Badoo:

Ler av dating-tjeneste med ny «kjendisfunksjon»

- Dette høres helt tomsete ut.

IKKE BEGEISTRET: Det er delte meninger om hvorvidt den nye funksjonen til dating-appen Badoo vil slå an. Avbildet er Leif Einar Lothe, Kim Kardashian og Kathrine Sørland. Foto: Lars Eivind Bones / NTB Scanpix / Bjørn Langsem
IKKE BEGEISTRET: Det er delte meninger om hvorvidt den nye funksjonen til dating-appen Badoo vil slå an. Avbildet er Leif Einar Lothe, Kim Kardashian og Kathrine Sørland. Foto: Lars Eivind Bones / NTB Scanpix / Bjørn Langsem Vis mer

(Dagbladet): Den britiske dating-appen Badoo, som også er tilgjengelig for norske brukere, er i ferd med å lansere en ny funksjon som får oppmerksomhet i internasjonal presse.

Ved bruk av ansiktsgjenkjenning vil skaperne bak appen hjelpe brukerne å finne personer som likner så mye som mulig utseendemessig på sine drømmekjendiser, ifølge BBC.

Har man fantasert om å date eksempelvis Kim Kardashian, Brad Pitt eller Justin Bieber, så er tilbudet muligens det nærmeste mange av oss vil komme.

Ifølge The Guardian finnes det per nå om lag 1400 som likner på artist Ed Sheeran, 975 som likner skuespiller Jake Gyllenhaal, og 342 som utseendemessig kan sammenliknes med Kylie Jenner - for å nevne noen.

- Høres helt teit ut

Leif Einar Lothe (47) har gjennom realityserier som «Fjorden Cowboys» og «Farmen kjendis» blitt en svært ettertraktet kar, både kommersielt og privat.

Spesielt etter sistnevnte tv-konsept, opplevde 47-åringen, som er samboer med Randi Sørum, å få innboksen fylt opp av hemmelige beundrere. Dersom en dating-app skulle begynne å tilby dobbeltgjengere av ham, ville ikke Lothe blitt spesielt begeistret.

- WOW: Vendela Kirsebom hjelper Randi Sørum, samboeren til «Lothepus», med å finne kjole til «Gullruten.» Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Det der hørtes helt teit ut. Jeg tror folk er litt for opphengt i kjendiser, så en slik funksjon høres for meg helt tomsete ut, forklarer TV-profilen, som spøkefullt understreker at den originale «Lothepus» uansett slår eventuelle kopier.

- Rareste jeg har hørt

En annen kjent profil her til lands, tidligere supermodell og programleder Kathrine Sørland (37) ler når Dagbladet presenterer den nye funksjonen til henne.

- Good luck with that! sier hun og legger til at det er det rareste hun har hørt.

ET KOMPLIMENT: Modell Kathrine Sørland ville tatt det som en kompliment om noen ville date hennes dobbeltgjenger. Foto: Se og Hør
ET KOMPLIMENT: Modell Kathrine Sørland ville tatt det som en kompliment om noen ville date hennes dobbeltgjenger. Foto: Se og Hør Vis mer

- Hvis folk har en drøm om å gå på date med en spesifikk person som kan virke umulig å få til, så er det jo bare hyggelig at det finns en app som kan hjelpe de med alternativer, sier hun lattermildt.

Sørland tror imidlertid ikke at den kommende funksjonen vil komme til Norge. Skulle den gjøre det, og det viser seg at folk drar på date med personer som likner på henne selv, tar hun det i så fall som et superkompliment.

Har ikke trua

Samlivsterapeut ved praksisen Åpen Dialog i Sandnes, Kate Elin Søyland, mener at det å møte en person basert på en fantasi du har om en kjendis, neppe er noen garanti for et varig forhold.

- Kjendiser er nok som folk flest. De har både gode - og mindre gode sider - og det gjelder vel også «look-alikes», tenker jeg. Fantasier er fine og uproblematiske, så lenge vi lar dem være nettopp dét, altså bare fantasier, sier hun til Dagbladet.

- NEPPE INNERTIER: Samlivsterapeut Kate Elin Søyland mener at det å møte en person basert på en fantasi du har om en kjendis, neppe er noen garanti for et varig forhold. Foto: Siv Sivertsen
- NEPPE INNERTIER: Samlivsterapeut Kate Elin Søyland mener at det å møte en person basert på en fantasi du har om en kjendis, neppe er noen garanti for et varig forhold. Foto: Siv Sivertsen Vis mer

Søyland understreker at virkeligheten ofte er langt tøffere - og ærligere.

- Men jeg skjønner også Badoo. Dating er i dag blitt «big business» og det handler om å stadig fornye seg for å fange oppmerksomheten, slik at en blir den foretrukne aktøren med det siste «nye».

- Tror du denne funksjonen kan hjelpe folk med å finne kjærligheten?

- Jeg tror mer det blir en rar eller morsom greie, alt etter hvordan den single selv tolker det. Men neppe noen innertier når det gjelder å finne den rette.

- Dårlig kopi

Samlivsterapeuten tror heller det er større fare for at man blir skuffet.

- Kanskje man opplever den såkalte dobbeltgjengeren som en dårlig date og en dårlig kopi av din opprinnelige «prins» eller «prinsesse».

Noen umiddelbare faresignaler ved funksjonen, ser Søyland derimot ikke.

VIL DATE KYLIE: Realitystjernen Kylie Jenner er det nok mange menn som drømmer om å date, og i England kan man med appen Badoo nå date hennes britiske dobbeltgjengere.
VIL DATE KYLIE: Realitystjernen Kylie Jenner er det nok mange menn som drømmer om å date, og i England kan man med appen Badoo nå date hennes britiske dobbeltgjengere. Vis mer

- Mange forteller meg i terapirommet, til tross for utrolige mange muligheter, at det er vanskelig å finne en kjæreste i dag. Det viser at alle valgene ikke nødvendigvis gjør det lettere, men faktisk verre. Det er blitt helt vanlig å finne kjæreste på internett, men lett er det definitivt ikke, sier hun og fortsetter:

- Jeg tror ikke det er noe farlig med den nye funksjonen, så lenge man er edruelig, og vet at personen foran deg er som meg og deg - helt vanlig med både gode og mindre gode sider.

«Stalker»-tendenser

Noen ganger kan kjendisforelskelsen ta litt overhånd for enkelte - og forelskelsen utvikler seg til «stalking»-tendenser.

Flere store stjerner har med tiden fått kjenne på kroppen når ukjente mennesker plutselig dukker opp på døra, ringer på telefonen eller sender ubehagelige meldinger.

Det kan blant andre den tidligere supermodellen Vendela Kirsebom (50) skrive under på.

Etter at 50-åringen fikk sitt store gjennombrudd da hun ble avbildet på forsiden av det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated i 1993, fikk Kirsebom mye oppmerksomhet, som også resulterte i ubehageligheter.

En amerikansk mann begynte å kontakte Kirsebom via post han sendte til agenten hennes over en lengre periode.

I et tidligere intervju med Seoghør.no fortalte Kirsebom at plageånden som oftest sendte videoer av seg selv, hvor han satt og snakket til henne. Han trodde til og med at de var gift.

- Det var utrolig skremmende siden jeg var i den posisjonen jeg var i. Alle visste hvem jeg var og det var paparazzier overalt. Når jeg var ute blant folk kunne jeg jo ikke vite om han skulle møte opp eller ikke.

Store verdenskjente popstjerner som Justin Timberlake og Jennifer Lopez har tidligere snakket ut om sine stalkere, hvor sistnevnte nylig fikk ordnet et besøksforbud mot sin «stalker» Timothy McLanahan.

LES OGSÅ: Her slår Petter og Vendela seg løs i bassenget