Lettet etter Asperger-diagnosen

Susan Boyle håper folk vil forstå henne bedre.

FIKK DIAGNOSE: Susan Boyle innrømmet denne uken at hun har fått diagnosen Aspergers syndrom - en mild form for autisme.  Foto: JDH Imagez / Splash News/All Ove
FIKK DIAGNOSE: Susan Boyle innrømmet denne uken at hun har fått diagnosen Aspergers syndrom - en mild form for autisme. Foto: JDH Imagez / Splash News/All Ove Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Susan Boyle (52) slo gjennom med et brak etter at hun sang «I dreamed a dream» under «Britain’s Got Talent» i 2009. Susan vant britenes hjerter med sin vakre sangstemme og sin uvanlige personlighet.

Sangeren har fortalt at hun alltid har følt seg annerledes og nå avslører hun at hun har fått diagnosen Aspergers syndrom.

Aspergers er ifølge Norsk Helseinformatikk en lett form for autisme som blant annet er preget av vansker med sosialt samspill og avvik i kommunikasjon og språk. Mennesker med Aspergers har gjerne et begrenset atferdsmønster.

Boyle, som det siste året har jobbet med en psykolog, syntes det var en lettelse å få diagnosen.

- Jeg har alltid visst at jeg har en urettferdig merkelapp på meg. Nå forstår jeg bedre hva som er galt og jeg er lettet og mer avslappet i forhold til meg selv, sier hun til avisen The Observer.

Frustrert

Det har vært flere store forandringer for Boyle den siste tiden og nylig fikk hun diagnosen diabetes type 2.

For den skottske sangeren ble det litt av en omveltning å havne i rampelyset og hun gikk blant annet i terapi for å takle presset. Nå håper hun at menneskene rundt henne vil være litt mer tålmodige.

- Jeg hadde problemer med forhold og kommunikasjon som førte til mye frustrasjon. Hvis folk er mer tålmodige vil det hjelpe.

Boyle ser ikke på diagnosen som noe negativt.

- Asperger definerer ikke hvem jeg er. Det er en tilstand jeg må leve med og jobbe med, men jeg føler meg mer avslappet nå. Folk vil ha en større forståelse for hvem jeg er og hvorfor jeg gjør det jeg gjør.

LES OGSÅ: - De kommer til å gå fra hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer