STERKT SYKDOMSPLAGET: Helene Rask lever med store migrene-smerter. Nå vil hun gjøre noe med problemene. Foto: Anders Myhren
STERKT SYKDOMSPLAGET: Helene Rask lever med store migrene-smerter. Nå vil hun gjøre noe med problemene. Foto: Anders MyhrenVis mer

Lever med intense smerter

- De dagene jeg får anfall - kan jeg ikke brukes til noe som helst, forteller Helene Rask.

Se videointervjuet med Helene Rask nederst i saken!

SEHER.NO: Helene Rask (28) er for tiden aktuell med TVNorge-programmet "Glamourjentene", der norske TV-seere får gleden av å bli bedre kjent med glamourmammaen og hennes modeller.

Men alt har ikke vært like lett for Helene Rask under innspillingen av programmet. Rask er nemlig sterkt plaget med intense migrene-smerter, noe som blant annet har ført til flere avlysninger av planlagte innspillingsdager.

- Jeg blir liggende under dyna, rett og slett. I et mørkt og kaldt rom. Det finnes jo forskjellige grader av migrene, folk sliter med forskjellige ting i en slik fase. For min del blir jeg veldig lyssky, jeg får sterkere luktesans, mens jeg heller ikke får spist - alt kommer opp. Jeg blir rett og slett kjempedårlig, forteller en åpenhjertig Helene Rask til Seher.no.

Ifølge henne selv, er sykdommen til dels arvelig - moren sliter også mye med migrene. Nå håper hun at nye behandlingsmetoder skal hjelpe henne med å bli kvitt de fryktelige smertene hun  opplever.

- Jeg tester ulike behandlingsmetoder, for det er blitt et stort problem for meg. De dagene jeg får anfall - da ligger jeg rett ut, og kan ikke brukes til noe som helst.

Lyst til å lese mer om migrene? Informasjon om sykdommen finner du her!

Det er ikke småtterier glamourmammaen opplever. Anfallene varer svært lenge - faktisk helt opp til mellom tre og fire dager.

- Jeg vet at det forskes mye, men det finnes egentlig ingen konkrete svar på hva som forårsaker det. De vet en del av momentene, men ikke hva som trigger det gang på gang. Det er vel en kombinasjon av mange ting, hormonelt, stress og hva man spiser. Det føles som en trolldom man får tredd over hodet, det er så fryktelig kraftfullt når det først inntreffer, sier Rask.

28 -åringen fikk sykdommen da hun var 19 eller 20 år gammel. Smertene har ikke dempet seg med årene, de har derimot blitt bare sterkere - og enda mer intense.

- Det blir kraftigere og kraftigere når jeg først får det. Det er mange som sliter med det der ute, og mange som vet hva det her går i. Det er ikke snakk om vanlig hodepine, det er ikke i engang i nærheten. Man fungerer ikke, og det går ikke an å trosse, forteller Rask, som er takknemlig for alt av hensyn produkssjonsselskapet har vist under innspillingen av "Glamourjentene".

- Det har vært noen dager med avlysning av opptak underveis. Fordi, som sagt, det er så kraftfullt. Nå har jo Skofteland Film vært klar over situasjonen, og de har tatt veldig hensyn til det. Jeg har fått mine dager til å komme meg igjen, så vi har klart å sjonglere det på en veldig fin måte, forteller hun til Seher.no.

Forrige uke skrev Seher.no at Helene Rask har brukt over 100.000 kroner på sine egne pupper. Samtidig fortalte hun at unge jenter som drømmer om en glamourmodell-karriere ikke trenger silikon i brystene for å få drømmen oppfylt.

"Glamourjentene" ser du på TVNorge torsdager klokka 20.30.

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Drittlei to store pupper 

Se videointervjuet med Helene Rask her:

[obj:media:7617]