SAGNOMSUST: Artist Rune Rudberg, døpt av Natt og Dag som «Norges eneste rockestjerne», har levd et innholdsrikt liv. Han har ingen problemer med å snakke om opp- og nedturene. Foto: NTB Scanpix
SAGNOMSUST: Artist Rune Rudberg, døpt av Natt og Dag som «Norges eneste rockestjerne», har levd et innholdsrikt liv. Han har ingen problemer med å snakke om opp- og nedturene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rune Rudberg:

Letter på sløret om det ville livet

- Jeg har aldri tråkket på en tå med vilje.

Publisert

Man skal lete lenge i Norge for å finne en mann som det har vært så mye sirkus, skandaler og fest rundt som artist Rune Rudberg (57).

Det finnes nesten ikke en bygd i vårt langstrakte land han ikke har spilt i, gjerne med tilhørende fest og nachspiel i samtlige av dem, så det er kanskje ikke så rart at nordmenn har pratet om østfoldingen i over 30 år.

Kjørende rundt i en dobbeltdekker med cowboyhatten på snei har han turnert siden slutten av 1980-tallet, og på sine år i rampelyset har han klart å skape overskrifter om rusmisbruk, sex, kjøring i ruspåvirket tilstand og stort sett alt man kan havne på en førsteside for.

Som en konsekvens har han de siste årene trukket seg smått tilbake. Færre oppslag i Se og Hør og mer fokus på jobb, har vært et slags mantra, kan han fortelle til nettopp Se og Hør.

- Gjort det aller meste

Ironisk nok er det på feiringen av Se og Hørs 40-årsjubileum forrige helg at den blide 57-åringen slår av en prat.

UTE PÅ LIVET: Forrige helg var Rune Rudberg og Lars Erik Blokkus på Se og Hørs 40-årsjubileum sammen. Rudberg snakket mer enn gjerne om sitt innholdsrike liv med både pressen og andre norske kjendiser. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
UTE PÅ LIVET: Forrige helg var Rune Rudberg og Lars Erik Blokkus på Se og Hørs 40-årsjubileum sammen. Rudberg snakket mer enn gjerne om sitt innholdsrike liv med både pressen og andre norske kjendiser. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg føler at det er et lite comeback, for jeg har ikke vært her siden 25-årsjubileet. Jeg var jo egentlig formann for dette her, og nå går jeg litt rundt som en Bambi på glattisen her, flirer den dresskledde trubaduren, og fortsetter:

- Nå har jeg vært i denne bransjen i så mange år, og jeg føler at jeg har gjort det aller meste. Jeg driver fortsatt med det jeg alltid har drevet med, men det er litt mer diskré enn før. Jeg har liksom ikke behov for sirkuset rundt meg hele tiden, sier artisten.

For sirkus har det virkelig vært. Seks barn med like mange kvinner, konkurser, sexskandaler, fengsel og nakenhet er ikke i nærheten av å oppsummere overskriftene han har stått for, og enkelte ganger har andre havnet i dragsuget med ham.

Sistnevnte faktor skulle han gjerne ha vært foruten.

- Jeg lever et vanlig, behagelig liv. Det er ikke tre dager med nachspiel før jeg kommer hjem etter en spillejobb nå lenger. Jeg har aldri tråkket på en tå med vilje og har aldri ønsket at noen skulle bli lei seg, sier han betenkelig, og fortsetter:

- Det har vært på godt og vondt dette livet, men det har jo også sørget for at jeg er den jeg er i dag. Det har vært mye jeg skulle ønske ikke sto på trykk, men jeg har alltid vært meg selv. Det har jeg aldri lagt skjul på, sier han.

- Mer spennende bilder hjemme

Han har stumpet siggen, drikker mindre og bor rolig til i Spydeberg. Han har hatt kjæreste i to år, men ønsker ikke å avsløre identiteten hennes. «Hun må varmes opp til rampelyset», sier han, men han legger også til at det er hennes eget valg.

- Hun vet jo godt hvem hun er sammen med, men man kan ikke forvente at alle skal digge rampelyset, forteller han.

MERITTERT: Rune Rudberg, her fotografert i 1990, har vært i bransjen i over 30 år. Det har vært innholdsrikt, både for det norske folk og for artisten selv. Foto: Per Erik Knive / NTB Scanpix
MERITTERT: Rune Rudberg, her fotografert i 1990, har vært i bransjen i over 30 år. Det har vært innholdsrikt, både for det norske folk og for artisten selv. Foto: Per Erik Knive / NTB Scanpix Vis mer

Kort sier han også at kjæresten er godt kjent med ryktene som har versert om mannen hun er sammen med. At han har hatt samleie med godt over tusen kvinner, for eksempel. Det kan den blide artisten avvise platt.

- Jeg vet ikke hvor det ryktet kom fra. Jeg har aldri vært med så mange damer som folk skal ha det til. Samtidig tror jeg det er mange andre offentlige nordmenn som er glad for at det har vært meg som har tatt de støytene hele veien. Det har ikke så mye å si for meg, forteller han.

Selv ikke da et svært pikant bilde av artisten ble spredt rundt hadde det så mye å si for ham. Snakkisen på midten av 2000-tallet var Rudbergs nakne, fotograferte kropp, liggende på en svart sofa, sammen med en naken kvinne og et blått sexleketøy på vei inn i en av artistens kroppsåpninger.

- Ved «bilde-episoden» var jeg egentlig mest bekymret på grunn av hun andre på bildet. Jeg tror ikke det var så gøy for henne at det ble spredt som ild i tørt gress. Men det måtte jo være meg som skulle klare å få til et sånt bilde. Ja ja, som jeg sa den gang - jeg har mer spennende bilder liggende hjemme, flirer han.

NY LÅT: Se «Charter»-Svein Østvik framføre sin nye låt i «Asbjørn Brekke Show». - Tror ikke noen kommer til å tørre å spørre etter den i platebutikken. Video: TVNorge Vis mer Vis mer Vis mer

Ut av sammenheng

Han har også vært involvert i skandaler av mer farlig natur. Han er blitt anklaget for å ha dopet ned jenter på GHB, ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand og for samtlige andre etisk problematiske og ulovlige handlinger. Bak lås og slå har han sittet hele to ganger.

- Jeg angrer selvfølgelig på enkelte ting her i livet, men ting blir tatt ut av sammenhenger og det ender opp med å bli noe helt annet. Mye av dette har gått utover min familie, mine venner og mine barn, og det vil man jo ikke at skal skje, sier han, og fortsetter:

- Store deler av mitt liv har vært hyggelig og moro, men jeg gjorde aldri noe for å såre noen. Jeg har lært at det er lurt å legge seg flat med en gang noe sånt skjer. Å la stoltheten vike, sier han.

Tross skandaler, har Rudberg klart å bli «hele Norges». Han kan knapt gå ned en gate uten å måtte stoppe for selfies, autografer eller håndtrykk.

HOLDER KOKEN: Rudberg har ingen planer om å pensjonere seg med det første, og reiser fortsatt land og strand rundt på turné. Foto: NTB Scanpix
HOLDER KOKEN: Rudberg har ingen planer om å pensjonere seg med det første, og reiser fortsatt land og strand rundt på turné. Foto: NTB Scanpix Vis mer

140 reisedager i året er anslaget han gir på spørsmål om hvor ofte han, bandet og den svære bussen reiser rundt om i landet og spiller opp til dans. Det er det eneste livet han kjenner til, og han har ikke noe imot det.

- I en periode i karrieren var det ikke like hyggelig, for folk har hatt mye fordommer og litt sånn, men de siste ti årene har det vært helt fantastisk. Folk sier hei og hilser, og jeg lurer alltid på om det er noen jeg kjenner eller noen som kjenner meg. Det er helt absurd at jeg får lov til å holde på med det jeg elsker, sier han.

LES OGSÅ: Snakker ut om sex-scenene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer