Jill og Joe Biden:

Letter på sløret om ekteskapet

Presidentparet åpner seg i personlig intervju.

ÅPENHJERTIG: Jill og Joe Biden forteller om kjærligheten og ekteskapet i et stort intervju med Vogue. Foto: Marin Ludovic / AFP / NTB
ÅPENHJERTIG: Jill og Joe Biden forteller om kjærligheten og ekteskapet i et stort intervju med Vogue. Foto: Marin Ludovic / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

20. januar fikk USA et nytt presidentpar i president Joe Biden (78) og førstedame Jill Biden (70). De flyttet dermed også inn i det som kanskje er verdens mest berømte bygning, Det hvite hus i Pennsylvania Avenue i Washington DC.

Det har snart gått et halvt år siden Joe Biden tok over presidentstolen - og utfordringene har stått i kø for 78-åringen. Pandemihåndtering og vaksinering av amerikanere er bare to hete politiske poteter som presidenten har fått i fanget.

Da er det ikke så rart at det ikke blir mye tid til å pleie forholdet til kona. I et nytt og stort intervju med Vogue, forteller ekteparet at det har blitt vanskeligere å pleie kjærligheten etter at de flyttet inn i presidentboligen.

De er begge travle på hver sin kant, så det er vanskelig å finne tid til hverandre, sier førstedamen. Likevel finnes det en tradisjon de forsøker å holde liv i.

TALTE: Jill Biden talte for første gang som førstedame i USA i denne videoen. Foto: Det hvite hus. Vis mer

- Jeg tror vi må prøve litt hardere å finne tid til hverandre. Til og med å spise middag sammen: Noen ganger spiser vi på balkongen, i går kveld spiste vi i det gule ovale rommet. Det er fortsatt en del av dagen vi setter av tid til, og vi tenner fortsatt levende lys, vi har fortsatt samtalene, og legger telefonene bort, sier Jill Biden til magasinet.

- Forandret ekteskapet

Joe Biden sier på sin side at flyttingen til Det hvite hus har forandret ekteskapet deres, i den forstand at det har ført til at de tilbringer mye mer tid fra hverandre.

- Jeg savner henne. Jeg er virkelig stolt av henne. Men det er ikke slik at vi kan fortsatte slik som vi pleide. Da vi bodde i Delaware og hadde giftet oss, pleide vi å gå til en lokal bed and breakfast alene, for å sørge for at vi hadde romantisk tid til å bare komme oss bort og være med hverandre, sier presidenten til Vogue.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Den amerikanske presidenten og kona liker å reise sammen, men presidentrollen gjør at jobben alltid kommer først - uansett hvor de befinner seg.

Historisk førstedame

Også Jill Biden er i fullt arbeid. Førstedamen har jobbet som lærer og har undervist i engelsk og skriving gjennom hele sitt yrkesliv - også de åtte årene ektemannen var visepresident under Barack Obama.

Den jobben har hun ikke gitt slipp på etter at ektemannen ble president. Faktisk er hun den første førstedamen noensinne som har hatt en jobb ved siden av rollen som førstedame.

- Da jeg ble andredame (kona til visepresidenten, journ.anm.) - og det var så mye jeg ville gjøre - sa jeg alltid: «Jeg vil aldri kaste bort denne plattformen», sier Jill Biden til Vogue.

Og det har hun heller ikke gjort. Nå underviser hun på Northern Virginia Community College, og hun har ingen planer om å gi seg, forsikrer hun overfor det kjente magasinet.

IMPONERER: Barack Obama skulle bare hjelpe Joe Biden i valgkampen, når går denne videoen viralt av den tidligere presidenten. Foto: @barackobama/Instagram. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Joe og Jill Biden giftet seg i 1977, og har holdt sammen i tykt og tynt siden den gang. Sammen har de datteren Ashley (40). Han har også sønnen Hunter Biden (51) fra ekteskapet med Neilia Hunter Biden.

Hun døde i en fatal bilulykke i 1972. Datteren Naomi døde også. Sønnene Hunter og Beau ble skadet, men overlevde. Beau Biden døde av kreft i 2015, 46 år gammel.

LES OGSÅ: - Melania og Jill har ikke snakket sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer