LETER ETTER NYE TALENTER: Produsentene av «Karsten og Petra»-filmene leter etter nye barn som kan fylle skoene til Nora Amundsen og Elias Søvold-Simonsen. Her er de sammen i filmen «Karsten og Petra på safari» som kommer på kino i september. Foto: Filmweb
LETER ETTER NYE TALENTER: Produsentene av «Karsten og Petra»-filmene leter etter nye barn som kan fylle skoene til Nora Amundsen og Elias Søvold-Simonsen. Her er de sammen i filmen «Karsten og Petra på safari» som kommer på kino i september. Foto: Filmweb Vis mer

Leter etter nye barn til «Karsten og Petra»

Nå kan ditt barn få hovedrollen i flere filmer og TV-serie om den populære duoen.

Publisert

SEOGHØR.NO: Gjennom TV-serien på NRK og fire spillefilmer har Nora Amundsen og Elias Søvold-Simonsen blitt kjente blant tusenvis av barn som «Karsten og Petra».

Men nå er de to barneskuespillerne blitt for gamle for rollene. Deres siste film sammen «Karsten og Petra på safari» har premiere i september.

Nå har produsentene startet jakten på nye unge talenter som kan fylle rollene.

- Vi har hatt en fantastisk reise med våre to hovedroller, men nå har de dessverre blitt for store til å bli med videre. Vi er derfor på jakt etter en gutt og en jente i alderen fire til fem år som skal spille Karsten og Petra i nye kinofilmer og en tv-serie.

- Det er ønskelig at barna har likhetstrekk med rollefigurene slik vi kjenner dem fra filmene og bøkene, sier produsent Silje Hopland Eik i produksjonsselskapet Cinenord i en pressemelding. 

Må holde seg fokusert

Et av hovedkravene er at barna klarer å holde seg fokusert under de hektiske innspillingene.

FOR STOR FOR ROLLEN: Elias Søvold-Simonsen gir seg i rollen som Karsten, men rollefigurens kjæledyr Løveungen blir nok med også i de nye filmene. Foto: Filmweb
FOR STOR FOR ROLLEN: Elias Søvold-Simonsen gir seg i rollen som Karsten, men rollefigurens kjæledyr Løveungen blir nok med også i de nye filmene. Foto: Filmweb Vis mer

- Mest av alt trenger vi barn og foreldre som har lyst til å være med å lage film. Det er en forutsetning at barna klarer å konsentrere seg, selv om vi vet at det er vanskelig når man bare er 5 år.

Filmene er basert på Tor Åge Bringsværds kjente barnebøker, illustrert av Anne G. Holt, og handler om hverdagslivet til de to barna Karsten og Petra og deres livlige og underfundige kosedyr, Frøken Kanin og Løveungen. Bøkene er en av de største norske barneboksuksessene noensinne, og suksessen har fortsatt på kino og TV, med over 700.000 solgte kinobilletter totalt.

Flere filmer

Innspillingsperioden for den femte filmen og tv-serien er satt til seks måneder Barna som velges ut må også være tilgjengelig når innspillingen av nye filmer skal spilles inn i andre del av 2016 og første del av 2017.

Filminnspillingen starter på nyåret og interesserte oppfordres til å sende mail med bilder av potensielle Karsten og Petra- er, både portretter og helfigur, til [email protected] 

Foreldrene må være fleksible til reising da opptakene hovedsakelig vil foregå utenfor Oslo, skriver produsentene i utlysningen.

LES OGSÅ: Janne Formoe gir blaffen i hva andre synes om henne


 
 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer