Lev godt på Cape Cod

Middagsluren i en tilbakelent solseng førte journalisten dypt inn i drømmeland.

DRØMMELAND: Det er fort gjort å drømme seg vekk 
i slike omgivelser.
 Foto: Se og Hør
DRØMMELAND: Det er fort gjort å drømme seg vekk i slike omgivelser. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Og det er det ferie handler om, er det ikke? Drømmer…

Visste du at Kennedyene aldri brukte sokker?  Sikkert ikke – og det er for så vidt ikke sikkert at det er helt sant heller. Men det første vi får beskjed om når vi ankommer den berømte «klanens» ferieparadis er at her er hovedregelen «Aldri sokker i skoene!»

SE MER: FAKTA OG KART

«Dancing» i Skagen
Det forteller faktisk ganske mye om hvorfor man kommer til Cape Cod. Dette er rett og slett et feriested, hvor det viktigste av alt er å gjøre minst mulig.

Jeg har dumpet ned i en romantisk, hvit solseng av rotting, og nyter stillheten og utsikten over Atlanteren på fantastiske Wequassett Inn.

Tankene går tilbake til ungdommen, og den gamle, slitte VHS-kassetten som nesten tok livet av videospilleren.

 I den Askepott-aktige fortellingen hvor Patrick Swayze vant både dansekonkurransen, Jennifer Greys hjerte – og alle oss romantikk-hungrige ungdommers sjel, med sin «Dirty Dancing». Og det er midt i disse kulissene at jeg føler jeg ligger.

Et rendyrket amerikansk, «feelgood»-sted
Her sover man i en meter høye, supermyke, kontinentalsenger. Slapper av, kanskje seiler eller klasker litt tennis eller golf på dagen. Og kler seg litt småpent til kveldens middag. Kall det gjerne ferie for de litt småkondisjonerte, men jeg kjenner at jeg elsker det!

Landskapet som omgir solsengen min, gjør at jeg ikke har vanskelig for å tro på geologene som hevder at det amerikanske kontinentet en gang for millioner av år siden hang sammen med det europeiske. Sanddynene, lyset, suset fra sivet og fargen på havet, gjør at tankene fører Patrick Swayze over til danske Skagen.

Eller var det drømmene, tenker jeg når jeg våkner opp i rottingstolen min med guideboken pent balansert på nesen. Det siste jeg leste før bølgeskvulpet dysset meg i søvn, var kapittelet om Kennedyenes tilknytning til Cape Cod.

Men Kennedy var ikke død
Den berømte familien har lang historie på denne halvøya, som ligger i behagelig avstand til Boston. Helt siden 20-årene, har Hyannis Port vært stedet familien har trukket seg tilbake til for å lade batteriene. Den gang som nå var seiling en av stedets mest populære aktiviteter. Dette gjaldt også for John F., som var en ener når det var skikkelig vind i seilene. Det var også her JFK uttalte de berømte ordene etter at valgseieren var i boks: «Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country».
Hyannis' lokale kirke, St. Francis Xavier, var også et yndet sted for åndelig føde for den berømte familien.

Her gikk mamma Rose daglig til morgenmesse, og John hadde sitt faste sete på andre rad, rett ved bakveien. I det idylliske, lille kapellet har også flere av «klanmedlemmene» lovet hverandre evig troskap. Noe som for en del av dem har vist seg å bli ganske kortvarig – «forbannelse» eller ei… Men sånt snakker man ikke om på disse kanter. Ikke et vondt ord om Cape Cods «helgener».

Kom som du er
Selv om Kennedyene er blitt Cape Cods varemerke, har øya mye mer enn kjendisspotting å by på.

Vår sokkeløse guide tar oss med til Provincetown, helt på nordspissen. Nå forstår vi hvorfor Cape Cod er de hippe og kule newyorkernes førstevalg når ferien skal planlegges. Maken til liberal og imøtekommende liten fiskerlandsby skal du lete lenge etter.  Her er alle like velkomne og hjertelig til stede: homo, hetero, svart eller hvit. Kom som du er, og Provincetown vil omfavne deg. Ganske unikt i de ellers så konservative forente stater…

Her er masse spennende shopping i de kuriøse små butikkene helt nede i strandkanten. Deilig og befriende fritt for store merkebutikker. Og du får ikke lov til å forlate Provincetown før du har inntatt nyfisket hummer sammen med Cape Cods verdenskjente Clam Chowder på legendariske «The Lobster Pot».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer