Hadia Tajik:

Letter på sløret om «hemmelig» bryllup

Politikeren giftet seg med ektemannen før pandemien.

GIFTET SEG: Hadia Tajik forteller om bryllupet med Kristian Skard i ny podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFTET SEG: Hadia Tajik forteller om bryllupet med Kristian Skard i ny podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

For fem måneder siden ble AP-nestleder Hadia Tajik (37) mamma for første gang. I begynnelsen av januar kunne hun nemlig avsløre at hun og Kristian Skard hadde fått sitt første barn sammen, en liten jente.

Den lille jenta har de kalt Sofia Tajik Skard.

«Kristian og jeg er så takknemlige for hjelpen vi har fått av de flinke folkene på Ullevål», skrev den nybakte moren til følgerne sine da.

Datteren kom til verden ved hjelp av keisersnitt, og var et resultat av flere måneder med tøff prøverørsbehandling.

Den gang omtalte landets nettaviser Tajik og Skard som forlovet. Frieriet skjedde før påska i 2019. Nå viser det seg at de har tatt forholdet ett steg videre - tilsynelatende helt under radaren.

TUNG TID: Hadia Tajik og Kristian Skard har lenge ønsket seg barn, men å få det, skulle bli vanskeligere enn de hadde trodd. Vis mer

- Så var vi gift

I den nyeste episoden av Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden» forteller nemlig 37-åringen at hun har giftet seg, uten at programlederen hadde fått det med seg.

Paret har imidlertid ikke fått ha noen bryllupsfest ennå, grunnet coronarestriksjoner.

- Vi giftet oss både fordi vi er glad i hverandre, men også fordi at hvis du skal få hjelp til prøverørsbefruktning, så må du enten ha hatt samboer i to år, eller du må være gift. Og vi hadde ikke vært samboere i to år, sier hun i podkasten.

Dermed var valget enkelt for paret. Hun forteller nemlig at selv om det var en juridisk kontrakt som måtte på plass for å få hjelp med å bli gravid, så gjorde de det også av ren kjærlighet.

For ordens skyld: Hadia Tajik skrev om bryllupet i boken «Frihet - en politisk og personlig histore», som kom ut i for.

Knut Nærum er gjest i denne ukes «Kåss til Kvelds» og der forteller han om hvordan han svarte på konas frieri. Video: NRK Vis mer

37-åringen forteller videre at paret dro til København, og at broren hennes var vitne.

- Det var fint. Det var lite (...) Det var bare oss til stede i rommet, og etterpå gikk jeg, mannen min og broren min ut og spiste kake, og så var vi gift, sier hun, og fortsetter:

- Jeg hadde pyntet meg i en rød sommerkjole, som var mamma sin sommerkjole da hun var på min alder. Det var en skikkelig fin sommerdag i København - en deilig dag.

Se og Hør har vært i kontakt med Tajiks seniorrådgiver Jorid Juliussen Nordmelan. De har ingen ytterligere kommentar.

FORLOVET: Emilie Stordalen har forlovet seg! Det tok hele familien del i. Video: TV 2 Vis mer

Operert fire ganger

Tajik har tidligere vært åpen om at fødselen nok ikke gikk helt som planlagt. I et intervju med Dagbladet Magasinet tidligere i år fortalte 37-åringen at hun holdt på å segne om flere ganger gjennom svangerskapet.

Hun fikk konstatert at alt rundt graviditeten var normalt, men at hun hadde blodpropper i lungene - noe som kunne ha kostet politikeren livet.

Overfor Magasinet fortalte AP-nestlederen at hun hadde flaks den gangen, men også i forbindelse med fødselen. Som nevnt tok politikeren keisersnitt da hun ble mor for første gang.

Før hun ble skrevet ut av sykehuset, gikk såret opp.

- (...) Det føltes som det var blod overalt. Kristian var der, men jeg tenkte det var best han tok med Sofia og gikk ut av rommet, så han skulle slippe å se alt blodet. Men han hørte jo hva som ble sagt, forteller hun.

Ifølge Tajik sa sykepleieren at blødningen ikke ville stoppe, og at legen måtte få beskjed om å gjøre klar operasjonssalen. I løpet av seks dager var hun på operasjonsbordet fire ganger.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og tidligere i år ble de foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Avslører grunnen til bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer