IMPONERT AV NORSK NATUR: Matt Damon legger ikke skjul på at både han og barna ble imponert av det de så da de besøkte Norge i 2016. Video: Kjersti Flaa, Se og HørVis merVis mer Vis mer

Matt Damon:

Letter på sløret om sitt hemmelige Norgesbesøk

- Det var fantastisk å se isbjørner, sier superstjernen Matt Damon til Seoghør.no.

(Seoghør.no): Hollywoodstjernen Matt Damon er for tiden norgesaktuell med filmen «The Great Wall».

I filmen spiller han en europeisk kriger som blir tatt til fange i Kina, og må hjelpe til med å forsvare den kinesiske muren mot monstre.

Privat er Damon - som også er kjent for sin rolle som superagenten Jason Bourne - gift med argentinske Luciana Barroso. Paret har tre døtre sammen: Isabella (11), Gia Zavala (9) og Stella Zavala (7)

LYKKELIG GIFT: Matt Damon og kona Luciana Barroso har vært gift siden 2005. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG GIFT: Matt Damon og kona Luciana Barroso har vært gift siden 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke superhelt for barna mine

Da Seoghør.no møtte Damon i USA avslørte han at selv om han ofte spiller tøffe roller på film, ser barna hans ikke på ham som en superhelt.

- Jeg gjør hverdagslige ting med dem, så jeg tror ikke de ser på meg som en helt, sier han med et smil.

Matt Damon benytter så mye tid han kan til å dyrke opplevelser sammen med kona og barna.

I fjor besøkte han Norge i hemmelighet for å spille inn scener til filmen «Downsizing».

Det er Oscar-nominerte Alexander Payne (55) som har regi på storfilmen som også har kjente navn som Kristen Wiig, Christoph Waltz, Alec Baldwin, Neil Patrick Harris og Jason Sudeikis på rollelisten.

Dro med barna til arktiske farvann

Ifølge Dagbladet ble Trygve Hegnars luksusyatch «Grace» leid inn som filmbåt under innspillingen som blant skulle foregå i vakre omgivelser i Trollfjorden i Vesterålen.

LEIDE HEGNARS BÅT: Filmteamet skal ha leiet Trygve Hegnars båt «Grace» da Matt Damon i 2016 kom til Norge for å spille inn scener til filmen «Downsizing». Foto: NTB Scanpix
LEIDE HEGNARS BÅT: Filmteamet skal ha leiet Trygve Hegnars båt «Grace» da Matt Damon i 2016 kom til Norge for å spille inn scener til filmen «Downsizing». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Damon legger ikke skjul på at han ble overveldet av den norske naturen.

- Da det var vår siste dag på filminnspilling, dro vi nedover en fjord med båt, og vi tenkte at dette må være den beste måten å slutte en filminnspilling på noensinne. Det var ubeskrivelig vakkert.

Etter at innspillingen var over, tok Matt med seg barna på båttur i arktiske farvann.

- Så tok vi med barna våre med båt mot Nordpolen, hvor vi så isbjørner. Det var en veldig fin opplevelse.

FAMILIEMANN: Matt Damon elsker å tilbringe tid med sin familie. Her er han og kona Luiciana på bytur sammen med to av døtrene sine. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEMANN: Matt Damon elsker å tilbringe tid med sin familie. Her er han og kona Luiciana på bytur sammen med to av døtrene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Matt og Luciana giftet seg i 2005.

Da de ifjor feiret 11 års bryllupsdag, avslørte Matt at han fortsatt er like forelsket i kona.

- Jeg var heldig som traff Luciana. Ekteskap er utrolig vanskelig for det er veldig tøft å ha den ene partneren som er alt for deg.

- Når jeg ser på det helt objektivt, så virker det som en sinnsyk idé. Jeg elsker ikke ekteskap sånn generelt, men jeg elsker å være gift med henne, fortalte han til Daily Telegraph, ifølge Contactmusic.com.

Matt Damon har godt kjennskap til Norge også etter å ha jobbet sammen med vår egen Aksel Hennie på filmen «The Martian».

JOBBET MED AKSEL HENNIE: Matt Damon (t.v.) sammen med Aksel Hennie (t.h.) i filmen «The Martian». Foto: NTB Scanpix
JOBBET MED AKSEL HENNIE: Matt Damon (t.v.) sammen med Aksel Hennie (t.h.) i filmen «The Martian». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Matt Damon er en en god kollega, en bra fyr! Man kunne sikkert blitt satt ut av å jobbe med disse folkene, men ingen av dem tillater det. Matt og de andre er åpne, sjenersøse og tilstedeværende. Vi ble en sammensveiset gjeng, har Aksel tidligere sagt til VG.

I 2008 ble fotballspillerne på Eliteserie-laget Strømsgodset også overrasket da Hollywood-stjernen plutselig dukket opp på treningsstudioet deres i La Manga i Spania.

LES OGSÅ: Nekter å trene om han ikke får betalt