<strong>POPULÆR:</strong> Lunde jobbet i NRK i 44 år. Her poserer han med kollega Ingerid Stenvold.  Foto: Maren Synnevåg/Seher.no
POPULÆR: Lunde jobbet i NRK i 44 år. Her poserer han med kollega Ingerid Stenvold. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no Vis mer

Levde i et smertehelvete

- Jeg har kastet opp og vært nødt til å ligge i mørke rom, sier Einar Lunde som i en årrekke var sterkt plaget av migrene.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I september 2010 ledet NRK-profilen Einar Lunde (70) sin siste nyhetssending
- på dagen 40 år etter at han begynte som nyhetsanker i Dagsrevyen.

Den erfarne TV-reporteren har opplevd svært mye i løpet av sin lange karriere, og har tidligere blant annet fortalt at han har vært fengslet to ganger, og var nær ved å bli henrettet i Etiopia i 1974.

Det få mennesker vet er at Lunde i over ti år nesten daglig var plaget av kraftig migrene.

- Jeg har kastet opp og vært nødt til å ligge i mørke rom. Det var et smertehelvete som slet meg helt ut. Noen ganger krevde det en voldsom mobilisering for i det hele tatt å kunne gjennomføre sendingene. Men jeg klarte det, forteller han i et intervju med Dagbladet.

Først da nevrologen hans foreslo å prøve kombinasjonen av de reseptbelagte medisinene Zestril og Naproxen ble Lunde kvitt plagene.

- Plutselig forsvant migrenen. Det var som å få livet i gave, sier han til avisa.LES OGSÅ: Sykemeldt på ubestemt tid

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer