Leter etter damer med «bein i nesa»

«Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav er ute etter en spesiell type til årets reality-program.

VIL HA FLERE DAMER: Programleder Gaute Grøtta Grav oppfordrer flere voksne kvinner til å sende inn søknad til 2016-utgaven av realityprogrammet «Farmen». Foto: TV 2
VIL HA FLERE DAMER: Programleder Gaute Grøtta Grav oppfordrer flere voksne kvinner til å sende inn søknad til 2016-utgaven av realityprogrammet «Farmen». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I slutten av mai kunne TV 2 avsløre hvor høstens deltakere i 2016-utgaven av realitykonkurransen «Farmen» skal innkvarteres.

Men hvem som skal flytte inn på småbruket Finnsvika i Halden kommune, er foreløpig ikke kjent.

Imidlertid kan det i hvert fall virke som om det er manko på én spesiell søkergruppe i år. Onsdag skrev TV 2 at programleder Gaute Grøtta Grav nå oppfordrer kvinner mellom 30 og 50 år til å søke.

- Jeg skjønner det er en utfordring for mange å søke, fordi man kanskje har mye å gjøre med karriere og oppfølging av barn, men har du muligheten til å vie 11 uker av livet til dette så kommer du ikke til å angre. Det er en reise du ikke får oppleve igjen, sier Gaute til TV 2.

- Må ikke være «superkvinne»

Ifølge TV 2 er «Farmen»-produksjonen ute etter en «dame med bein i nesa, som får ting gjort, som tør å si i fra og som tåler en trøkk».

«Farmen»-programlederen legger til at det ikke spiller noen rolle hvorvidt man er gift eller singel, men presiserer at de kvinnelige søkerne bør være litt tøffe:

TV-PAR: Gaute Grøtta Grav og SIlje Hvarnes fant tonen etter at hun ble den første kvinnelige vinneren av «Farmen» i 2008. Her er paret på førpremiere på «Game of Thrones» i 2014. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
TV-PAR: Gaute Grøtta Grav og SIlje Hvarnes fant tonen etter at hun ble den første kvinnelige vinneren av «Farmen» i 2008. Her er paret på førpremiere på «Game of Thrones» i 2014. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

- Vi er ikke nødvendigvis på utkikk etter en superkvinne, men ei som vil være med på det fantastiske eventyret som Farmen er. Det er viktig at hun tør å si i fra hvis det går i feil retning på gården for eksempel, sier Gaute til TV 2.

Bare tre kvinnelige vinnere

I løpet av de hittil 11 sesongene av «Farmen» som er blitt sendt på TV 2, har kun tre kvinner gått seirende ut av den tøffe reality-konkurransen. Silje Hvarnes (36) var første seirende kvinne ut i sesong fem i 2008.

Det skapte overskrifter da programleder Gaute Grøtta Grav falt for den søte «Farmen»-vinneren, som han i dag er gift og har to barn med.

Etter Hvarnes' seier skulle det gå fire år før neste kvinne vant «Farmen». I 2012 gikk Ingvild Skare Thygesen (23) til topps som den yngste «Farmen»-vinneren noensinne. To år senere var det Magnhild Vik (44) som vant konkurransen.

Se video fra seiersfesten til Magnhild nedenfor:

- Jeg føler meg utmerket! Dette er bare helt fantastisk, selv om jeg føler meg utladet, nesten svimmel. Jeg følte meg merkelig nok ganske rolig under selve konkurransen - og hadde kjempeflaks på det avgjørende spørsmålet, sa Vik til Seoghør.no etter triumfen.

I forrige sesong av «Farmen», som gikk på TV i 2015, var det nok en gang en mann som stakk av med seieren. Eilev Bjerkerud trakk det lengste strået i finalen mot Marte Søreide.

- Jeg føler jeg fikk vist at jeg fortjente å vinne. Jeg har vokst mye som menneske under oppholdet på gården. Jeg kom inn som en gutt egentlig, men nå føler jeg at jeg er blitt en mann, sa Eilev til Seoghør.no på finalefesten.

Se video fra seiersfesten til Eilev nedenfor:

LES OGSÅ: Fyller tre år med luksusfeiring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer