Nina Agdal:

Leonardo DiCaprios eks raser etter at hun ble kalt «for stor»

- De hevdet at utseendet mitt avviker fra porteføljen min.

SKUFFET: Modell Nina Agdal kritiserer det amerikanske magasinet Venice Magazine etter at de skal ha droppet å bruke henne som forsidepike. Her er hun avbildet sammen med eksen Leonardo DiCaprio i august 2016. Foto: Splash News/ NTB scanpix
SKUFFET: Modell Nina Agdal kritiserer det amerikanske magasinet Venice Magazine etter at de skal ha droppet å bruke henne som forsidepike. Her er hun avbildet sammen med eksen Leonardo DiCaprio i august 2016. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): - I dag er jeg skuffet og sjokkert over den fortsatt svært harde virkeligheten i denne bransjen, åpner den danske supermodellen Nina Agdal (25) sitt mye omtalte Instagram-innlegg med.

Forrige uke delte 25-åringen, som blant annet har vært model for Victoria's Secret, et lengre innlegg på Instagram der hun forteller at et amerikansk motemagasin droppet henne som forsidepike etter at hun hadde stilt opp for fotografene.

Ifølge Agdal skal hun ha fått en mail i etterkant av fotoshooten hvor redaktøren skal ha skrevet at de ikke kom til å bruke henne som forsidepike. Begrunnelsen skal ha vært at utseendet hennes avvek fra bildene i hennes portefølje, og at hun ikke passet inn i størrelsene de ville ha.

Ifølge nettstedet People er det bladet Venice Magazine som skal ha avvist henne.

Saken fortsetter nedenfor.

Today, I’m disappointed and appalled at the still very harsh reality of this industry. A few months ago, I agreed to shoot with a creative team I believed in and was excited to collaborate with. When my agent received an unapologetic email concluding they would not run my cover/story because it “did not reflect well on my talent” and “did not fit their market,” the publisher claimed my look deviated from my portfolio and that I did not fit into the (sample size) samples, which is completely false. If anyone has any interest in me, they know I am not an average model body - I have an athletic build and healthy curves. After a tough year of taking a step back from the insensitive and unrealistic pressures of this industry and dealing with paralyzing social anxiety, I walked into that shoot as a 25 year old WOMAN feeling more comfortable in my own skin and healthier than ever before. Some days I’m a sample size, some days I’m a size 4, some a 6. I am not built as a runway model and have never been stick thin. Now more than ever, I embrace my curves and work diligently in the gym to stay strong and most of all, sane. I am proud to say that my body has evolved from when I started this crazy ride as a 16 year old GIRL with unhealthy and insufficient eating habits. So, shame on you and thank you to the publisher for reaffirming how important it is to live your truth and say it out loud, no matter who you are or what size. I decided to release an image to draw awareness and support of an issue that's bigger than just myself and affects so many people not just in the fashion industry, but in general, with the goal of bringing women from all over together in a celebration of our bodies. Let's find ways to build each other up instead of constantly finding ways to tear each other down. #bodyshaming #bodyimage #selfimage #dietculture #mybodymybusiness

Et innlegg delt av Nina Agdal (@ninaagdal)

- Etter et tøft år der jeg tok et skritt tilbake fra det ufølsomme og urealistiske presset i denne bransjen, og måtte håndtere den lammende sosiale angsten. Jeg møtte opp til den fotograferingen som en 25 år gammel kvinne som føler seg mer komfortabel i sin egen kropp, og sunnere enn noen gang før. Noen dager er jeg en «sample size», noen dager er jeg en størrelse 4 og andre dager er jeg en størrelse 6. Jeg er ikke bygget til å være en catwalk-modell, og jeg har aldri vært syltynn, skriver hun til bildet hun delte på Instagram.

- Sender feil budskap til unge jenter

Kort tid etter at Agdal delte historien på Instagram, stilte hun opp i et intervju i talkshowet Megyn Kelly TODAY, og programlederen, Megyn Kelly (47), ble sjokkert over hvordan magasinet kan mene at Agdal ikke er bra nok for forsiden.

Saken fortsetter nedenfor.

- Dette er det som er feil med Amerika, sa Megyn Kelly og viste frem bildet av Agdal som magasinet mente var feil.

- Jeg takler det ikke lenger. Jeg må stå opp for alle jenter og gutter der ute, fordi nok er nok, og jeg kan ikke være en del av denne store løgnen og spillet som foregår, sa den danske modellen under talkshowet, ifølge Mirror.

- Vakker og talentfull

Historien til Agdal fikk massiv respons i både innland og utland. Ifølge magasinet var det helt andre ting som gjorde at de ikke valgte bildet av Agdal på forsiden.

Da hun gjestet det amerikanske talkshowet, leste Megyn Kelly opp en uttalelse hun skal ha fått tilsendt fra Venice Magazine.

«Vi mener at Nina Agdal er en vakker og ekstemt talentfull modell. Det er derfor hun var i fokus på en ti-siders reportasje som ble publisert i vår vinterutgave. Når det gjelder forsiden, selv om bildet var nydelig, følte vi ikke at det passet å bruke det på forsiden», heter det i uttalelsen.

Videre forklarer magasinet at det ikke hadde noe med Agdals fysikk å gjøre.

«For å forklare vårt valg, så hadde det ingenting å gjøre med hvordan Ms. Agdal ser ut i badedrakt - hennes fysikk er misunnelsesverdig etter alle kriterier. Vi ønsket å bruke et bilde fra den fotoshooten til vår digitale utgave (forsiden som vi promoterer på vår nettside), men agenten hennes nektet. Videre, da vi bestemte oss for å kjøre reportasjen uten å bruke bildet på forsiden, foreslo vi å lage en annen reportasje med muligheter for å pryde forsiden i 2018, der Nina ville vært både modell og emne, som gir henne en plattform for å diskutere sine erfaringer, interesser og saker hun brenner for. Dette ble formidlet skriftlig til hennes agent», heter det i uttalelsen, ifølge People.

Saken fortsetter nedenfor.

Nina Agdal på badetur med kjæresten Vis mer

25-åringen var imidlertid ikke fornøyd med svaret, og forklarte under sendingen at hun selv fikk tilsendt en helt annen forklaring.

- Det er morsomt, for det står tydelig i deres e-post at jeg ikke ser ut som jeg gjør i min portefølje, at jeg ikke kunne passe «sample size» - at jeg mer eller mindre er for stor. Nå prøver de å unnskylde seg. Takk for det, men jeg aksepterer det ikke, sa hun.

Fikk sparken

Nina Agdal er imidlertid ikke den eneste modellen som har kritisert motebransjen etter å ha blitt avvist på grunn av kroppen sin.

I fjor delte den danske modellen Ulrikke Høyer (20) et Facebook-innlegg der hun fortalte at hun ble sparket fra en Louis Vuitton-visning fordi noen mente at hun var for stor.

I innlegget skrev hun at hun hadde fått beskjed om å bare drikke vann det neste døgnet før moteshowet med Louis Vuitton.

Like etter åpnet også den amerikanske undertøysmodellen Karlie Kloss (25) seg om hvordan det er å jobbe som modell. Kloss mener at det ikke finnes en perfekt kroppsfasong, og at det er svært slitsomt at man alltid må prøve å passe inn.

- Jeg ble kalt både for tjukk og for tynn på samme dag, fortalte hun i intervjuet med Joanna Coles på scenen under Lion-festivalen i Cannes, ifølge Page Six.

LES OGSÅ: - Jeg har lært å elske meg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer