Therese Johaug:

Letter på sløret om forholdet

Slik møtte hun kjæresten.

FORLOVET: Therese Johaug og Nils Jakob Hoff forlovet seg i julen i fjor. Foto: Skjermdump Instagram
FORLOVET: Therese Johaug og Nils Jakob Hoff forlovet seg i julen i fjor. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars i år kunngjorde skistjerne Therese Johaug at hun vil legge opp som profesjonell idrettsutøver etter 2022-sesongen. Den gang sa hun at tiden var inne for å fokusere på livet utenfor toppidretten.

Nå er hun aktuell med bok.

Johaugs selvbiografi har fått tittelen «Hele historien», og skal handle om nettopp det.

«Her får du den utilslørte sannheten. Dette er Thereses historie», står det bakpå boken. I tillegg til å ta med leserne inn i barndommen, karrieren, dopingdommen og de elleville idrettsøyeblikkene hun har stått for - deler hun også et innblikk i privatlivet sammen med forloveden Nils Jakob Hoff.

TÅREVÅT JOHAUG: I et intervju i programmet Lindmo på NRK, forteller Therese Johaug om tapet av sin venninne Ida Eide. Video: NRK Vis mer

Første date

Det var i 2013 at paret for første gang møtte hverandre. Den gang visste ikke Johaug hvem Hoff var, skriver hun i boken.

På flyet på vei hjem fra høydetrening hadde hun lagt merke til en «høy, mørk kar med langt hår og capsen bak fram», som vekket interessen hennes. På dette tidspunktet hadde Johaug kjæreste, men det forholdet gikk mot slutten.

På høsten dukket navnet til den høye, mørke karen opp under en samtale på treningsleir, og Johaug så seg nødt til å søke opp hvem dette kunne være. Skistjernen koblet navn til ansikt, og innså at det var snakk om roeren Nils Jakob Hoff. Plutselig husket hun at det var en roer som hadde bedt om nummeret hennes for en tid tilbake, og hun ga dermed grønt lys til det.

UNG: Therese Johaug var ikke gammel da hun fikk sitt gjennombrudd som skiløper. Video: TV 2 Vis mer

Derfra tar det ikke lang tid før de to idrettsutøverne møtes til sin første date.

«Jeg visste av erfaring at ryktene ville begynne å gå med en gang om vi møttes på et offentlig sted. At vi tilfeldigvis begynte og møtes på trening på Olympiatoppen, ville også være nok til å utløse en rykteflom. Det endte derfor med at han lånte en leilighet av en kompis og inviterte meg på date der i oktober», forteller Johaug i boken.

- Halla!

Også Hoff har tidligere fortalt om sitt første møte med langrennstjernen. Det gjorde han under et besøk hos «P3morgen» i 2016. Hoff røpet i radioprogrammet at Johaug satt et par rader foran ham på flyet, men at de to ikke pratet sammen.

Plutselig får han beskjed om at en på flyet hadde besvimt og at han måtte komme å hjelpe til, da det ikke var noen leger på flyet. Hoff er i dag ferdigutdannet lege, men var på det tidspunktet medisinstudent. Han reiser seg opp, også får han øye på sin framtidige forloveden.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, fortalte Hoff i radioprogrammet, til høy latter fra de daværende programlederne Silje Nordnes og Ronny Brede Aase.

FORLOVET: Emilie Stordalen har forlovet seg! Det tok hele familien del i. Video: TV 2 Vis mer

- Svar det du vil

I de fleste forhold sklir det naturlig fra den fasen hvor man dater til man blir kjærester. Med media på nakken ble det derimot litt annerledes for Johaug og Hoff.

Omtrent et år etter duoens første date begynte norske medier å melde seg på for og høre om noen av de kunne være interesserte i å bekrefte forholdet.

En dag hadde Hoff fått en telefon fra God kveld Norge, og ringte deretter skistjernen for å advare om at de trolig ville ringe henne også. Johaug spurte derfor om de faktisk var kjærester.

FRIERI: Chris nyhus overrasker kona Monica Nyhus med et frieri. Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

«Du kan bare svare hva du vil, det som føles bra for deg», var svaret hun fikk, noe hun ikke nøyde seg med i det hele tatt.

«Jeg kan jo ikke det, hvis jeg skal si at vi er sammen må vi jo være enige om det», kontret hun - og dermed ble de sammen enige om at de faktisk var kjærester.

Samme kveld kjørte God kveld Norge ut kjærestesak.

På julaften i fjor gikk roeren ned på kne mens de var ute på skitur, og nå har paret vært kjærester i åtte år og forlovet i snart ett.

LES OGSÅ: Astrid S: Fikk «alle» til å tro hun var syk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer