Les alt om bryllupsfesten her

Kanye West og Kim Kardashian disket opp med alt fra fargekoordinert mat til fotoboks.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag ettermiddag giftet endelig Kim Kardashian (33) og Kanye West (36) seg foran en rekke celebre gjester på Forte di Belvedere i Firenze.

Vielsen fant sted foran en enorm blomstervegg bestående av hvite gardenia, peoner og roser. Stjernetenor Andrea Boccelli sang mens Kim ble ført til alters i sin Givenchy haute couture-brudekjole, arm i arm med stefar Bruce Jenner (64).

Senere postet en ivrig fan dette bildet av brudeparet på sin Twitter-konto.

Selv om Jay Z (44) og kona Beyoncé (32) uteble fra bryllupet, og Kims bror Rob Kardashian (27) reiste hjem i raseri før vielsen, ser det ut til at bryllupsfesten levde opp til forventingene.

Blomster til drøyt 600.000

Brudeparet hadde ikke, som ventet, spart på noe når det gjaldt festpynten. Blomsteroppsatser til en verdi av over en halv million kroner prydet festningen fra 1500-tallet, skriver People.

Blomsterhavet var levert av Fiori Della Signoria, en av Firenzes eldste blomsterhandlere, og bestod av ulike eksotiske blomster i hvittoner.

Ytterkanten av festningen var pyntet med en lang rekke røde lyspærer, som skal ha skapt en magisk stemning over bryllupsfesten og gitt gjenskinn over elven Arno.

KOSTBARE BLOMSTER: I tillegg til denne enorme blomsterveggen skal bryllupsfesten ha vært pyntet med blomster til over en halv million kroner. Foto: Twitter
KOSTBARE BLOMSTER: I tillegg til denne enorme blomsterveggen skal bryllupsfesten ha vært pyntet med blomster til over en halv million kroner. Foto: Twitter Vis mer

På innsiden av festningsmurene var det for anledningen stilt opp flere installasjoner av den amerikanske samtidskunsteren Vanessa Beecroft.

På mottakelsen etter vielsen skapte smørsanger John Legend, som kom sammen med kona Chrissy Teigen, romantisk stemning da han fremførte Etta James-låta «At Last» mens brudeparet tok sin første dans.

Deretter dediserte han neste låt, «All of Me», til brudeparet, før han løftet feststemningen ved å få de andre gjestene til å synge med på «Ordinary People», skriver DailyMail.

Spilte Jay Z

Selv om fraværet til Jay Z har skapt harme i sosiale medier, virket ikke kompis Kanye snurt over at hans angivelige forlover tilbragte helgen i The Hamptons utenfor New York.

Han lot i hvert fall låta «Otis», som han spilte inn sammen med Jay Z, runge utover festningsområdet.

«These Arms of Mine» og «A Little Tenderness» av Otis Redding selv, samt Michael Jacksons «Rock With You», skal også ha fått gjestene i festhumør.

Festmiddagen ble inntatt ved et omlag 70 meter langt bankettbord i ren marmor, en gave fra en italiensk steinhugger. Ifølge People var bordet plassert på en spesialbygd plattform som sørget for en spektakulær utsikt over Firenze mens bryllupsgjestene spiste.

Journalisten Sarah Harris delte et bilde av det svært overdådige festbordet, som var pyntet med enormt mye krystall og svært høye blomsteroppsatser.

Fireretters meny

Restauratøren Giorgio Pinchiorri, som kan skilte med hele tre stjerner i Michelin-guiden, stod for maten, som ifølge DailyMail var tradisjonell, italiensk mat med en innovativ vri.

Kanye West er kjent for å være gjennomført i alle sine prosjekter, og hadde tydeligvis hatt en pekefinger med i spillet når det gjaldt menyen også.

Maten var nemlig fargekoordinert, med rosa som et gjennomgående tema, skriver DailyMail.

Gourmetmenyen bestod av fire ulike retter. Til forrett fikk gjestene hjemmelaget pasta fylt med ricotta, timian og merian, fulgt av parmesan-zabaglione (en tykk saus, journ.anm.) og spiselig bladgull.

Pastaen ble fulgt av breiflabb med urtepanering, sellerirotpurée, løk og blå poteter. Kjøttretten bestod av biff med rødvinssaus, grønne bønner og en potetterte med trøffel. Desserten var hjemmelaget jordbærsorbet. Her kan du se hele menyen (ekstern lenke, journ.anm.).

Det fløt over av champagne fra eksklusive Armand de Brignac - både i merkets gold og rosé utgaver.

Både Jay Z og Beyoncé har vært linket til champagnemerket, han med musikkvideoen «Show Me What You Got», mens hun refererer til merket i låta «Drunk in Love».

I likhet med mesteparten av dekoren i bryllupet var også bryllupskaken hvit. Sukkerbrød-kaken var over to meter høy, dekket med hvit glasur og fylt med lag av frukt.

Foto-session

Ved siden av å kose seg med god mat og drikke og fengende musikk, kunne gjestene more seg med å ta bilder sammen med brudeparet i en egen fotoboks.

Grammy-vinner Tony Williams delte flere bilder fra fotoboksen på sin Instagram-konto, blant annet av ham sammen med brudeparet, rapper og skuespiller Common (42) og Kylie Jenners (16) angivelige kjæreste, Jaden Smith (15).
LES OGSÅ: Fikk hver sin datter med samme donor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer