Therese Johaug og Nils Jakob Hoff:

Letter på sløret om frieriet

- Det er jo det største som har skjedd i livet mitt, sier Therese Johaug.

ÅPNER OPP: Therese Johaug letter på sløret om frieriet, bryllupsplaner og om hva hun skal gjøre framover. Foto: Torstein Bøe / NTB
ÅPNER OPP: Therese Johaug letter på sløret om frieriet, bryllupsplaner og om hva hun skal gjøre framover. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at skistjernen Therese Johaug (33) hadde all grunn til å smile på vei inn i det nye året. Tidligere roer og kjæreste Nils Jakob Hoff (37) gikk nemlig ned på kne, og fikk ja fra henne den 31. desember.

Selv om Johaug har mye å glede seg over i tida framover, er det også andre ting som tar slutt. Fredag kom nemlig nyheten om at hun har bestemt seg for å gi seg som langrennsløper etter sesongen.

Beskjeden kom kort tid etter at hun tidligere i år kom hjem fra OL i Beijing, hvor hun tok med seg tre individuelle OL-gull.

Nå har hun imidlertid gjestet «Johaug Redaksjonen», en podkast av tidligere toppidrettsutøver Martine Ek-Hagen (30) og hennes kollega Kathrine Meiner. Der åpner hun seg om frieriet, bryllupsplaner og om hva hun tenker om framtiden.

TABBE: Det gikk ikke som planlagt da Therese Johaug skulle kaste blomster til publikum etter seieren i Davos. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Feiret skikkelig

Johaug, som har vært sammen med Hoff i åtte år, forteller nærmere i episoden om det romantiske frieriet som fant sted i julen. Der kunne hun blant annet avsløre at hun ikke forventet å bli fridd til.

- Det kom jo veldig uventet på meg at han skulle gjøre det. Jeg trodde ikke han skulle gjøre det før OL, siden han sikkert tenkte at jeg var i OL-bobla og den biten der. Men det var veldig hyggelig at han gikk ned på kne med ski på bena, forteller hun.

Skistjernen følger opp med at kjæresten hadde spurt faren om tillatelse i november i fjor. Allerede da hadde han begynt å planlegge deres første jul sammen.

Hun legger ikke skjul på at det kom noen tårer da Hoff fridde til henne, og at han klarte seg bra. Som et nyforlovet par var det riktignok ingen tvil om at det skulle feires.

- Jeg hadde ikke akkurat planer om å bli fridd til på julaften. Det er jo det største som har skjedd i livet mitt. Den opplevelsen og følelsen skulle ikke gå forbi, så vi feiret skikkelig. Dagen etter lå begge i sengen og var dritslitne, det tar på å være forlovet, sier hun lattermildt.

Etter forlovelsen var hun rask med å starte bryllupsplanleggingen. Det tok imidlertid stopp da paret reiste til OL. Men hun følger opp med at hun ser for seg et vinterbryllup, men eksakt hvor det kommer til å finne sted, er de ennå usikre på.

Se og Hør har vært i kontakt med Jørn Ernst, Therese Johaugs manager, som ikke har noen ytterligere kommentar til saken.

NYFORLOVET: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard forlovet seg da de spilte inn den tredje sesongen av «Vendela + Petter», men dette får ikke seerne se. Nå forklarer de hvorfor. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Det er vanskelig

Nå er det sikkert mange som funderer på hva Johaug skal fylle dagene med framover, etter at hun skal gå sitt siste skirenn i Holmenkollen i helgen. Under episoden legger hun ikke skjul på at det er en vanskelig avgjørelse.

- Jeg vet ikke rett og slett, jeg synes det er kjempevanskelig. Nå har jeg gått mitt siste OL, så jeg er usikker på veien videre. Jeg tror på en måte at jeg bare må bruke tida framover for å kjenne på hva jeg egentlig har lyst til. Men jeg vet at det er ei tid for alt og jeg begynner å bli gammel, innrømmer hun.

Hun er derimot helt sikker på at hun skal vie mer tid til Johaug-teamet, hvor hun kan grave dypere og bli enda mer engasjert i jobben.

FRIERI: Chris nyhus overrasker kona Monica Nyhus med et frieri. Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

33-åringen forteller videre at hun ikke ser for seg at hun kommer til å delta på noe for å kjempe om en femteplass. Hun vet med seg selv og det norske folk at de forventer pallplasser, og vil ikke gjøre noe halvhjertet.

De seneste årene har Johaug forstått at hun er helt avhengig av å ha et liv ved siden av skikarrieren. Hun legger imidlertid ikke skjul på at det kan bli en familieforøkelse.

- Jeg må kjenne at jeg lever litt også. Så er det jo det om jeg har lyst til å få meg familie. Vi jenter er ikke som guttene som bare kan legge inn en liten innsats og fortsette å reise rundt som før. Men vi ser jo hva Marit (Bjørgen, red.anm.) har fått til, og hun har fått to unger, så vi får se, sier hun.

LES OGSÅ: - Therese har helt hinsides kontroll

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer