Monica og Chris Nyhus:

Levde dobbeltliv: - Skjulte det i to år

Legger alle kortene på bordet.

TILLITSBRUDD: I den nyeste sesongen av «Bloggerne» på TV 2 får vi et innblikk i Monica og Chris Nyhus sitt ekteskap. De avslører at det ikke alltid har vært en dans på roser. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekteparet Monica (34) og Chris Nyhus (35) viser alle livets sider i «Bloggerne», og høstens sesong er intet unntak. Firebarnsforeldrene har imidlertid tatt ærligheten et steg videre i sesong 17.

Da Se og Hør møtte TV-profilene i forbindelse med ny sesong av «Bloggerne», valgte paret å åpne opp om det Chris Nyhus beskriver som et «dobbeltliv».

FERSKE FIREBARNSFORELDRE: I «Bloggerne» fikk seerne bli med Monica og Chris Nyhus på fødestuen da datteren Emily ble født. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Vi har kjempet

- Denne sesongen vil jeg åpne opp om den største krisen og den situasjonen jeg satt oss i, forteller Chris Nyhus til Se og Hør.

Han utdyper:

- Jeg spilte vekk masse penger, jeg gjorde det i skjul i to år. Jeg gravde meg bare et større og større hull i stedet for å dele det med min livspartner som har sagt at hun skal være der i gode og onde dager. Så fort hun fant ut hva som foregikk, så ble livet kjapt mye bedre.

Spillproblemene gikk både utover både økonomien og 35-åringens mentale helse.

FRIERI: Chris nyhus overrasket kona Monica Nyhus med et frieri. Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

- Det tok mye av min livsgnist. Det gikk også ut over meg fysisk. Jeg fikk mye vondt i magen - en klump i flere år i ettertid. Jeg har fortrengt litt, men jeg husker at jeg har slått meg i magen noen ganger, fordi det bare vibrerte.

- Jeg ville ha det bort. Sammen har vi klart å stå i det og jobbet beinhardt både for oss og kjærligheten, og ikke minst for å komme oss opp igjen økonomisk, legger han til.

- Falt sammen

Influenseren hadde lenge mistenkt at noe ikke var som det skulle.

- Jeg skulle handle noe på Ebay, og da må man betale med PayPal. Jeg husker at Chris ble sånn «det kan vi ikke kjøpe, det har vi ikke penger til». Da ble jeg sånn «hæ, vi har god lønning, hvorfor det?». Da fikk jeg en klump i magen for det hadde vært en annen situasjon ... jeg synes han var litt rar og annerledes. Litt kald, forteller Monica Nyhus.

FRIERI: Det var flere som sperret opp øynene da de så Aleksander Sæterstøs video på Instagram, sammen med kjæresten Martine Lunde. Video: Rød Løper Vis mer

Firebarnsmoren husker også tilbake til en jul de hadde dårligere råd til gaver.

- Jeg husker det var en jul der jeg nesten ikke hadde fått et kort engang, og vi nesten ikke kunne kjøpe noen julegaver. Det var så mange ting som plutselig bare kom, sier hun, og fortsetter:

I tillegg hadde 34-åringen lagt merke til at ektemannen oftere forsvant på toalettet, og var hemmelighetsfull. En natt bestemte hun seg for å finne svarene på egen hånd.

- Da husker jeg det var en natt, hvor alle ungene sov - det skjer nesten aldri - så tok jeg mobilen hans for første gang gjennom hele vårt forhold. Jeg gikk inn i stuen og logget inn på nettbanken.

RUMPE: Sara Emilie Tandberg var ny i «Bloggerne» så vi tok en prat med henne om blant annet hvilket innlegg som har skapt mest reaksjoner. Video: Steffen Pettersen Vis mer

34-åringen ble møtt med «mange, mange transaksjoner», som i ettertid viste seg å bare være toppen av isberget.

- Jeg satt i timevis, plusset sammen alt, hentet ham ut i stuen, og da falt jeg bare sammen. «Hva er dette for noe?», minnes hun.

- Det var et tillitsbrudd og det var en tøff periode. Det kunne gått begge veier.

Monica Nyhus forklarer at de har kjempet hardt siden ektemannens hemmelighet ble oppdaget. Hun tror det er «løftet om i gode og onde dager», som ga henne tålmodigheten hun trengte for å være der for ektemannen.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flytter fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

- Vi har kjempet for kjærligheten, vi har valgt å ikke gi opp. Jeg ble enda mer glad i Chris da jeg fikk dette på avstand. I starten var det helt krise. Jeg var så kald, jeg dro til mamma og bare «nå er alt ferdig». Men så satt jeg meg inn i hans perspektiv og smerter, og sa at «dette må du dele».

«Giftet seg» på nytt

Chris Nyhus forteller at han følte seg mye bedre etter å ha delt byrden med kona. Selv om spillproblemene stoppet, forsvant ikke utfordringene. Han hadde tatt ut for mye lønn, og brukt mer enn han hadde.

- Det var en ond spiral som fortsatte, forteller han.

Paret innrømmer at forholdet i en periode hang i en tynn tråd.

- Jeg slet med tilliten lenge, og det førte til mange vonde samtaler, innrømmer Monica Nyhus.

I dag har ærligheten gjort paret sterkere. I våres fornyet de ekteskapsløftene etter ti år som mann og kone.

SKAPTE STORM: Fetisha, kjent fra «Sophie Elises verden», deler mye av seg selv på Instagram. Så vi tok en prat med henne om hvilke reaksjoner hun får på bildene hun legger ut. Vis mer

Føler ansvar

De ønsker å dele for å hjelpe andre i samme situasjon, og kaste lys på det de mener er et samfunnsproblem. Chris Nyhus understreker også viktigheten av å snakke med noen om det man sliter med.

- Så tror jeg det er mye skam og tabu knyttet opp til mannfolk og økonomi, spesielt, forklarer Monica Nyhus.

- Det at man skal forsørge, og ikke dele det som er vondt. Livet består av mange snublestener også, og uansett hvem du prater med, så har det mennesket gjort noe de ikke er stolt av, forklarer Monica Nyhus, og fortsetter:

DATING: «Bloggerne»-profil Eveline Karlsen har tidligere ikke vært særlig åpen for å få noen inn i livet sitt. Her kan hun røpe at det begynner å endre seg. Video: Rød Løper / Celina Morken og TV 2 «Bloggerne». Vis mer

- Nå kan vi snakke ut fra et perspektiv der vi vet at dette kan hjelpe ekstremt mange. Og som offentlige profiler har vi det ansvaret også, å kunne bryte den skammen, spesielt knyttet opp mot gutter.

LES OGSÅ: Røper TV 2-tabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer