Avril Lavigne:

Letter på sløret om fortiden

- Jeg flyttet ut av foreldrene mine sitt hus og direkte inn i en turnébuss, uten å ha noen regler.

POPSTJERNE: Avril Lavigne var en av de største popstjernene på 2000-tallet. Her avbildet i 2007. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX/NTB
POPSTJERNE: Avril Lavigne var en av de største popstjernene på 2000-tallet. Her avbildet i 2007. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX/NTB Vis mer
Publisert

De fleste husker Avril Lavigne (37) som punk-jenta med rosa hår og tykk eyeliner. Hun står bak flere av 2000-tallets store hits, deriblant «Girlfriend» og «Sk8er Boi».

I år er det hele 20 år siden debutalbumet «Let Go!» kom ut, og i den anledning har Lavigne gjort et stort intervju med The Guardian hvor hun blant annet åpner seg om starten av karrieren.

- Kan ikke tro det

Da popidolet først slo gjennom var hun ikke mer enn 17 år gammel. Dermed dro hun rett fra pikerommet hjemme hos mor og far og ut på turné.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB / Instagram Vis mer

- Jeg flyttet ut av foreldrene mine sitt hus og direkte inn i en turnébuss, uten å ha noen regler. Jeg tenkte bare: «nå kan jeg drikke øl og spise pizza hver dag», og jeg kunne bare henge med bandet mitt og reise verden rundt. Det var sprøtt, men det var ganske spesielt samtidig, forteller hun i intervjuet.

Temaene i Lavignes sanger var sterkt påvirket av hennes eget liv, som på den tiden for det meste innebar å bruke «fete skatesko» og se på kjekke skatere, ifølge henne selv.

RING RING: Flere og flere Hollywood-stjerner deler telefonnummeret sitt i sosiale medier for å kommunisere bedre med sine fans. Programleder Kine Falch forsøker å ringe dem. Vis mer

- Jeg skrev dette albumet rett etter videregående, og nå kan jeg høre disse tekstene av meg som snakker om den lille byen min og besettelsen av skategutter. I for eksempel «My World» (et annet album journ.anm.) synger jeg bokstavelig talt om det faktum at jeg fikk sparken av en «fried chicken»-dust jeg jobbet for i en «fried chicken»-kjede. Det er morsomt. Jeg ser tilbake på de tekstene og jeg kan ikke tro at jeg sang om det i en låt.

Blir film

Selv den dag i dag opplever hun å møte yngre generasjoner med artister som oppdager sangene hennes - noe hun beskriver som surrealistisk.

Flere av musikerne hun jobber med nå er også mangeårige fans. Samtidig benytter hun muligheten til å hylle andre unge, kvinnelige artister som hun kjenner seg selv igjen i.

DOBBELTGJENGERE: De to Hollywood-skuespillerne Scarlett Johansson og Margot Robbie har hver sine dobbeltgjengere på TikTok. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- At yngre generasjoner oppdager tingene mine og at Billie, Olivia og Willow (Eilish, Rodrigo og Sith journ.anm.) går ut i verden og gjør sin egen greie, slik som jeg gjorde for 20 år siden, er superinspirerende.

Lavigne har flere spennende ting på agendaen fremover, deriblant skal hitlåta «Sk8er Boi»- filmatiseres. Når den kommer ut er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Bli hos meg-Dina»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer