Maren Hansen:

Letter på sløret om bruddet

I april ble det kjent at Andreas Nørstrud og Maren Hansen hadde gått fra hverandre. Nå forteller sistnevnte hvorfor.

SLUTT: Andreas og Maren har gått hver til sitt etter åtte års ekteskap. Foto: Oddvar Walle Jensen
SLUTT: Andreas og Maren har gått hver til sitt etter åtte års ekteskap. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april ble det kjent at den kontroversielle «Farmen»-profilen Andreas Nørstrud (37) og kona gjennom åtte år, Maren Hansen (26), hadde gått hver til sitt.

Hun fortalte da at det skyldtes at de to ikke lenger delte troen, og vokste fra hverandre. I en lengre video på Instagram åpner hun seg nå om hvordan livet som svært konservativ kristen var.

- Jeg er vokst opp som ateist, tenk at jeg skulle falle for dette. Jeg synes synd på dem som vokser opp i dette. Den kirkelige kristendommen er jo uskyldig og fylt med kjærlighet, men den konservative kristendommen er skummel.

Paret møttes i etterkant av Nørstruds «Farmen»-deltakelse. Hansen, som var 17 år den gang, hadde sett ham i noen episoder og tok kontakt på nett.

- Jeg var på et sted i livet hvor jeg trengte noe nytt. Jeg hadde hatt en tøff ungdomstid og nettopp mistet faren min. Jeg var søkende mot noe nytt, og veldig mottakelig for det som ble lagt frem som guds ord, forklarer hun.

Se og Hør har vært i kontakt med Andreas Nørstrud. Han ønsker ikke å kommentere denne saken.

NYTT LIV: Maren Hansen lever ikke lenger under konservative kristne regler. Foto: Privat
NYTT LIV: Maren Hansen lever ikke lenger under konservative kristne regler. Foto: Privat Vis mer

Tar avstand

De besøkte hverandre en del i 2013 før de giftet seg høsten samme år. På løpende bånd kom så de fem døtrene deres.

Nørstrud ble svært profilert gjennom «Farmen» og vakte sterke reaksjoner på grunn av sitt kontroversielle verdi- og kvinnesyn, samt en rekke kontroversielle uttalelser.

Hansen forteller at de to i starten hadde det veldig fint sammen, men at det strenge regimet eskalerte og gikk hardt inn på psyken.

FORANDRET: Maren Hansen har forandret seg mye den siste tiden. Foto: Privat
FORANDRET: Maren Hansen har forandret seg mye den siste tiden. Foto: Privat Vis mer

- Jeg dykket ned i dette med religion. De første åra følte jeg meg sterk og det gikk bra. Så begynte reglene og påbudene å ta overhånd. Jeg kjente på angst og depresjon fordi jeg ikke strakk til. Nå som jeg har valgt å ta avstand fra den konservative kristendommen og frigjort meg fra den vekten, føler jeg meg sterkere mentalt enn jeg har vært noensinne. Nå er det ingenting som kan knekke meg, sier 26-åringen.

Hansen forklarer at hun har vært veldig glad i ektemannen, og bestemt på å få ekteskapet til å fungere. Til slutt ble det uforenlig med hennes trivsel å følge den strenge retningen i kristendommen.

- Jeg har vært ferdig med å være kristen ganske lenge. Det har vært vanskelig, det å tre ut på dagen er umulig. Jeg har vært forberedt i noen år, forklarer hun til Se og Hør.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

Har ikke mistet noen

Da hun giftet seg og gikk inn i den strenge, nye hverdagen, mistet hun også kontakt med venner og familie. Fembarnsmora forklarer at hun ble forberedt på at det gamle nettverket hennes ville hate henne fordi hun var kristen.

- Jeg er utrolig takknemlig for at det er nesten som om de åtte åra ikke har betydd noe. Nå som jeg har kommet tilbake så har jeg ikke mistet noen. Det er en bekreftelse på at det jeg har trodd på ikke stemmer. Da ville jeg ikke hatt noen nå, sier hun.

For to år siden la hun også om livsstilen, og har gått ned mange kilo. Hun kler seg også som hun vil, og pynter seg gjerne. 26-åringen ser derfor kanskje annerledes ut i dag enn for noen år siden.

LEGGER'N DØD: «Farmen»-seerne fikk denne høsten se at Wiktoria Rønning og Kjetil Kirk fant tonen inne på gården, men nå kan de fastslå at de ikke blir et nytt «Farmen»-par. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Hansen ser positivt på fremtiden, og ønsker mest av alt nå å finne seg en jobb.

- Jeg ønsker meg et vanlig liv. Jeg har vært så mye hjemme. Det er ikke det at jeg ikke har likt å være husmor, men jeg kjenner på savnet etter å passe inn i resten av verden. Jeg vil jobbe, tjene penger og være selvstendig. Jeg håper på en jobb der jeg kan bruke kroppen, kontorjobb er ikke noe for meg, sier hun.

LES OGSÅ: - Det er ikke jeg som griner, det er du

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer