien «Wahlgrens värld» følger tett. Foto: Discovery
NÆRT FORHOLD: Mamma Pernilla og datter Bianca har et nært forhold, noe serien «Wahlgrens värld» følger tett. Foto: Discovery Vis mer

- Det tok lang tid før jeg skjønte at Bianca hadde bulimi, og i ettertid har jeg skjønt at det dårlige humøret du hadde noen ganger ikke hadde noe med oss å gjøre. Det var på grunn av maten. Hadde jeg visst det tidligere, hadde vi kanskje hatt et bedre forhold, forteller den forståelsesfulle moren.

Selv om det har vært vanskelig for familien, og spesielt for Bianca selv, har hun hatt god støtte hele veien. I tillegg har åpenheten hjulpet andre jenter som har slitt med lignende tilstander. Hun vet ikke om hun noen gang kan kalle seg hundre prosent frisk, men forsøker å leve så sunt hun klarer.

- Jo mer jeg prater om min bulimi, og jo mer åpen jeg er om den, desto mer forlater jeg sykdommen og den mobberen i hjernen min, har hun sagt i et intervju med ELLE Sverige.

Brudd

Bianca har nærmere 900 000 følgere på Instagram, blogg, og med sitt nylig lanserte sminkemerke Caia Cosmetics, er hun å regne som en av Sveriges største influensere. At hun alltid er i søkelyset sørger for spørsmål fra fansen, som blant annet er grunnen til åpenheten rundt bulimien.

Nylig måtte hun også være åpen om noe annet - kjærlighetslivet sitt. I flere måneder har det svirret rykter om at den svensk-italienske 24-åringen og Phillipe Cohen (24) har gått fra hverandre, uten at noen av dem har bekreftet ryktene. Bekreftelsen kom først overfor Aftonbladet tidligere i januar.

Ingrosso og Cohen møttes i 2014 og har hatt et av-og-på-forhold siden da.

SLUTT: Bianca Ingrosso (24) bekreftet i januar at hun og kjæresten gjennom fem år, Phillipe Cohen (24), har avsluttet forholdet. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Bianca Ingrosso (24) bekreftet i januar at hun og kjæresten gjennom fem år, Phillipe Cohen (24), har avsluttet forholdet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor flyttet paret sammen etter å ha levd i avstandsforhold over lengre tid, men samboerskapet ble kortvarig. I oktober kunne Ingrosso fortelle at hun og Cohen fremdeles var sammen, men at de ikke lenger bodde sammen. Forholdet skulle imidlertid gå i grus.

- Jeg har vært singel i noen uker. Det var ingenting spesielt som skjedde. Vi kommer alltid til å elske hverandre, men det fungerte liksom ikke, sa hun til Aftonbladet, før hun fortsatte:

- Herregud, det er klart det er tøft med brudd. Jeg er ikke helt på topp, men jeg har det greit.

Bianca Ingrosso fortalte at hun har fullt opp med jobb, noe som hjelper henne med å få tankene over på noe annet.

- Jeg jobber med mine egne varemerker, spiller inn «Wahlgrens Värld» og «Talang». Jeg har to hunder, og snart skal jeg flytte til Östermalm. Men jeg prøver også å prioritere å ha det gøy med venner, sa hun til Aftonbladet.

LES OGSÅ: Var den hemmelige «Fairytale»-jenta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer