Petter Stordalen:

Letter på sløret om forholdet

Roser sin svenske kjæreste opp i skyene.

OM KJÆRESTEN: Denne uken er Petter Stordalen blant gjestene på «Senkveld». Der åpner han opp om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

I starten av juli i fjor ble det kjent at den norske hotellkongen Petter Stordalen (58) hadde funnet kjærligheten.

I kveld åpner han seg om forholdet til svenske Märta Elander Wistén (31) når han gjester «Senkveld». De to har vært kjærester i rett over et år, og Stordalen mener det var coronakrisen som førte dem sammen:

- Märta kom for et kort besøk på et par dager, og så kom lockdown i Norge, så jeg brukte det som en grunn til at hun måtte bli lenger. Og så ble hun i 102 dager, forteller han i TV 2-programmet.

PETTER STORDALEN: Det er igjen klart for en ny sesong av «Ullared», og i den første episoden dukker Petter Stordalen opp. Video: Discovery+ Vis mer

Roser kjæresten

Choice-gründeren var tidligere gift med Gunhild Stordalen (42) i ni år, og det gikk en sjokkbølge gjennom landet da de i 2019 skilte lag.

Dermed overrasket det mange at han på åpningen av Villa Copenhagen i sommer viste frem sin nye kjæreste.

Som nevnt tilbrakte paret den første delen av pandemien sammen, noe som gjorde Stordalen svært godt. Når han beskriver forholdet deres, er han full av lovord om Märta:

- Jeg kan oppsummere med hva Märta betydde for meg i den perioden: jeg begynte å sove godt, spise godt og le godt, og det er faktisk noen av de viktigste tingene for å komme gjennom en krise.

FORLOVET: Emilie Stordalen har forlovet seg! Det tok hele familien del i. Video: TV 2 Vis mer

Coronapandemien har vært en tøff tid for hotellgiganten. Fra mars til desember hadde han permittert og til dels sagt opp rundt 7500 av sine ansatte. Ifølge Dagens Industri forventet han en nedgang i omsetning på 6,5 milliarder fra mars til slutten av fjoråret.

Med utfordringer karrieremessig er det i alle fall godt at det står bra til med kjærlighetslivet.

Takknemlig

Stordalen har også tidligere snakket varmt om kjæresten. På Instagram delte han nemlig et bilde av de to på valentinsdagen.

Til Instagram-bildet, hvor man kan se Wistén plante et kjærlig kyss på Stordalens kinn, påpekte han innledningsvis at valentinsdagen er en god påminnelse om å hylle kjærligheten.

«Selv om det siste året har vært en prøvelse for oss alle, har pandemien bidratt til at jeg har følt på ekstra takknemlighet for de relasjonene jeg har i livet mitt», skrev 58-åringen.

«Så i dag vil jeg sende en ekstra stor dose kjærlighet til de som betyr aller mest for meg - barna mine, Märta og familien min. Dere har alle vært en uvurderlig støtte», fortsatte han.

Instagram-innlegget fikk godt over 10 000 likerklikk, og i kommentarfeltet strømmet det inn med komplimenter, blant annet fra ekskona.

«Happy Valentines, fine dere», skrev hun, etterfulgt av en emoji i rødt hjerte, mens hotellkongens kjæreste kommenterte følgende:

«Ily», som er en forkortelse for «I love you».

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Støtte fra ekskona

Da forholdet mellom Petter og Märta ble kjent, meddelte Gunhild Stordalen at hun var lykkelig på parets vegne.

- Jeg er glad Petter har funnet kjærligheten igjen, det fortjener han. Petter og jeg er for alltid gode venner, og jeg ønsker dem alt godt. Jeg har ikke møtt Märta ennå, men jeg har hørt så mye bra og gleder meg til å bli kjent med henne, sa hun til VG den gang.

Märta Elander Wistén er for øvrig en tidligere sprangrytter, og toppet karrieren med gull i laghoppping for Sverige i EM i 2007. Hun er født i Stockholm, men oppvokst i Göteborg.

LES OGSÅ: Kjekkasen er ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer