Er Ghislaine Maxwell skyldig?

Levde luksusliv – risikerer 35 års fengsel

Rik, vakker, karismatisk – og tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgrep. Her er historien om Ghislaine Maxwell.

TILTALT: Ghislaine Maxwell nekter for å ha gjort noe ulovlig. Hun sitter varetektsfengslet i Brooklyn i påvente av rettssaken, som starter 29. november. Foto: Jim James / Pa Photos / NTB
TILTALT: Ghislaine Maxwell nekter for å ha gjort noe ulovlig. Hun sitter varetektsfengslet i Brooklyn i påvente av rettssaken, som starter 29. november. Foto: Jim James / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Ghislaine Maxwell (59) tilhørte den britiske overklassen.

Da familieformuen forsvant, flyktet hun til New York, hvor hun møtte Jeffrey Epstein. Nå står hun tiltalt for sexhandel og overgrep på unge jenter på vegne av Epstein, og rettssaken begynner 29. november.

Maxwell risikerer opp mot 35 år i fengsel dersom hun blir dømt til skyldig.

Mulig medsammensvoren

Ghislaine Maxwell er av mange blitt utpekt som Jeffrey Epsteins allierte. Hun var først hans kjæreste og deretter hans nære venn.

Jeffrey Epstein var 66 år da han ble pågrepet i juli 2019, anklaget for flere tilfeller av trafficking og seksuell utnyttelse av mindreårige jenter. En del av jentene skal ha vært så unge som 13 år. Overgrepene skal ha skjedd fra begynnelsen av 2000-tallet, i Florida og i New York.

Epstein nektet for anklagene, som kunne ha gitt ham opptil 45 års fengsel hvis han ble dømt. Om morgenen den 10. august ble han funnet livløs i cellen sin, angivelig etter å ha tatt sitt eget liv.

I etterkant har det versert konspirasjonsteorier. Mange mener at Epstein ble drept, brakt til taushet for ikke å avsløre det han visste om mektige venners rolle i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer