Lever i frykt for syk «stalker»

- En syk har truet meg og barna mine og gjort meg redd i syv år, sier Tuva Novotny.

PLAGES: - Jeg hadde en blogg som ble sabotert av en syk mann, en tidligere bekjent som stalker meg, har truet meg og barna mine og gjort meg redd i syv år. Det er grusomt å være redd om natten, sier Novotny til Dagbladet.  Foto: Stellapictures
PLAGES: - Jeg hadde en blogg som ble sabotert av en syk mann, en tidligere bekjent som stalker meg, har truet meg og barna mine og gjort meg redd i syv år. Det er grusomt å være redd om natten, sier Novotny til Dagbladet. Foto: Stellapictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den svenske skuespilleren Tuva Novotny (32) har gjort seg bemerket i den suksessfulle TV 2-serien «Dag», og spiller i den nye norske filmen «Fuck Up» som har kinopremiere fredag.

Tidligere har Novotny blitt stor kjendis i Sverige etter filmsuksesser som «Smala Sussie» og «Jalla Jalla», og hun har til og med spilt mot selveste Julia Roberts i Hollywood-filmen «Eat Pray Love».

Men suksessen har sin pris. Filmstjernen har nemlig måtte leve i frykt for en truende og trakasserende mann etter at hun slo gjennom som skuespiller.

- Jeg hadde en blogg som ble sabotert av en syk mann, en tidligere bekjent som stalker meg, har truet meg og barna mine og gjort meg redd i syv år. Det er grusomt å være redd om natten. Det har ikke blitt tatt på alvor, alt dette med mailmobbing, bloggtrakassering og telefonstalking, sier Tuva til Dagbladet Fredag.

Novotny mener nett-mobbing må tas mer på alvor, og er fornøyd med at hennes nåværende hjemland Danmark har innført lover mot dette. Tuva vet nemlig godt hva mobbing innebærer.

- Jeg fikk selv føle mobbing sterkt på kroppen da jeg var i tolvårsalderen. Det har gjort meg opptatt av å se hva mobbing består av, og det er mest av alt en brist i omverdenens engasjement som blir en stille aksept, sier hun til Dagbladet.


Tuva Novotny mener det er umulig å forebygge mobbing så lenge nettverdenen er som den er, og taler nå mobbeofrenes sak for å oppfordre til en endring.

- Historisk sett har man omtalt det å bli mobbet som en svakhet, men jeg var ikke svak, jeg er ikke svak og jeg har funnet ut at de svake er de som stilltiende ser på. Det var helt jævlig å bli utsatt for, det gjorde meg svak der og da, men det har i det minste gitt meg sivilkuransje, edelhet, en oppfatning av at det dreier seg om to ting. Nyt livet mens du kan - og se til dine medmennesker, sier Tuva Novotny til Dagbladet Fredag.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Nekter å være sexsymbol

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer