«Farmen»-Benjamin:

- Levde i et smertehelvete

«Farmen»-deltakeren åpner opp om sykdomsmarerittet, og hyller ektemannen Frode, som hjalp ham gjennom en svært tøff periode i livet.

BLE OPERERT: Benjamin Lien fikk operert bort en godartet svulst i ryggen, men lever med store smerter i etterkant. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLE OPERERT: Benjamin Lien fikk operert bort en godartet svulst i ryggen, men lever med store smerter i etterkant. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen»-deltaker Benjamin Lien (32) klarte seg i ni uker på Li gård - 100 år tilbake i tid. Onsdag ble 32-åringen valgt til førstekjempe av storbonde Bente Rabba (54), og søndag tapte han mot Tore Haraldset (62) i tvekampen.

Til Se og Hør åpnet Lien nylig opp om en oppvekst preget av mobbing og hyppige skolebytter. Heldigvis er dette et tilbakelagt kapittel, og i dag lever han et lykkelig gårdsliv sammen med ektemannen Frode Årsvold (44), som har vært en bauta i «Farmen»-deltakerens liv.

IKKE I FORM: Benjamin knekker sammen før tvekampen sin. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Fikk fjernet svulst

Benjamin Lien ante nemlig fred og ingen fare da han i 2016 fikk påvist en svulst i ryggmargen.

- Den lå i nervekanalen omtrent under navlen, men var heldigvis godartet. Jeg opererte den bort, så nå er svulsten byttet bort med plater, skruer og slikt, forteller han.

Forrige ukes førstekjempe lever fortsatt med store smerter hver eneste dag.

- Ja, jeg er kronisk smertepåvirket, med ganske store nervesmerter i bena. Det er ikke godt, men det går fint. Jeg må bare leve med det. Jeg er heldig som i hvert fall får medisiner så jeg klarer å fungere. Jeg har to ben som jeg kan bruke, og er jo kjempefornøyd med det.

«FARMEN»-BRÅK: I «Bjuda på» inviterer Rød Løper-gjengen seg hjem til ulike kjendiser for å teste grensene deres. I første episode er det Frank Løke som får kjørt seg. Vis mer

- Fungerte ikke

Han bedyrer at det går bedre med ham nå. Tidligere var smertene nemlig mye mer intense - spesielt tiden før han opererte.

- Jeg slet med å gå, og hadde veldig vondt en periode. Det var ganske ille.

LYKKELIG GIFT: Benjamin og ektemannen Frode giftet seg i 2015, og er bautaer i hverandres liv. Foto: Privat
LYKKELIG GIFT: Benjamin og ektemannen Frode giftet seg i 2015, og er bautaer i hverandres liv. Foto: Privat Vis mer

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du fikk vite at du hadde en svulst i ryggmargen?

- Jeg var ikke så redd, egentlig, for det ble veldig kjapt diagnostisert som en godartet svulst. Men i starten fikk jeg beskjed fra sykehuset om at dette var livet mitt nå. Før operasjonen levde jeg i et smertehelvete og fungerte ikke i det hele tatt i om lag åtte måneder.

Hyller ektemannen

Det er én person som har betydd spesielt mye for 32-åringen da krisen rammet for fullt: Nemlig mannen Frode.

De to giftet seg i 2015.

- Jeg er takknemlig for at mannen min hjalp meg gjennom det. Hvis ikke hadde ikke dette gått bra.

TÅRER: Det ble en tårefull avskjed etter dagens tvekamp på «Farmen». Video: TV 2/Rød Løper. Vis mer

Han forklarer:

- Jeg var pleietrengende, og han var som en hjemmesykepleier for meg. Han kom hjem, tok vare på meg og hjalp meg i hverdagen. I dusjen og på badet, han hjalp meg rett og slett med alt, skryter Lien, som tar altså får medisin for å dempe nervesmertene.

Disse medisinene fikk han også tilgang til inne på «Farmen».

- Jeg hadde det veldig vanskelig inne på «Torpet», for sengene der var så dårlige. Ryggen min ble veldig trigget av det, det var vondt. Så det var deilig å komme seg tilbake til «Farmen», sier Benjamin Lien til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Var fly forbanna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer