James Blunt:

- Levde bare på kjøttdeig

Stjernen avslører at han fikk skjørbuk av sin «maskuline» diett.

KJØTTDIETT: James Blunt skal ha fått store problemer, etter at han startet på en ny diett. Lyd: Table Manners podcast. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske artisten James Blunt (46) er kanskje aller best kjent for hitlåten «You're Beautiful», som tronet øverst på spille- og hitlister verden over i 2005.

Hans egen låttittel kan imidlertid sies å være stikk i strid med hvordan 46-åringen trolig følte seg da han bestemte seg for å endre diett på 90-tallet.

I et nytt intervju i podkasten «Table Manners» med Jessie Ware, avslører sangeren nemlig at han hadde store problemer med helsa, og at dietten, som han startet på for å irritere vennene sine, førte til at han utviklet skjørbuk, ifølge The Times.

GODT GIFT: James Blunt har vært gift med Sofia Wellesley siden 2014. Her er de gjester i bryllupet til prins Harry og Meghan Markle i mai 2018. Foto: REX/ NTB scanpix
GODT GIFT: James Blunt har vært gift med Sofia Wellesley siden 2014. Her er de gjester i bryllupet til prins Harry og Meghan Markle i mai 2018. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer

Dietten skal ha bestått nesten utelukkende av kjøtt, og var ment for å irritere vennene som var veganere. Det skal ha ført til at 46-åringen etter to måneder måtte søke legehjelp.

VAR SYK: En av vårens «Paradise Hotel»-deltakere, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

«Maskulin» diett

Det hele skal ha inntruffet da Blunt studerte til å bli romfartsingeniør ved universitetet i Bristol på midten av 90-tallet, og var ment for å bevise sin maskulinitet for klassekameratene, som i stor grad bestod av kvinner.

Ifølge han selv skal det ha vært 170 kvinner og bare tre menn i sosiologi-klassen, der de aller fleste av kvinnene var vegetarianere eller veganere.

PROBLEMER: Sanger James Blunt røper at dietten hans ledet til store problemer. Foto: NTB Scanpix
PROBLEMER: Sanger James Blunt røper at dietten hans ledet til store problemer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Så av prinsipp bestemte jeg meg for å bli en kjøtteter og jeg levde bare på kjøttdeig, litt kylling, kanskje litt majones, sier han i podkasten, ifølge Jezebel, og fortsetter:

- Det tok meg omtrent seks til åtte uker å bli skikkelig usunn, og å oppsøke en lege, som sa: «Jeg tror du har symptomene på skjørbuk».

Skjørbuk er ifølge Store medisinske leksikon en sykdom som skyldes C-vitaminmangel. Det kan gi tretthet og kortpustethet, og i senere stadier smerter i muskler og knokler, blødende tannkjøtt, tørr hud, blødninger under huden, blødninger i hjernen og i verste fall død.

- Bæsjet ut en maiskolbe

Det skal heller ikke ha vært en dans på roser å komme seg tilbake i form. Et av rådene fra legen skal nemlig ha vært å drikke appelsinjuice hver eneste dag. Det skal imidlertid ha ført til at han utviklet alvorlig halsbrann.

Det ser imidlertid ut til at 46-åringen ser tilbake på det hele med en god dose humor. Da nettstedet Jezebel delte historien på Twitter onsdag, kom han nemlig med et lite stikk i retning seg selv.

«James Blunt fikk skjørbuk etter å ha startet på en ren kjøttdiett for å hevde sin maskulinitet», lød det i Jezebels melding på Twitter. Det ble retweetet av sangeren, som skrev:

«Jeg bæsjet ut en hel maiskolbe i morges, etter å ha spist bare mais i tre dager».

- Burde låses inne

Som nevnt er «You're Beautiful» James Blunts mest kjente låt. I 2007 ble den nominert til Grammy for «Årets beste sang» og «Beste mannlige popvokal». Blunt ble også nominert til Grammy for «Årets beste plate» samme år.

I et intervju med The Guardian fortalte han tidligere i år historien bak landeplagen.

FORANDRING: Mario Riera fra «Paradise Hotel» har vært gjennom en drastisk endring den siste tiden. Video: Rød Løper Vis mer

- Den fremstilles alltid som romantisk, men den er egentlig en smule «creepy». Den handler om en fyr - meg - som er rusa og stalker en annens kjæreste på T-banen, sa han til avisen.

Låten, som i grove trekk handler om en mann som er betatt av en kvinne, har stort sett blitt tolket som en romantisk låt. Det er imidlertid ikke sangeren enig i.

- Det er ikke en jævla myk, romantisk sang. Det handler om en fyr som er høy som et hus på dop, og følger etter noen andres kjæreste, selv om fyren er rett foran ham. Han burde låses inne og fengsles fordi han er en pervo.

LES OGSÅ: - Tatt på fersken med tysk modell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer