Aksel Hennie:

Letter på sløret om ekteskapet

- Det mest respektfulle mennesket jeg har møtt, sier skuespilleren om kona.

ÅPNER SEG: Aksel Hennie, som vanligvis holder seg taus om privatlivet, letter på sløret om hvordan han møtte kona. Foto: Andreas Fadum
ÅPNER SEG: Aksel Hennie, som vanligvis holder seg taus om privatlivet, letter på sløret om hvordan han møtte kona. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske skuespilleren Aksel Hennie (45) har i en årrekke vært en av landets mest kjente fjes. Med store roller på skjermen har han nemlig blitt svært populær, både i karrieren og privat.

Han er imidlertid godt kjent for å verne godt om privatlivet, og til tross for at han er en del av landets kjendiselite, holder han seg ofte taus om det meste som omhandler livet av skjermen.

I 2019 giftet han seg med Karoline Hegbom, bare kort tid etter at det ble avslørt at paret hadde forlovet seg. I 2018 fikk paret sitt første barn sammen, og i november ble de foreldre igjen. Hennie har også en datter fra et tidligere forhold.

Som nevnt verner paret svært godt om både ekteskap og detaljene i familielivet. Både forlovelse og to fødsler har skjedd i all hemmelighet, men nå letter skuespilleren på sløret om hvordan han møtte kona.

HJEMMEBANE: Som Fenrik i kompani Lauritzen er Geir Aker en forkjemper for disiplin, men hvordan er han på hjemmebane? Video: TV 2 Vis mer

Trygt

Det gjør han i den nyeste episoden av Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden». Til tross for at 45-åringen gjør det tydelig at han ikke liker å snakke om privatlivet, letter han likevel på sløret om hvordan han og kona møttes.

Paret møttes nemlig hele åtte til ti år før de offisielt ble kjærester, gjennom fallskjemhoppmiljøet. Da var begge i forhold, noe som gjorde at et eventuelt kjærlighetsforhold mellom de to ikke kom på tale.

Både Hegbom og Hennies familie var aktive i fallskjemhoppmiljøet, og Hegbloms far kjente godt til Aksels bror, Annan Forbes Hennie, som på tragisk vis omkom i en fallskjermulykke i 2011.

Knut Nærum er gjest i denne ukes «Kåss til Kvelds» og der forteller han om hvordan han svarte på konas frieri. Video: NRK Vis mer

Det gjorde at det hele føltes trygt for skuespilleren.

- Vi kjente ikke hverandre godt, og var ikke venner. Men det var et bra møte. Det er så mange punkter som gjør at det var trygt, sier han, og legger til:

- Hun er en dame som alle er keen på, også vant jeg.

- Aldri møtt det før

Videre forteller 45-åringen at han aldri har møtt noen som er som kona.

- Min kone er et av de mest respektfulle menneskene jeg har møtt. Hun respekterer alle, dømmer ingen og er null interessert i bullshit. For et menneske som har masse uro, som jeg har, masse tanker og følelser, så er den vissheten om at et menneske er så stabilt, men samtidig så kjærlig ... jeg har aldri møtt det før, sier han ærlig.

«COUGAR»: Skuespiller Alexandra Gjerpen forteller åpenhjertig om sitt første møte med sin yngre kjæreste når hun gjester «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

Han legger ikke skjul på at han alltid har ønsket å gifte seg, og at han er svært glad i å gå med ring. Skuespilleren forteller også at han er av den romantiske typen, men også krevende - på godt og vondt.

- Det er vanskelig å vise hvor mye jeg elsker henne hver dag, for da hadde det blitt sånn masete. Men jeg prøver å bare være der, sier han i podkasten.

Se og Hør har vært i kontakt med Aksel Hennies agent, som hittil ikke har hatt noen kommentar.

Lykkelig gift

Som nevnt verner paret svært godt om forholdet. I 2019 lettet imidlertid skuespilleren på sløret om bryllupet, som sto på den vakre øya Sicilia. Det gjorde han da han var gjest i podkasten til Kyrre Holm Johannessen, «Krisemøter», hvor han nærmest boblet over av glede.

- Jeg har det veldig fint. Helt kjempefint, egentlig. Jeg er ikke så glad i å snakke om privatlivet mitt, men akkurat nå er det litt vanskelig å ikke gjøre det, for jeg er blitt gift, sa han den gang.

STORSLÅTT BRYLLUP: Aksel giftet seg med sin Karoline i fjor etter at de hadde holdt forlovelsen hemmelig. Foto: Se og Hør
STORSLÅTT BRYLLUP: Aksel giftet seg med sin Karoline i fjor etter at de hadde holdt forlovelsen hemmelig. Foto: Se og Hør Vis mer

Og det var ikke bare selve bryllupet som gjorde at han hadde det så bra, det var også det å være gift.

- Det er så mangefasettert, og det er så fullt, det er så inderlig og personlig og komplekst, så det som er fett, er at alt blir lite grann mer verdt. For meg, fortalte han.

LES OGSÅ: - Vi er romantiske gjennom små gleder i hverdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer