MISTET DATTEREN: Poffbokser-legenden Mike Tyson snakker ut om familiens store tragedie. Foto: NTB Scanpix
MISTET DATTEREN: Poffbokser-legenden Mike Tyson snakker ut om familiens store tragedie. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mike Tyson:

Letter på sløret om familietragedien

Mike Tyson mistet en av sine døtre i en tragisk hjemmeulykke. Nå snakker han ut om ett av sitt livs tyngste øyeblikk.

(Se og Hør): I mai 2009 skjedde det uvirkelige for proffbokser-legenden Mike Tysons (51) da han mistet sin fire år gamle datter Exodus i en tragisk ulykke.

Datteren ble kvalt da hun viklet seg inn i en ledning mens hun lekte ved familiens tredemølle.

Moren til vesle Exodus var i huset da det skjedde, men ryddet i et annen rom.

Det var storebror Miguel (da sju år gammel) som fant henne. Han løp til moren, som prøvde desperat å vekke henne til livet igjen.

Men det var for sent. Exodus døde dagen etter på sykehuset.

- Døde på tredemølle

Tyson var bortreist da det skjedde, og har snakket lite om hva som skjedde etter den store tragedien.

Tidligere denne måneden åpnet imidlertid Mike seg opp om dødsfallet i et stort intervju med den tyske avisen Die Welt.

- Hun døde på en tredemølle. Jeg vet ikke helt nøyaktig hvordan det skjedde, og jeg vil ikke vite det heller. Men jeg er ikke sur på noen, sa han til den tyske avisen.

Mike har åtte barn, og forteller at han har holdt seg unna alkohol og narkotika for å kunne være en så god far som overhodet mulig.

FALLER PLADASK: Til tross for sin unge datters oppfordring til å være forsiktig, smeller den tidligere tungvektsmesteren rett i bakken da han leker seg med datterens hoverboard. Video: Mike Tyson/ Facebook Vis mer Vis mer

- Jeg har stoppet helt opp. Jeg har åtte barn, fire gutter og fire jenter. Den eldste er 26 og den yngste er sju. Jeg prøver å passe på barna mine så godt jeg kan, uttalte han.

- Smerten gir seg ikke

Selv om det nå er åtte år siden tragedien rammet familien, er proffbokser-legenden alltid preget av tapet på sin fire år gamle datter.

FLERE BARN: I tillegg til Exodus har Mike Tyson fått datteren Milan (bildet) og Morocco. De to siste er med hans tredje kone Lakiha "Kiki" Spicer. Foto: NTB Scanpix
FLERE BARN: I tillegg til Exodus har Mike Tyson fått datteren Milan (bildet) og Morocco. De to siste er med hans tredje kone Lakiha "Kiki" Spicer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et tidligere intervju med Entertainment Tonight i 2009, fortalte han at han hadde snakket med mange mennesker om sorgen han opplevde.

- Jeg jobber med å takle det. Jeg har snakket med mange mennesker. Jeg er blitt fortalt at smerten aldri gir seg, men at man venner seg til å leve med den.

Trøblete liv

Den tidligere bokseren Mike Tyson var kjent som en villmann i bokseringen og hadde en solid karriere før han la opp. Han er blitt hyllet for ferden mot triumf, men Mikes liv inneholder også flere dramatiske fall.

Stjernen har hatt en trøblete fortid, og han har blant annet tilbrakt tre år i fengsel etter en voldtektsdom. Mike ble i utgangspunktet dømt til seks års fengsel, men etter å ha sonet tre, ble han sluppet fri på grunn av god oppførsel.

Mike har tidligere snakket åpent om sin trøblete barndom, og i ett intervju med ESPN hevder 51-åringen fremdeles at han ble utsatt for overgrep i barndommen, og forklarer hvilken påvirkning det skal ha hatt på livet hans.

Bokseren ble arrestert 38 ganger for kriminelle handlinger og slåssing før han hadde fylt 13 år. Som 20-åring ble han historiens yngste verdensmester

Om livet sier Tyson:

- Jeg har alltid vært et beist, en trent gorilla, en fattig fyllik, en arrogant psykopat, den yngste verdensmesteren i historien og en drittsekk.

LES OGSÅ: - Har ikke pratet med faren min på flere år