GIFT I SEKS ÅR: Priscilla og Elvis Presley giftet seg 1. mai 1967. Nå er førstnevnte aktuell med en ny dokumentar om eksmannen. Her avbildet på Aladdin Hotel i Las Vegas, etter bryllupet. Foto: AP/ NTB scanpix
GIFT I SEKS ÅR: Priscilla og Elvis Presley giftet seg 1. mai 1967. Nå er førstnevnte aktuell med en ny dokumentar om eksmannen. Her avbildet på Aladdin Hotel i Las Vegas, etter bryllupet. Foto: AP/ NTB scanpixVis mer

Priscilla og Elvis Presley:

Letter på sløret om Elvis' siste dager

- Folk sier: «Hvorfor gjorde ingen noe?». Vel, det er ikke sant.

(Se og Hør): I fjor var det hele 40 år siden ikonet Elvis Aaron Presley gikk bort, 42 år gammel. ​

Kongen av rock & roll, som han ble kalt, skapte hysteri hvor enn han beveget seg, og huskes fortsatt som et av verdens største musikalske talenter gjennom tidene.

Historien skulle imidlertid få en særdeles brå og tragisk slutt - noe hans ekskone Priscilla Presley (72) forteller åpenhjertig om i forbindelse med lanseringen av dokumentaren «Elvis Presley: The Searcher».

- De prøvde, men det gikk ikke

Ifølge Fox News gjestet 72-åringen filmfestivalen South by Southwest forrige uke.

Der fortalte hun om artistens avhengighet av sterke vanedannende medisiner, og om hans siste dager:

- Det var vanskelig for oss alle. Vi så det definitivt ikke komme, men vi så helt klart hvilken vei han hadde valgt å gå.

- Folk sier: «Hvorfor gjorde ingen noe?». Vel, det er ikke sant. Folk i den innerste kretsen gjorde noe, men du kunne ikke fortelle Elvis hva han skulle gjøre. Det gjorde man bare ikke. Da fikk man høre det. De prøvde, men det gikk ikke. Han visste hva han drev med, sier Priscilla Presley, ifølge avisen.

- Slik det startet

Priscilla forklarer at Elvis' avhengighet skal ha startet da han var stasjonert i Tyskland under de to årene han var i militæret. 72-åringen mener imidlertid at han forsøkte å komme seg ut av den onde sirkelen.

- De ga piller til soldatene for å holde dem våkne. (...) Det var slik det startet. Han var på ukjent territorium. Det var han virkelig, og han gjorde dette, og forsøkte å klare det alene.

Priscilla og Elvis Presley var et av verdens mest berømte par. Da de giftet seg 1. mai 1967, var Priscilla bare 21 år gammel.

Året etter kom parets eneste barn, datteren Lisa Marie Presley (50), til verden.

Seks år etter at de ga hverandre sitt ja, var imidlertid skilsmissen et faktum for Elvis og Priscilla.

Da Elvis døde fire år etter skilsmissen fra Priscilla, var han i et forhold med Ginger Alden (61). Det var også hun som fant rockestjernen død, hvor 61-åringen tidligere har åpnet opp det skrekkelige synet som møtte henne.

Saken fortsetter under bildet.

I MILITÆRET: Elvis avbildet i uniform under sin militærtjeneste i Bad Nauheim i Tyskland i januar 1960. Foto: AP/ NTB scanpix
I MILITÆRET: Elvis avbildet i uniform under sin militærtjeneste i Bad Nauheim i Tyskland i januar 1960. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Veide 105 kilo

Helsepersonell var raskt på stedet, og han ble kjørt til Baptist Memorial Hospital. Livet hans sto ikke til å redde, og musikeren ble erklært død klokka 15.30 på ettermiddagen.

Elvis veide nesten 105 kilo da han døde. Andre spekulerte i om det var narkotika og reseptbelagte medisiner som til slutt krevde musikerens liv. Han skal blant annet ha tatt store mengder med kodein-piller i en periode.

Under obduksjonen av artisten ble det slått fast at han hadde over ti ulike reseptbelagte medisiner i systemet under dødstidspunktet, ifølge NME.

På sykehuset ble det imidlertid fastslått at Elvis hadde dødd av et hjerteinfarkt. Hvorfor en såpass ung mann skulle lide den skjebnen, har vært gjenstand for spekulasjoner helt siden den gang.

Fortsatt strides det om hva som til syvende og sist sørget for at verden ble frarøvet en av verdens største musikalske talenter.

LES OGSÅ: Holdt rusmisbruk hemmelig i to år