Amalie Iuel:

Letter på sløret om forholdet

Norgesmesteren forteller om den støttende kjæresten.

STØTTE: Idrettsutøveren forteller om hvilken rolle kjæresten spiller i karrieren hennes. Foto: Nina Hansen / Dagbladet / NTB
STØTTE: Idrettsutøveren forteller om hvilken rolle kjæresten spiller i karrieren hennes. Foto: Nina Hansen / Dagbladet / NTB Vis mer
Publisert

På nasjonaldagen i fjor kunne idrettsparet Aksel Lund Svindal (38) og Amalie Iuel (27) avsløre at de hadde blitt et par. Det gjorde de ved å dele et festlig bilde på sine respektive Instagram-profiler.

Både Svindal og Iuel holder til i idrettsverdenen, og sistnevnte imponerer stadig, blant annet med norsk rekord på 400-meter hekk under VM-semifinalen i Doha. For to år siden kunne derimot Svindal dele den triste beskjeden om at han la karrieren som alpinist på hyllen.

Til tross for at han ikke lenger er aktiv i alpinsporten, er han likevel et viktig støtteapparat for sin bedre halvdels idrettskarriere.

I et intervju med TV2 forteller Iuel om rådene hun får fra kjæresten.

FORELSKET: Friidrettsutøver Amalie Iuel er Aksel Lund Svindals nye kjæreste. Paret bekreftet den hete romansen på hver sin Instagram konto 17. mai. Video: DBTV/NTB Scanpix/Nicolai Aagaard Vis mer

Deler erfaring

De to turtelduene har holdt store deler av forholdet skjermet fra offentligheten, og de har begge vært sparsomme i omtalen av hverandre.

Iuel kan derimot røpe at hun henter verdifull erfaring fra Svindal - som regnes som både olympisk mester og verdensmester innen alpinsporten. Hun kan også fortelle at jobben blir med hjem i form av samtalene rundt middagsbordet.

FEIRING: Paret annonserte kjærestenyheten på 17.mai. Her er de avbildet sammen med hunden Molly. Foto: Amalie Iuel / Instagram
FEIRING: Paret annonserte kjærestenyheten på 17.mai. Her er de avbildet sammen med hunden Molly. Foto: Amalie Iuel / Instagram Vis mer

- Vi kan sitte og spise middag og prate om noe, så plutselig kan jeg poppe ut med: «Hvordan takler du egentlig konkurransenervene, eller hvordan klarte du å komme tilbake etter så mange skader?» forteller hun til TV 2.

Til tross for at parets ekspertiser er på to vidt forskjellige plan, legger hun ikke skjul på at det er fint å være sammen med en som forstår seg på idrettens verden.

OPS?: Hekkeløper Amalie Iuel ble utfordret til å løpe raskere enn T-banen i en episode av «Ramm, ferdig, gå!». For det observante øye er det ikke alle detaljer som henger på greip. Video: NRK. Klipp: Ørjan Ryland/Dagbladet Vis mer

- Mye av det mentale blir jo ganske likt. Han har jo vært i konkurranse-settingene mange ganger og vet hvordan man skal takle nerver og sånne ting, sier 27-åringen, og legger til:

- Han har jo mye mer erfaring enn meg, så det er gøy å høre hvordan han har taklet det.

Se og Hør har vært i kontakt med Amalies Iuels manager og far, Lars Christian Iuel, som opplyser om at Iuel ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

- En klisjéhistorie

Når hun ikke flyr over hekker i høy fart befinner hun seg altså blant annet sammen med kjæresten. Som tidligere nevnt kom nyheten om at de var kjærester i fjor, og kort tid etter kunne Svindal røpe detaljer om deres første møte som skal ha vært noe klisjéaktig.

- Vi møttes nok på toppidrettssenteret. Enkelt og greit, sa Svindal da han gjestet podkasten «Må på behandling».

DØDSFALL: Aksel Lund Svindal snakker om morens dødsfall i «Helt Harald». Vis mer

Den tidligere alpinisten refererte trolig til toppidrettssenteret til Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo. Senteret regnes som et tilholdssted for satsingen til Norges idrettsforbund, og blir derfor en naturlig møteplass for idrettsstjernene.

- Vi pratet litt, og så gikk det fra det ene til det andre. Vi tok en middag. Det er som en klisjéhistorie, og det er godt over ett år siden. Vi har gått rolig fremover, fortsatte han i podkasten.

Familieorientert

Selv om parets forhold er av den rolige sorten, har begge tidligere vært åpne for ideen om å skape en familie når den tid kommer.

I 2019 beskrev Svindal seg selv som en familieorientert mann, men la vekt på at det ikke var noe han stresset med.

- Jeg ser på meg selv om en familiemann, og har lyst på barn og familie. Ikke fordi det «bare skal skje», men fordi jeg ønsker en familie med sterke bånd og gode verdier. Og det tror jeg man får ved å gjøre det grundig, kunne han fortelle til KK den gang.

FORHOLDET: Herman Flesvig vant gullrute for «Førstegangstjenesten», og da vi snakket med han i etterkant lurte vi inn et spørsmål om forholdet. Video: Se og Hør Vis mer

Også Iuel har lyst til å stifte familie en dag, selv om dette kanskje ikke blir med det første.

- Jeg stortrives i en stor familie. Jeg har lyst til å skape en stor familie selv, når den tid kommer. Det er lenge til. Men jeg synes det er veldig hyggelig med mange barn og at det ikke er stille i huset, sa hun til Dagbladet samme år.

Iuel påpekte imidlertid videre at familielivet må vente til etter karrieren.

- Jeg vil ha fem barn kanskje, altså like mange som det vi er. Vel, det er kanskje litt mye å kreve, så jeg er villig til å diskutere det. Jeg stresser ikke med det. Jeg har lagt det på vent. Det blir etter karrieren.

LES OGSÅ: Superalpinisten røper sine tindererfaringer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer