Leo Ajkic mistet kjæresten

Snakker ut om den tunge tiden.

MISTET KJÆRESTEN: Brått og uventet gikk kjæresten til Leo Ajkic bort. Nå minnes han kjæresten på Instagram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISTET KJÆRESTEN: Brått og uventet gikk kjæresten til Leo Ajkic bort. Nå minnes han kjæresten på Instagram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Se og Hør): Tv-profil Leo Ajkic (33) har mistet kjæresten sin. Hun ble 25 år gammel, og gikk bort for to måneder siden.

Ajkic delte flere bilder av kjæresten på sin Instagram-profil i dagene etterpå, der han mintes henne med linjer som «R.I.P my everything», eller «hvil i fred, mitt alt» på norsk. Paret delte flere feriebilder sammen på det sosiale nettverket i sommer.

I et nytt intervju med Synnøve Svabø i «Fritimen» på NRK P1 lørdag ettermiddag, forteller Ajkic om hvordan tida etter dødsfallet har vært for ham.

Åpenhjertig

- Det er to måneder siden nå akkurat, sier han i intervjuet, og fortsetter:

- Det hjelper å tenke at hun ville at jeg skulle jobbe. Jeg vet hun ville at jeg skulle leve livet, jeg vet hun var stolt av det jeg gjorde og at det jeg jobber med i «Tv-aksjonen» nå er en veldig viktig sak, forteller han.

Ajkic understreker at han ikke har vært alene siden kjæresten gikk bort. Han har snakket om situasjonen med venner og oppsøkt psykolog. Han oppfordrer andre i samme situasjon til å gjøre noe lignende.

- Det er veldig viktig å snakke om disse tingene, alle tankene jeg har i hodet mitt, alle scenarioene jeg har sett for meg. Alle spørsmål har jeg spurt noen om, forteller 33-åringen.

- Kan ikke få henne igjen

Ajkic viste fram kjæresten for første gang under tv-bransjens Gullruten-utdeling i Bergen i mai. Den gang ønsket ikke paret å røpe noen detaljer rundt forholdet, bortsett fra å bekrefte at de var kjærester.

Paret delte et kyss i salen da Ajkic stakk av med prisen for Årets beste programleder, for dokumentarserien «Flukt».

Han forteller til P1 at det var stort for ham å kunne ha med kjæresten på Gullruten-utdelingen. I sommer reiste paret til Bosnia sammen, der kjæresten fikk møte Ajkic' mor for første gang.

- Jeg kan ikke få henne igjen, men jeg kan få det jeg er ute etter. Selvfølgelig vil jeg ha barn en dag. Jeg elsker barn, det er det fineste i verden, sier han i studio.

Pressekontakt i NRK, Sarah Jordanson Fauske, opplyser overfor Se og Hør at Leo Ajkic ikke er tilgjengelig for kommentar utover det som er blitt sagt i NRK-intervjuet.

Søndag er 33-åringen en av fire programledere som skal lede «TV-aksjonen» på NRK i seks direktesendte timer søndag.«Hvert barn er en mulighet» er tittelen på årets aksjon, hvor inntektene går til Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

Prisbelønt

Bosnia-fødte Leo Ajkic har vært tilknyttet NRK siden 2010, og regnes som en av kanalens største profiler.

Han er kjent for programmer som «Leo og u-landslaget», «Typen til» og nevnte «Flukt» - der Ajkic fulgte enkeltmennesker som på hver sin måte var rammet av flyktningkrisen.

Programmet skapte stort engasjement, og sørget blant annet for at Ajkic ble tildelt Fritt Ords honnørpris. I begrunnelsen, slik Dagbladets tv-anmelder også påpekte, fikk Ajkic spesielt ros for å ha brukt sin egen flyktningbakgrunn for å rette oppmerksomhet mot andre flyktningers personlige historier. Serien vant til sammen tre priser under årets Gullruten.

Ajkic, som i tillegg til å være tv-profil også er i platebransjen, ble i tillegg nominert til publikumsprisen foran samme utdeling i 2013.

LES OGSÅ: Takker Gud og farfaren for suksessen