ALLTID MED: Mark Billingham var i 2007 livvakt for Angelina Jolie, Brat Pitt og deres totalt seks barn. Han står til venstre i bildet, og passer på superparet under deres besøk i Cannes.  Foto: NTB Scanpix
ALLTID MED: Mark Billingham var i 2007 livvakt for Angelina Jolie, Brat Pitt og deres totalt seks barn. Han står til venstre i bildet, og passer på superparet under deres besøk i Cannes. Foto: NTB ScanpixVis mer

Letter på sløret om livet med Brangelina

- Det var vanskeligere enn å kjempe i Irak, sier stjerneparets tidligere livvakt.

Tidligere i høst kom sjokkbeskjeden om at superparet Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (52) skulle skilles. Årsaken til bruddet er fortsatt ikke kjent, men det hevdes at det hele går på barneoppdragelse og omsorgsrett for parets totalt seks barn.

To av barna, Maddox Chivan og Zahara Marley, ble adoptert av Jolie alene - før Pitt kom inn i bildet i 2005. Seinere fikk de tre biologiske barn, og adopterte ett til.

Sammenlagt har paret Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) og tvillingene Knox og Vivienne (8) sammen.

Å være barn av et av verdens mest omtalte og populære par er ikke bare enkelt. De trenger konstant beskyttelse fra profesjonelle, da de ofte er utsatt for fare.

Mark Billingham (51) var familiens tidligere livvakt. Han var i 27 år med i «Special Air Service», og kjempet blant annet i Irak.

Han sier likevel at det å passe på Jolie-Pitt familien var det vanskeligste han gjorde i karrieren.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMEN MED BARNA: Brad Pitt OG Angelina Jolie sammen med alle seks barna i New Orleans før skilsmissen ble kjent.  Foto: Polaris
SAMMEN MED BARNA: Brad Pitt OG Angelina Jolie sammen med alle seks barna i New Orleans før skilsmissen ble kjent. Foto: Polaris Vis mer

Sikkerhetssjef

Det er den britiske tabloidavisa The Sun som har møtt Billingham.

Han var parets livvakt i en periode på 18 måneder rundt 2007-08, og forteller at han fikk så god kontakt med barna at han ble som en far for dem.

- De var veldig varsomme på hvem som fikk være i nærheten av barna. Det var tydelig at jeg hadde god kjemi med dem, og de stolte på meg med barna. Vi kom veldig tett på hverandre, jeg bodde jo med dem hele tida, forklarer han.

Den tidligere soldaten reiste verden rundt med paret, og var deres øyne og øre i alle situasjoner. Skulle truende situasjoner oppstå, var det hans oppgave å reagere.

GÅR HVER SIN VEI: I september ble det kjent at ekteskapet mellom Brad Pitt og Angelina Jolie er over. Foto: Afp
GÅR HVER SIN VEI: I september ble det kjent at ekteskapet mellom Brad Pitt og Angelina Jolie er over. Foto: Afp Vis mer

- Jeg var Brad og Angelinas sikkerhetssjef. Militæret forberedte meg godt på jobben jeg gjorde for dem, forteller han til avisa.

51-åringens oppgave var imidlertid ikke bare å passe på barna. Han hadde stålkontroll på Jolie og Pitt, også. Han trekker fram en historie der han fikk en mann som hadde fulgt etter Jolie i flere av USAs delstater arrestert.

- Krevende

Mannen hadde bedt skuespillerinnen signere noen bilder, men Billingham sa klart nei.

Da Jolie fikk se bildene mannen hadde, innså hun at de var personlige og private. Mannen løp avsted, men ble arrestert noen dager senere da han dukket opp utenfor Jolies hotell.

51-åringen omtaler situasjonen som en «John Lennon-klassiker». Lennon ble som kjent skutt utenfor leiligheten sin i New York av Mark Chapman i 1980, en mann som tidligere hadde oppsøkt Beatles-legenden.

Når Billingham ser tilbake på jobben som livvakt, mener han at den var krevende.

- Man må finne fram til måten man skal beskytte dem fra alt på. Det var krevende, men det var interessant, sier han i intervjuet.

Søkte full omsorg

Det er i kjølvannet av den profilerte skilsmissen at livvakten har stått fram med sin historie. Det var 20. september at superparet bekreftet at de skal skilles etter 14 år som par og to år som mann og kone.

- Jeg er veldig trist over dette, men det som betyr mest nå er at barna våre har det bra. Jeg ber vennlig om at pressen gir dem det spillerommet de trenger gjennom denne vanskelige tiden, uttalte Pitt i en pressemelding til People.com.

Jolie sa via sin talsperson at valget ble tatt fordi «det er det beste for familien».

Det var Jolie som først leverte inn skilsmissepapirene, og hun oppga standardfrasen «uforenelige forskjeller» som grunn til skilsmissen.

«Tomb Rider»-stjernen ba også om omsorgsretten for alle deres seks barn.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.